Meest gestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op de meeste vragen die je wellicht hebt over Flex Your Profit. Mocht je vraag er niet tussen staan, stuur mij dan een mail, ik help je graag.

Algemeen

Wie is Ilona?

Mijn naam is Ilona (Dieleman) en ik ben winstadviseur en sinds februari 2019 gecertificeerd Profit First Professional.

Als gecertificeerd Profit First Professional & winstadviseur pak ik jouw administratie en cijfers aan op de actuele feiten en bied jou juist méér dan alleen een boekhoudkundige dienst. Want zeg nou zelf, je hebt toch liever iemand die je helpt met het bouwen van een stevig fundament en je leert sturen op basis van je geldstromen, dan iemand die alleen de boekhouding voor je doet?

Verder ben ik moeder van 2 pubers, partner van een echte Zeeuw en woon ik in 2024 alweer 20 jaar in Zeeland. Mijn roots liggen in de Betuwe, waar ik opgroeide op de boerderij van mijn ouders. Ik studeerde eerst MBO Dieronderneming in Barneveld om door te stromen naar HBO Bedrijfskunde & Agribusiness in Den Bosch. Na mijn afstuderen in de richting Financieel Economisch Management verhuisde ik in 2004 naar Nieuwvliet en werkte ik 12 jaar voor 2 lokale administratiekantoren in de regio. In mei 2016 nam ik ontslag omdat ik niet op mijn plek zat. En waar een deur dicht gaat, gaat een andere open. Mijn avontuur als ondernemer begon op 1 juni 2016.

In mijn vrije tijd sport ik graag (wandelen, hardlopen, fietsen, boksen) en zet ik me graag als vrijwilliger in voor lokale initiatieven, waarvan de meest recente Stichting Pumptrack West Zeeuws Vlaanderen is.

Ik ben ook een über positivo, motivator, inspirator en een warme verbinder.

Wat is Ilona's missie?

Door mijn ervaring als ambitieuze ondernemer heb ik geleerd wat groeipijn doet met mij als ondernemer en mijn bedrijf. Door de juiste mensen om me heen te verzamelen kreeg ik inzicht, rust en vertrouwen in mijn persoonlijke en zakelijke groei waardoor mijn bedrijf op een financieel gezonde manier is gegroeid en een stevig financieel fundament heeft opgebouwd zonder zelf (financiële) concessies te moeten doen. Dat gun ik iedere ambitieuze vrouwelijke ondernemer!

Als winstadviseur en gecertificeerd Profit First Professional weet ik dat jij een financieel onafhankelijke vrouw wil zijn. Om dat te bereiken heb jij een stevig financieel fundament nodig. Daarom onderscheid ik me van de massa en pak ik jouw administratie en cijfers aan op basis van de actualiteiten en niet op basis van het verleden.

Hoe kan ik met jou samenwerken?

Ik vind het belangrijk dat als je mijn website bezoekt en je denkt: dit spreekt me aan, ik ben nieuwsgierig en ik wil meer weten dat je met een grote motivatie op de link klikt voor een afspraak. Dat we elkaar vrijblijvend mogen leren kennen, je persoonlijk ervaart hoe open, betrokken en betrouwbaar ik ben. Ik laat je tijdens het gesprek altijd direct weten of ik de juiste persoon ben om je te helpen, daarna volgt pas het aanbod. De keuze is altijd aan jou. Ik ga ook niet aan je lopen trekken/ pushen, want in jou moet ook voldoende motivatie zitten om aan de slag te gaan.

Daarom doe ik niet wat iedereen doet, want ik doe ook niet wat iedereen doet.

Ik werk op traject basis. Dat wil zeggen dat er altijd een combinatie pakket wordt gemaakt tussen Profit First & administratie of wordt samengewerkt in een Profit First groeitraject (zonder administratie). Door te kiezen voor de juiste combinatie kunnen we samen het maximale uit jouw bedrijf halen.

Naast de trajecten kan je ook eenmalige groeps-, of VIP trainingen bij me volgen en is er een groot online aanbod.

Om te kijken of samenwerken een optie is voor ons beiden, nodig ik je altijd uit voor een persoonlijk en vrijblijvend winstgesprek.

Hoe kom ik met jou in contact?

Heb je interesse in een product of dienst dan vind ik het fijn als je het formulier voor het winstgesprek invult. Op deze manier krijg ik al wat informatie over jou en kan ik vooraf al een inschatting maken of je bij mij op de juiste plek bent. Als dat zo is, ontvang je de uitnodiging om een afspraak te maken in mijn agenda.

Wil je om een andere reden contact met me opnemen, dan vind ik het prettig als je een e-mail stuurt. Die kan ik lezen als het mij uitkomt en ook bewust te tijd nemen om te reageren. Uiteraard kan je ook proberen om telefonisch contact met me op te nemen, maar ik werk graag in focusblokken en neem dan geen telefoongesprekken aan.

Mijn contactgegevens vind je op deze pagina.

Waar kan ik je online vinden?

Ik ben aanwezig op alle social media kanalen. Ik sta er altijd voor open om hier de connectie en de verbinding aan te gaan. Stuur me ook gerust een persoonlijk berichtje, je krijgt altijd een bericht terug. Maak gebruik van de “belletje” om een melding te krijgen bij nieuwe berichten of bijdrages of abonneer je op mijn Youtube kanaal

Linkedin: Ilona Dieleman en Flex Your Profit
Facebook: Ilona Dieleman en Flex Your Profit
Instagram: Flex Your Profit
Youtube: Flex Your Profit

Met welke ondernemers werk je samen?

