Hoe vind ik een Profit First Professional

Profit First is een hele eenvoudige maar briljante methode die je helpt om je geldstromen aan te sturen. Met behulp van een Profit First Professional weet je zeker dat je werkt met een erkende en gecertificeerde adviseur. Maar hoe vind je nu een goede professional?

 

Wat is een Profit First Professional?
Een Profit First Professional is een winstadviseur of businesscoach die is opgeleid en gecertificeerd in de Profit First Methode door Profit First Professionals Nederland. Eventueel de boekhouding verzorgt én je helpt winst te maken met behulp van de Profit First methode. Erkende Profit First Professionals herken je aan de te verifiëren badge op hun website.
Sinds februari 2019 ben ik gecertificeerd Profit First Professional. Ik werk samen met een 80-tal exclusief geselecteerde experts die allemaal maar 1 doel hebben: voor iedere ondernemer een winstgevend bedrijf.

Waarom werken met een Profit First Professional?
Uiteraard kan je het boek [aff.] lezen en zelfstandig starten met Profit First. Het boek bevat veel basis theorie en uitleg zodat je kan starten. In het boek worden ook de standaard percentages gedeeld. Toch lopen veel ondernemers vast, passen ze de methode niet goed toe of zijn er veel vragen of ze het wel goed doen. In dit artikel lees je de meest gemaakte fouten over Profit First.
Door te werken met een Profit First Professional haal je een expert in huis die is gespecialiseerd in de methode. Werken met een professional is een slimme keuze zeker als het om je financiën gaat.

1. Maximale winst: Een Profit First Professional helpt je om je winst te vergroten door middel van een goede cashflow planning. Ze analyseren je inkomsten en uitgaven, schatten kansen in om kosten te besparen en stellen een winstplan of Profit Assessment op dat past bij jouw bedrijf.
2. Persoonlijk advies en begeleiding: Een Profit First Professional biedt persoonlijk advies en begeleiding op maat. Ze begrijpen dat elk bedrijf uniek is en zullen je helpen om specifieke doelen te stellen en ze te bereiken. Ze zijn er om je te ondersteunen en je te helpen met het bouwen van een stevig financieel fundament waar je op verder kan bouwen.
3. Verbeterde cashflow: Cashflow is belangrijk voor het succes van je bedrijf. Een Profit First Professional helpt je om je cashflow te verbeteren door middel van maatwerk verdeelpercentages en een plan om te groeien van je huidige naar je gewenste situatie. Ze zorgen ervoor dat je voldoende geld hebt om aan je verplichtingen (belastingdienst, leveranciers) te voldoen en een goed en vast salaris kan uitbetalen aan jezelf.
4. Expertise in Profit First: Een Profit First Professional heeft uitgebreide kennis en ervaring in het implementeren van het Profit First systeem. Ze zijn getraind en gecertificeerd in deze methode en weten precies hoe ze het kunnen aanpassen aan jouw specifieke bedrijfssituatie.
5. Focus op financieel fundament: Door samen te werken met een Profit First Professional richten jullie je samen op een goed financieel fundament. Met dit fundament kun je financiële tegenvallers of periodes van vakantie of ziekte overbruggen. Als het fundament eenmaal staat kan je focussen op een groei,- of stabiliteit strategie, het is maar net wat jouw ambities of wensen zijn. Ze nemen de financiële zorgen uit handen door constant te monitoren en aan te sturen, waardoor jij je kunt concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf en nieuwe kansen kunt benutten.

Samenwerken met een Profit First Professional kan je bedrijf naar een hoger niveau tillen en je helpen om financiële stabiliteit en groei te bereiken.

Wat levert het je op?
1. Het verminderen van financiële stress. De bankrekeningen geven je direct inzicht en terugkoppeling over de actuele stand van zaken.
2. Het creëren van financiële discipline. Minimaal twee keer per maand maak je de verdelingen waardoor er een constante stroom van geld ontstaat in je bedrijf.
3. Het herkennen van je uitgaven patronen. Is er altijd geld genoeg, dan geef je het ook makkelijker uit. Door het beschikbare geld te beperken zal je ook minder uitgeven.
4. Het stellen van realistische financiële doelen. Pas als een plan op papier haalbaar is, is het in de praktijk ook haalbaar.
5. Optimaliseren van je kostenstructuur en marges. Opzeggen van onnodige abonnementen, zoeken naar goedkopere alternatieven en marges in de gaten houden.
6. Het aanboren van mogelijke nieuwe inkomstenstromen. Je had er misschien niet aan gedacht maar het blijkt dat je nog zoveel kan aanbieden en verkopen.
7. Het verbeteren van je financiële besluitvorming. Door het actuele inzicht vanaf je bankrekeningen, het winstplan en de strategische gesprekken met je professional maak je betere keuzes.

Hoe vind je een Profit First Professional?
Profit First Professionals vind je inmiddels over de gehele wereld. Van Amerika tot aan Australië, van Duitsland tot Mexico. Als ondernemer uit Nederland wil je graag samenwerken met een Nederlandse Professional. Profit First Professionals zijn er in verschillende specialismen:
– Accountants
– Boekhouders
– Businesscoaches
– Financieel experts
– Financieel VA’s
– Fiscalisten

Profit First Professionals zijn ook gevestigd door nagenoeg heel Nederland. Sommige werken landelijk, anderen enkel lokaal. Er zijn professionals die zich hebben gespecialiseerd in een niche of werken voor juist de kleine of grote MKB bedrijven.

Als je een Profit First Professional zoekt die ook de boekhouding voor je kan verwerken zijn dit de pakketten waar ze mee werken.
– E-boekhouden
– Exact online
– Moneybird
– Moneymonk
– Snelstart
Twinfield
– Yuki
– Visma E-accounting

Door jouw voorkeuren aan te geven krijg je een selectie van Profit First Professionals te zien. Een actueel overzicht van de Profit First Professionals bekijk je hier.

Maak een keuze die bij je past
Net als dat jij uniek bent zijn alle Profit First Professionals uniek. Iedere Professional is goed in zijn/haar vak en volgt jaarlijkse bijscholing en coaching om kennis up-to-date te houden. Kies een professional die bij je past, waar je een klik mee hebt en waarbij je het gevoel hebt dat ze je verder kunnen helpen.

Profit First Professional