Ik weet welk effect groeipijn had op mij als ambitieuze ondernemer. Door de juiste mensen om me heen te verzamelen heb ik nu inzicht, rust en vertrouwen in mijn persoonlijke en zakelijke groei. Hierdoor groeit mijn bedrijf op een gezonde manier zonder dat ik hiervoor financiële concessies moet doen.

Ik help jou graag aan meer rust, inzicht en grip op geld. Met als resultaat een winstgevend(er) bedrijf en een stevig financieel fundament.

Ik kies er bewust voor om als winstadviseur met ambitieuze vrouwelijke ondernemers te werken die meer uit hun bedrijf willen halen. We werken intensief en efficiënt samen aan groei. Mijn Profit First & administratie diensten heten daarom Groeitrajecten.

Ben jij dit?

 • Je hebt een omzet van minimaal € 50.000 – € 75.000 of je wilt dit doel binnen 2 jaar behalen.
 • Je bent zelfstandig en ambitieus, wilt verder groeien en bent bereid hierin te investeren.
 • Je werkt teveel uren IN je bedrijf waardoor je geen tijd hebt om AAN je bedrijf te werken.
 • Je draait een goede omzet, maar ziet dit niet terug op je bankrekening.
 • Je bent niet langer de baas van je agenda, maar wordt geleefd door je agenda.
 • Je werk komt op de eerste plaats en jij volgt pas veel later in de rij.
 • Je wilt meer grip, inzicht en vooral rust voor wat betreft je cijfers.
 • Je gaat als eens speer en wil verder opschalen.

En wil jij?

 • Rust in je hoofd en je agenda.
 • Je bedrijf opschalen zonder dat het ten koste gaat van je winst.
 • Werken met een concreet plan gebaseerd op jouw doelen en wensen.
 • Grip op je cijfers en sturen op de actualiteiten.
 • Samenwerken met een expert die je bedrijf financieel analyseert en de kansen met jou in kaart brengt.

Hoeveel ervaring heb je en in welke branches?

Ik heb van 2004 t/m 2016 in loondienst gewerkt op 2 lokale administratie kantoren. Ik verwerkte hier administraties voor btw aangiftes, jaarrekeningen en aangiftes inkomstenbelasting. Sinds juni 2016 ben ik ondernemer en heb ik me gespecialiseerd in het Profit First methode en winstadvies.

Ik heb voornamelijk (90%) vrouwelijke klanten die als eenmanszaak of VOF hun bedrijf runnen. Mijn klanten zijn actief als coach in verschillende vakgebieden, maar ook werkzaam in de schoonheidsbranche, toeristische sector, detailhandel, (financiële) dienstverlening, HR, marketing, sport, cultuursector en sprekers of schrijvers.

Welke opleidingen heb je gevolgd?

Ik heb na mijn MAVO diploma een MBO studie dieronderneming gevolgd aan de MAS in Barneveld. Hierna heb ik gestudeerd aan de HAS in Den Bosch en ben ik afgestuurd voor mijn Master Bedrijfskunde & Agribusiness in de richting Financieel Economisch Management. Mocht je je afvragen waarom ik naar de MAS en de HAS ging, dat komt omdat ik ben opgegroeid op een boerderij en ik in eerste instantie met dieren wilde gaan werken. Uiteindelijk koos ik toch voor de cijfermatige kant van de studie.

Na mijn HBO studie ben ik verhuisd van Angeren (Gelderland) naar Nieuwvliet (Zeeland). Tijdens mijn werk in loondienst volgde ik verschillende cursussen en trainingen bij het NOAB. Eenmaal ondernemer ben ik mezelf ook altijd blijven ontwikkelen. Ik volgde trainingen bij Wolters Kluwer over Twinfield, ben opgeleid als Profit First Professional, Winstadviseur, Winstgevende plannen coach, volgende de Human Design toolkit trainingen en zo ook nog een reeks trainingen over de vakgebieden van het ondernemerschap en jaarlijks de Intermediar dagen van de belastingdienst.

Werk je alleen of met een team?

Ik werk hoofdzakelijk alleen maar heb een klein team aangehaakt ter ondersteuning van een aantal werkzaamheden. Zo werk ik samen met collega Anita van den Broek die maandelijks administraties voor me verwerkt en ook wat jaarrekeningen op zich neemt. Anita is ook mijn back-up in vakanties en bij ziekte. Daarnaast werk ik samen met Anouk van der Linden die me ondersteund bij de marketing.

Omdat ik niet alle kennis in huis kan hebben, heb ik een samenwerking met accountants kantoor Simonse & Geus. Zij verzorgen de salarisadministratie, eventuele overgang naar BV trajecten en het fiscale advies.

Ondernemen doen je nooit alleen, maar samen. Daarom heb ik een groot netwerk van ondernemers en collega’s om me heen verzameld die me kunnen ondersteunen daar waar nodig.

Wat is de investering om met jou samen te werken?

Ik wil niet dat je kiest op basis van een prijs, ik wil dat je kiest omdat je weet dat je een keuze maakt die bij je past.

Daarom doe ik dus niet wat iedereen doet. Dat doe ik niet in mijn werk en dus ook niet op mijn website door standaard prijzen te benoemen.

Ik wens dat als je mijn website bezoekt en je denkt “Dit spreekt me aan, ik ben nieuwsgierig en ik wil meer weten” dat je met een grote motivatie op de link klikt voor een Winstgesprek. Dat we elkaar vrijblijvend mogen leren kennen en je persoonlijk ervaart hoe open, betrokken en betrouwbaar ik ben. Ik laat je tijdens het gesprek altijd direct weten of ik de juiste persoon ben om je te helpen, daarna volgt pas een aanbod.

Wat ik je al wel kan vertellen is dat je bij mij meer betaalt dan bij de standaard boekhouder, maar je krijgt er ook veel meer voor terug 😉 Je hebt toch liever iemand die je helpt bouwen aan een stevig fundament, dan iemand die alleen de boekhouding voor je doet?

Werkwijze

Ik wil alleen mijn administratie uitbesteden, kan dit bij jou?

Nee, dat kan niet. Ik ben “nog een beetje” boekhouder, maar ik noem mezelf liever winstadviseur of Profit First Professional. Ik bied het totale pakket aan van verwerking van de actuele administratie, btw-aangiftes tot het opstellen van het jaarwerk en aangiftes inkomstenbelasting.

Ik werk op traject basis. Dat wil zeggen dat er altijd een combinatie pakket wordt gemaakt tussen Profit First & administratie of wordt samengewerkt in een Profit First groeitraject (zonder administratie). Door te kiezen voor de juiste combinatie kunnen we samen het maximale uit jouw bedrijf halen.

Met welke boekhoudpakketten werk je?

Ik werk zelf met het boekhoudpakket Twinfield. Dit is een pakket volledig in de cloud. Een pakket waar ik van vind dat het voorbereidt is op de toekomst en waar veel mogelijkheden liggen voor mezelf en uiteraard de klant. Daarnaast heb ik klanten die werken met moneymonk, e-boekhouden, gekko en moneybird.

Welk pakket geschikt is voor jou, ligt aan persoonlijke voorkeuren maar ook de informatie die je uit je pakket wilt halen en de koppelingen die je wilt maken met andere software. Om goed samen te kunnen werken is het voor mij belangrijk dat het pakket toegankelijk is voor een adviseur en te koppelen is aan mijn software, zodat we de benodigde informatie efficiënt kunnen verzamelen en vertalen naar advies.

Moet ik mijn administratie digitaal aanleveren?

Zeker! Tegenwoordig is al bijna 95% van je administratie digitaal, bankmutaties zijn automatisch te koppelen en alle boekhoudpakketten zijn zo ingericht dat je je administratie ook volledig digitaal kan aanleveren. Daarom werk ik 100% online en digitaal. Het is écht niet meer van deze tijd om te printen en 1x per kwartaal met je map naar de boekhouder te gaan. Door de administratie en het administratie systeem te digitaliseren en optimaal te benutten kost het jou én mij minder tijd, waardoor er meer tijd overblijft om te kijken waar je naar toe wilt groeien en hier actief op te sturen.

Ik doe mijn boekhouding zelf, kunnen we dan samenwerken?

Ik heb het standpunt dat de klant zelf kan en mag bepalen wat ze wel en niet zelf doen, maar dit kan ook wisselen. In de samenwerking is er altijd een keuze om de administratie uit te besteden of om zelf te doen. Ik vind het hierin wel belangrijk dat je de juiste kennis in huis hebt of krijgt aangereikt. Daarom plan ik altijd controle momenten in waarbij we de administratie controleren en feedback geven, zodat je blijft leren en ontwikkelen en we bouwen op een goed opgezette en verwerkte administratie.

Ik heb al een boekhouder, kunnen we dan samenwerken?

Dat kan zeker. Ik heb meerdere klanten die hun administratie bij hun eigen adviseur houden, om de simpele reden dat ze tevreden zijn. Deze adviseur zorgt voor de administratieve verwerking, btw-aangiftes, jaarwerk en aangifte inkomstenbelasting. Tussen jouw eigen adviseur en Flex Your Profit vindt dan een uitwisseling plaats waardoor wij ons kunnen richten op het traject dat we samen doorlopen.

Wat kan ik verwachten als we gaan samenwerken?

Ik ben jouw rechterhand, ik loop letterlijk met je mee. Ik vind het belangrijk dat er een goede samenwerking is en een grote vertrouwensband wordt opgebouwd. We delen goede en slechte tijden, vieren successen maar doorlopen ook de dalen van het ondernemen. Ik ben betrokken bij je plannen, denk strategisch met je mee, motiveer en inspireer. Dit alles doet we in een afgestemd traject waarbij we jouw doelen en dromen nastreven en elkaar minimaal 1x per kwartaal spreken. Daarnaast stel ik mijn netwerk van klanten en niet klanten voor je open waardoor we letterlijk samen groeien.

Hoe ziet de samenwerking er uit als ik mijn administratie bij jou onderbreng?

We gaan intensief samenwerken op 2 vlakken: Profit First en administratie. Ik zorg dat jouw boekhouding op orde is en blijft en jij een goed administratie ritme aanleert. De intensiteit van onze samenwerking is afhankelijk van jouw wensen en dus maatwerk. Wil je de boekhouding zelf doen of besteed je dit uit aan mij. Afhankelijk van onze afspraken plannen we maandelijks of per kwartaal strategiegesprekken in.

Na een enthousiaste “ja” van jouw kant gaan we direct aan de slag. Jij wil groeien of werken aan zekerheid met behulp van Profit First! We starten met een online koersgesprek. Met het resultaat van dit gesprek en jouw cijfers van de afgelopen 2 jaar maak ik een gezondheidscheck van jouw bedrijf, oftewel een Profit Assessment. Aan de hand van jouw cijfers kan ik zien waar de belangrijkste en meest winstgevende ontwikkelingen in jouw bedrijf mogelijk zijn, maar ook waar de knelpunten zitten. Ik werk het Profit Assessment uit in een concreet plan met jouw doelen voor het nieuwe jaar. Als onderdeel van dit Profit Assessment bereken ik ook jouw maatwerk Profit First percentages.

Dit is de start van onze samenwerking. Vervolgens plannen we maandelijks of per kwartaal strategiegesprekken om bovenop je cijfers te zitten, te sturen op de actualiteiten en te gaan voor maximaal resultaat.

Je btw-aangiftes en je aangifte inkomstenbelasting zijn ook onderdeel van deze samenwerking.

Wil je liever zelf je boekhouding bijhouden in een pakket dat wij kunnen integreren in onze werkwijze, dan is dit in overleg altijd mogelijk.

Hoe ziet de samenwerking er uit als ik alleen Profit First diensten afneem?

Onze samenwerking ziet er hetzelfde uit als met administratie. Het grootste verschil is dat jij bij je huidige boekhouder blijft. Wij werken samen op het gebied van de actuele cijfers en de toekomst, terwijl je boekhouder zich bezighoudt met het verleden.

Wanneer stopt onze samenwerking?

Afgezien van de losse trainingen of VIP dagen ga ik altijd trajecten aan van 12 maanden. Voordat het traject afloopt plannen we een afspraak om te horen of en hoe we onze samenwerking voortzetten. Daarna ontvang jij een nieuw aanbod voor 12 maanden.

Na afloop van de eerste 12 maanden kan je onze samenwerking ook opzeggen. Tussentijds opzeggen kan wel, maar is niet kosteloos.

Wat is een groeitraject?

Ik weet welk effect groeipijn had op mij als ambitieuze ondernemer. Door de juiste mensen om me heen te verzamelen heb ik nu inzicht, rust en vertrouwen in mijn persoonlijke en zakelijke groei. Hierdoor groeit mijn bedrijf op een gezonde manier zonder dat ik hiervoor financiële concessies moet doen.

Ik help jou graag aan meer rust, inzicht en grip op geld. Met als resultaat een winstgevend(er) bedrijf en een stevig financieel fundament.

Ik kies er bewust voor om als winstadviseur met ambitieuze vrouwelijke ondernemers te werken die meer uit hun bedrijf willen halen. We werken intensief en efficiënt samen aan groei. Mijn Profit First & administratie diensten heten daarom Groeitrajecten.

Een groeitraject is geheel naar wens van de klant in te richten. Het traject heeft een looptijd van minimaal 12 maanden en is na afloop van het eerste jaar opzegbaar.

Wat is een Profit Assessment?

Een Profit Assessment is een uitgebreide gezondheidscheck van jouw bedrijf. Ik begroot samen met jou je plannen voor het komende jaar. Aan de hand van jouw cijfers kan ik zien waar de belangrijkste en meest winstgevende ontwikkelingen in jouw bedrijf mogelijk zijn. Als onderdeel van het Profit Assessment bereken ik ook jouw maatwerk percentages.

Jouw maatwerk percentages plus mijn adviezen en tips over het winstgeven(der) maken van jouw bedrijf, schrijf ik op in een helder en toegankelijk rapport.

Dit rapport presenteer ik aan je. Je krijgt dan alle ruimte en tijd om al je vragen te stellen.

Daarnaast bespreken we de implementatie van Profit First in je bedrijf. Bijvoorbeeld: moeten er rekeningen worden toegevoegd? Zo ja, welke? Kunnen processen eenvoudiger? Zo ja, welke?

Wat is een Instant Assessment?

Een Instant Assessment is het “broertje” van het Profit Assessment. We bekijken dan aan de hand van jouw winstplan hoe je er financieel voor kunt staan aan het eind van dit jaar. In dit assessment worden je percentages exact berekend. Je krijgt een waardevolle rapportage in handen waarmee je naar je nieuwe doelpercentages uit het winstplan gaat werken. Doordat dit maatwerk percentages zijn kun je ook op vertrouwen dat het de juiste percentages zijn.

Wat is een Quickscan?

Een Quickscan is een snelle scan van jouw plan voor het nieuwe jaar, op basis van het afgelopen jaar. Je maakt geen nieuw plan, maar we borduren voort op hetgeen dat er al is. Door met deze scan wel je nieuwe percentages voor het nieuwe jaar te berekenen weet je zeker dat je de Profit First methode juist inzet en de kans van slagen ook groter is.

Wat is een Winstplan?

Met een winstplan kijken we naar de toekomst. Het is de vertaling van jouw doelen en dromen in cijfers. Wat zijn jouw dromen, zijn ze haalbaar en wat gaan die jou echt opleveren?

We gaan heel concreet kijken wat je in het nieuwe jaar moet doen om je financiële en overige doelen te behalen. We maken een actieplan om van dat nieuwe jaar een financieel succes te maken. Na het opstellen van het winstplan heb je inzicht in de globale percentages voor jouw bedrijf.

We brengen in kaart:

 • Hoeveel omzet je gaat maken en welke kosten hierbij komen kijken.
 • We berekenen wat jouw plannen onderaan de streep echt gaan opleveren.
 • We weten of jouw plan haalbaar is.
 • We maken direct een actieplan zodat je precies weet welke stappen je moet nemen om jouw plan te realiseren.

Een winstplan:

 • Geeft je de juiste focus.
 • Helpt je bij het maken van de juiste keuzes.
 • Geeft je houvast zodat je de juiste richting blijft volgen.
 • Zorgt dat je de juiste prioriteiten gaat stellen.
 • Is jouw leidraad bij het behalen van jouw doelen (en het waarmaken van jouw dromen).

Wat is een Droomplan?

Over cijfers praten kan confronterend zijn, maar zonder het inzichtelijk te maken kan je niet groeien naar het bedrijf waar jij van droomt. Je kan heel veel op gevoel doen, maar voor financiën is wel hoofdwerk nodig. Dat is exact waar ik met dit droomplan mee help.

Wat is er financieel nodig om je droomleven te leven. Heb jij dit inzichtelijk? Weet jij dit? En dan bedoel ik natuurlijk niet globaal, want we weten het allemaal wel ongeveer, maar dan komen toch weer die kosten erbij die we waren vergeten.

We brengen in kaart:
• Wat je nodig hebt voor jouw droomleven .
• Hoe we jouw ondernemersleven hier op aan kunnen passen.
• Welke kosten hier bij komen kijken.
• We weten of jouw plan haalbaar is.
• We maken een actieplan zodat je weet wat nodig is om jouw droom te realiseren.

Een droomplan:
• Geeft je ruimte om te experimenteren en aan te scherpen.
• Dit plan is als een steun in de rug. Nu weet je wat je te doen staat, hier kan je iets mee.
• Financiële rust, meer rust in je kop en daardoor ruimte voor inspiratie en creativiteit
• Voelen dat wat jij wil, haalbaar is.
• Creatief brein werkt veel beter om dingen te laten ontstaan, er rust is ingebouwd om niet alleen maar te moeten doorgaan/ presteren.

Wat is een Profit Call?

De Profit Call staat per kalenderjaar 8 x gepland. Deze is altijd online via Zoom en duurt maximaal 60 minuten.

Iedere call heeft een bepaald thema. De thema’s zijn uiteenlopend van: Oei ik groei, digitaal fit, Human Design, samenwerken & juridische zaken tot mindful ondernemen.

4x per jaar krijgt een kennisexpert het woord. Deze expert deelt verdiepende kennis over een bepaald onderwerp.

De call is interactief. Je kan vragen wat je wil en je mag uiteraard ook jouw kennis en ervaring delen.

Van iedere call wordt een opname gemaakt. Zodat je hem ook rustig terug kan kijken. Meer weten, klik hier.

Wat is het Accountability traject?

Als je je bedrijf serieus neemt en er alles uit wilt halen, dan moet je werken met een concreet plan. Maak een actieplan! Werk 12 weken samen met mij en maximaal 8 andere gemotiveerde ondernemers aan jouw bedrijf. Geen losse flodders, maar gestructureerde actie. Want als je werkt met een actieplan weet je precies wat je op welk moment bereikt wilt hebben.

Daarnaast zorgt werken met een helder plan van aanpak en duidelijke doelen ervoor dat je gemiddeld 30% beter presteert dan zonder doelen. De aandacht die je besteedt aan het stellen van je doelen heeft weer grote invloed op de kans van slagen.

Ik werk nu zelf al ruim 4 jaar in een accountability groep. Het heeft er bij mij voor gezorgd dat ik concreet weet welke acties ik moet zetten en dat ik de benodigde acties ook daadwerkelijk uitvoer. Ik weet ook wat de consequenties zijn als ik mijn acties niet uitvoer en heb ik een enorme stok achter de deur. Accountability in groepsverband werkt stimulerend, je leert van elkaar, helpt en steunt elkaar.

12 weken accountability

 • Elke week ontvang je een video
 • 4 Gezamenlijke online meetings van 30-45 min
 • Maximaal 6 ondernemers
 • App groep voor support en meer positiviteit
 • Live coaching door mij
 • 1 Afsluitende call
 • Bonus: een unieke Notion template met tips, tools en support voor dit traject.

Wil je weten wanneer er weer een accountability traject start? Houd dan de agenda in de gaten.

Welke live trainingen bied je aan?

Ik geef diverse trainingen in kleine groepen of 1 op 1 ook live. Bekijk de agenda voor het actuele aanbod.

Welke online trainingen bied je aan?

 • Administreren kun je leren. Online training van 45 minuten met uitleg over een goede basis voor jouw administratie.
 • Rust, inzicht en winst met Profit First. Online training van 50 minuten over de Profit First methode.
 • Profit First implementeren. Online training van 50 minuten zodat jij in 10 stappen zelf kan starten met Profit First.
 • Online ZZP calculator. Online training en tool waarbij je inzicht krijgt in jouw omzet, kosten, netto uurtarief en te betalen belasting.
 • Jouw Winstplan Online. Online training waarin ik je stap-voor-stap meeneem richting een concreet winstplan voor jouw nieuwe jaar.
 • Jouw Droomplan Online. Heb je je cijfers niet inzichtelijk dan kun je simpelweg niet groeien naar het bedrijf waar jij van droomt. En dat is exact waar ik jou met dit droomplan mee help.

Heb je ook gratis aanbod?

Ik heb in de afgelopen jaren meerdere toffe weggevers bedacht waarvan “In 3 stappen meer winst en minder stress” de meest gedownloade is. Alle andere weggevers wisselen zo nu en dan, maar het meest trots ben ik op de inspiratie reeks “Weer verliefd op je business”. Er is keus genoeg, wellicht zit er ook iets voor jou bij. Al het gratis aanbod vind je op deze pagina.

Boekhouden/ administratie

Kan ik mijn auto op de zaak zetten?

Dit kan altijd op het moment dat je de auto meer dan 10% zakelijk gebruikt. Maar een auto op de zaak is vaak niet zo voordelig als je misschien denkt. Je moet een kilometer administratie bijhouden of je krijgt te maken met een bijtelling. Het betekent kort gezegd dat je voor een “voordeeltje” meer autokosten moet maken dan de hoogte van de bijtelling. Je begrijpt dat er geen pasklaar antwoord is. Of het voor jou interessant is ligt onder andere aan de cataloguswaarde van de auto en de autokosten die je per jaar maakt.

Hoeveel belasting moet ik betalen?

Bij de Profit First methode gaan we uit van deze standaard percentages:

Omzet € 50.000 – 10%
Omzet € 75.000 – 18%
Omzet € 100.000 – 22%
Omzet € 150.000 – 25%

Alleen is jouw situatie niet standaard en zijn deze percentages heel globaal. Je exacte winst maar ook zakelijke aftrekposten zoals zelfstandigenaftrek, startersaftrek en investeringsaftrek hebben invloed. Net zoals privé omstandigheden als een eigen woning, overige bronnen van inkomen, inkomstenvoorzieningen, pensioenreservering, partner, kinderen, spaargeld etc.

Hoeveel belasting je moet betalen is een ingewikkelde berekening die ik door mijn aangifte software laat doen. Deze berekening doe ik voor al mijn klanten meerdere keren per jaar om te sturen op het juiste Profit First percentage.

Bij welke bank kan ik mijn zakelijke rekeningen openen?

Je bent vrij om te kiezen bij welke bank je wilt bankieren. Ik adviseer wel altijd om te bankieren bij een bank die een directe koppeling kan maken met het boekhoudpakket. Dit kan eigenlijk (bijna altijd) met alle banken. Als je werkt met de Profit First methode en minimaal 5 bankrekeningen nodig hebt, kan bankieren bij de grotere banken een dure bedoeling zijn. Daarom adviseer ik altijd om dan te bankieren bij KNAB of BUNQ of een combinatie te maken met je huidige bankier en een andere bank om de kosten te drukken.

Is een zakelijke bankrekening noodzakelijk?

Ja! Als je een bedrijf hebt is het wel belangrijk dat je zakelijke rekeningen hebt. Dit is professioneler (de rekening staat op naam van je bedrijf), zakelijk en privé houdt je gescheiden en daarnaast is er een directe koppeling met je boekhoudpakket mogelijk. Dit kan niet met een privé rekening. Zorg er ook altijd voor dat de Profit First potjes echte bankrekeningen zijn en geen virtuele spaarpotjes die niet gekoppeld kunnen worden aan je boekhouding.

Ik wil geld uit de zaak halen voor privé, moet ik hier belasting over betalen?

Nee. Als je als ondernemer geld opneemt uit je bedrijf heet dat een privé opname. Dit is niet belast. Ook als je geld vanuit privé stort op je zakelijke rekening is dit niet belast en noem je dit een privé storting. Uiteraard is het niet de bedoeling om ongelimiteerd geld op te nemen uit je bedrijf. Daarom werken met behulp van de Profit First methode met een vaste percentage voor je salaris. Van dit percentage betaal je je salaris, aov voorziening en pensioen. Vanuit je salarispot boek je 1x per maand een bedrag over naar je privé rekening en daar betaal je al je privé kosten van. Op deze manier voorkom je dat je geld opneemt/ uitgeeft dat voor andere doelen bedoeld is (facturen betalen, belastingdienst of het aanleggen van buffers). Zakelijk en privé gescheiden houden zorgt ook voor een beter inzicht.

Welk boekhoudpakket adviseer je?

Ik werk zelf met het boekhoudpakket Twinfield. Dit is een pakket volledig in de cloud. Een pakket waar ik van vind dat het voorbereidt is op de toekomst en waar veel mogelijkheden liggen voor mezelf en uiteraard de klant. Daarnaast heb ik klanten die werken met moneymonk, e-boekhouden, gekko en moneybird.

Welk pakket geschikt is voor jou, ligt aan persoonlijke voorkeuren maar ook de informatie die je uit je pakket wilt halen en de koppelingen die je wilt maken met andere software. Om goed samen te kunnen werken is het voor mij belangrijk dat het pakket toegankelijk is voor een adviseur en te koppelen is aan mijn software, zodat we de benodigde informatie efficiënt kunnen verzamelen en vertalen naar advies.

Hoe moet ik mijn administratie aanleveren?

Als wij gaan samenwerken dan is het de voorwaarde dat je je administratie digitaal aanlevert. Tegenwoordig is al bijna 95% van je administratie digitaal, bankmutaties zijn automatisch te koppelen en alle boekhoudpakketten zijn zo ingericht dat je je administratie ook volledig digitaal kan aanleveren. Daarom werk ik 100% online en digitaal en is dit ook een voorwaarde voor onze samenwerking.

Profit First

Wat is Profit First?

Profit First is een leuke, praktische en toegankelijke methode om je geld te verdelen over verschillende (digitale) potjes. Deze potjes zijn echte bankrekeningen. Doordat je verschillende rekeningen hebt, die allemaal hun eigen doel hebben zie je in één oogopslag hoe je ervoor staat en wat er nodig is om jouw potjes voldoende te vullen.

Binnen Profit First is winst geen restje wat hopelijk aan het eind van de rit overblijft: je winst zet je bij iedere betaling die je ontvangt meteen apart.

Door te zorgen voor een goed lopende administratie in combinatie met de implementatie van Profit First zorgen we er samen voor dat jij financiële rust, inzicht, overzicht en je zakelijke en privé doelen realiseert.

Hoe werkt Profit First?

Bij Profit First verdeel je je omzet direct over verschillende potjes. Zo maak je bijvoorbeeld potjes voor winst/ buffer, salaris, belastingen en kosten die je wilt of moet maken. Door je omzet op deze manier te verdelen, zorg je er voor dat je altijd genoeg geld hebt voor de belangrijkste zaken en dat je niet in de verleiding komt om te veel geld uit te geven.

In deze video leg ik je stap-voor-stap uit hoe de Profit First methode werkt. Wil je liever lezen? Lees dan hier eens mijn blog over de ladder naar financieel succes.

Hoe begin ik met Profit First?

Iedereen kan en mag zelfstandig starten met Profit First. Je kan het boek (aff.) lezen en gaan!

Je kan ook een live of online training volgen bij een Profit First Professional en vervolgens zelfstandig starten. Heb je hulp, advies of ondersteuning nodig, ook dan kan je altijd terecht bij een Profit First Professional. Zij zijn bevoegd om de methode actief uit te dragen, aan te bieden en hulp en ondersteuning te bieden bij het implementeren en optimaliseren.

Als je start met Profit First dan zullen de meeste ondernemers starten met de standaard percentages. In het begin werkt dat prima. Je kan wennen aan de methode, het systeem en het ritme van de verdelingen. Voor sommige ondernemers blijven de standaard percentages voldoende. En dat is natuurlijk fijn, maar bij het overgrote deel zal dat niet het geval zijn. Geen enkel bedrijf of ondernemer is standaard.

De percentages zijn altijd afhankelijk van:

 • Het soort bedrijf
 • De omvang van je bedrijf
 • Of je inkopen of personeel hebt
 • Jouw privé situatie (waarbij privé aftrekposten zoals hypotheekrente of het feit dat je kinderen hebt invloed hebben op je belastingpercentage)
 • Jouw plannen en doelen (omzet, investeringen en kosten)
 • Jouw dromen (buffers, opleidingen, pensioen)

Het is de bedoeling dat de methode voor je werkt en niet tegen je. Laat daarom de Profit First percentages berekenen door een Profit First Professional.

Kan ik als starter ook met Profit First beginnen?

Als startende ondernemer raak je gemakkelijk verstrikt in je enthousiasme en vergeet je nog wel eens het belang van winstgevendheid. Je bent van mening dat je al je verdiende geld terug moet investeren in je bedrijf zonder jezelf een (goed) salaris uit te betalen. Dit is waar Profit First om de hoek komt kijken. Profit First is een eenvoudige en effectieve methode die je kan helpen je financiën te beheren en je winstgevendheid vanaf de eerste dag te verzekeren. In deze blog vertel ik je graag waarom Profit First de perfecte methode is voor startende ondernemers.

Een bedrijf starten is nooit gemakkelijk, maar Profit First kan het minder stressvol en direct winstgevender maken. Door prioriteit te geven aan winst, je financiën effectief te beheren en schulden te vermijden, kun je vanaf de eerste dag een duurzaam financieel gezond en succesvol bedrijf opbouwen. Als je een startende ondernemer bent, overweeg dan om Profit First vandaag nog te implementeren en start je reis naar financiële stabiliteit en groei.

Kun je Profit First ook verkeerd implementeren?

Als ondernemer wil je natuurlijk graag dat je bedrijf financieel gezond is en blijft en ook winst maakt. Wel zo handig als je jezelf een goed salaris wil uitbetalen en financiële tegenvallers wil kunnen opvangen zonder direct in de stress te schieten.

De Profit First methode kan je hierbij helpen, maar het is wel belangrijk om deze methode op de juiste manier te implementeren! Een onjuiste implementatie kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor jou en je bedrijf. Ik noem er een paar: te weinig geld om je rekeningen te betalen, te weinig investeren in je financiële fundament voor een financieel gezonde toekomst, geen prioriteit geven aan het aflossen van schulden, onjuiste financiële informatie en daarmee het nemen van verkeerde financiële beslissingen, stress en onrust.

Al met al is het dus belangrijk om de Profit First methode op de juiste manier te implementeren om de voordelen te kunnen ervaren. Zorg ervoor dat je voldoende geld in het potje voor je kosten hebt zitten, investeer voldoende in de groei van je bedrijf en zorg ervoor dat je niet continu bezig bent met je financiën. Door de Profit First methode op de juiste manier te implementeren, kun je als ondernemer zorgen voor een financieel gezond bedrijf met voldoende groeipotentieel en reserves. Naast verkeerd implementeren zijn er helaas ook nog andere fouten die je kan maken. Ik heb er een blog over geschreven.

Kan je ook vaste bedragen overboeken met Profit First?

Als je werkt met Profit First dan werk je met de standaard percentages uit het boek of je maatwerk percentages afgestemd op jouw bedrijf, doelen en dromen. Je werkt nooit (!) met vaste bedragen. Dit is namelijk onmogelijk. Het geld dat op je ontvangsten rekening staat is namelijk nooit hetzelfde, daarnaast werk je met percentages (bijvoorbeeld 5% winst) en dat is dus altijd afhankelijk van je omzet.

Als je Profit First toepast met vaste bedragen ben je gewoon overboekingen aan het doen zonder het systeem te gebruiken zoals dat bedoeld is: Je geldstromen aansturen op basis van het geld dat je ontvangt. Profit First toepassen met vaste bedragen is zeker een van de meest gemaakte fouten.

Kan je geld ook overboeken naar virtuele potjes of privé rekeningen?

Bij een aantal grote banken kan je besparen op de bankkosten door geen fysieke rekeningen te openen voor je Profit First verdelingen maar letterlijk potjes. Dit zijn geen echte bankrekeningen, ze hebben geen IBAN of rekeningnummer. Je kan er geen betalingen doen naar bijvoorbeeld leveranciers, de belastingdienst of het salaris overmaken aan jezelf. Maar het grootste probleem is dan je boekhouding.

Doordat het geen echte rekeningen zijn is dit niet te verwerken in je boekhouding. Dit geld “verdwijnt” uit het zicht, aansluitingen zijn niet te maken en daarmee maak je het je adviseur enorm lastig. Zorg er daarom voor dat je Profit First rekeningen echte fysieke bankrekeningen zijn.

Een variant hierop is dat privé rekeningen worden gebruikt voor de zakelijke Profit First verdelingen. Dit is ook zeker niet handig. Je zakelijke geld wil je gescheiden houden van je privé geld, het zijn immers ook zakelijke doelen. Daarnaast is een privé bankrekening ook niet te koppelen aan een boekhoudpakket en daarmee niet automatisch te verwerken.

Welke Profit First percentages moet ik gebruiken?

Profit First groeit met je bedrijf mee. De meeste ondernemers hebben niet jaarlijks dezelfde:

 • Plannen
 • Doelen
 • Uitdagingen in kosten en investeringen
 • Wensen in opleidingen en trainingen

Kortom ieder jaar is uniek net zoals jouw bedrijf en jij als ondernemer. Exact om deze reden is een eenmalige implementatie van Profit First niet voldoende. Door de bovengenoemde factoren wijzigen jouw percentages, maar ook wijzigingen in jouw privé situatie (aankoop woning, kinderen krijgen, scheiden) en de wijzigingen in de belastingtarieven en aftrekposten voor ondernemers hebben invloed op jouw Profit First percentages.

Er zijn uiteraard hele stabiele bedrijven en ondernemers die eigenlijk nooit wijzigingen hebben in hun percentages. Ik heb hier 2 klanten van, we hoeven niet jaarlijks te wijzigen maar doen een Quickscan (een controle) en kunnen dan weer door. In de meeste gevallen is een Assessment met uitgebreide berekening noodzakelijk om te kunnen sturen op de geldstromen voor het komende jaar.

Profit First is daarmee geen eenmalige investering, maar een jaarlijks terugkerende investering die je terugverdient door de methode maximaal te benutten. Afgestemd op jouw bedrijf en persoonlijke situatie.

Wil je starten met de standaard percentage uit het Profit First boek? Gebruik dan deze percentages:

profit first percentages

Als ik 21% BTW reserveer, is dat dan voldoende?

Dat is ruim voldoende en waarschijnlijk teveel. Van je omzet moet je namelijk gemiddeld genomen 17% BTW opzij zetten, maar ook dit wisselt per bedrijf. Door dit te laten berekenen voor je bedrijf zal je betere verdelingen doen en het geld dat bedoeld is voor de andere potjes daar ook daadwerkelijk naar overboeken.

Als Profit First professional stemmen we ook dit BTW percentage af op jouw bedrijf en worden er soms zelfs combinaties gemaakt tussen automatische BTW boekingen en handmatige BTW boekingen.

Welke resultaten kan ik verwachten van Profit First?

Eén van de belangrijkste resultaten die je mag verwachten wanneer je het Profit First-systeem implementeert, is dat het je dwingt om beter na te denken over je uitgaven. Door winst te reserveren heb je een beter beeld van wat er daadwerkelijk beschikbaar is om te besteden. Hierdoor vermijd je onnodige uitgaven en reserveer je je geld voor zaken die het belangrijkst zijn. Bovendien maakt het systeem je mogelijk om een gezonde cashflow te behouden.

Een ander resultaat van het Profit First-systeem is dat het je helpt om je prioriteiten te stellen. Door winst op de eerste plaats te zetten, zorg je ervoor dat je je niet alleen concentreert op het genereren van omzet. Omzet is belangrijk, maar winst is nog belangrijker. Het systeem zorgt ervoor dat je altijd geld hebt om te investeren in belangrijke zaken zoals marketing en ontwikkeling van je bedrijf.

Het implementeren van het Profit First-systeem kan op korte en lange termijn positieve resultaten opleveren. Op korte termijn zul je waarschijnlijk merken dat je meer rust en overzicht hebt. En dit zorgt weer voor meer controle over je uitgaven en dat je cashflow gezonder is. Op lange termijn helpt het systeem je om je bedrijf winstgevender te maken en kun je sneller groeien of juist een goed financieel fundament opbouwen.

Tot slot, is het belangrijk om te benadrukken dat het implementeren van het Profit First-systeem niet meteen zal leiden tot een compleet winstgevend bedrijf. Het is slechts één van de stappen die je kunt nemen om winstgevendheid te bevorderen en het zal waarschijnlijk tijd kosten om de resultaten te zien. Maar als je het systeem consequent toepast, zul je zeker positieve resultaten zien en zul je beter in staat zijn om je bedrijf te laten groeien en zorgen voor een stevige financiële basis.

Profit First Professional

Wat is een Profit First Professional?

Een Profit First Professional is een winstadviseur of businesscoach die is opgeleid en gecertificeerd in de Profit First Methode door Profit First Professionals Nederland. Eventueel de boekhouding verzorgt én je helpt winst te maken met behulp van de Profit First methode. Erkende Profit First Professionals herken je aan de te verifiëren badge op hun website.

Sinds februari 2019 ben ik gecertificeerd Profit First Professional. Ik werk samen met een 80-tal exclusief geselecteerde experts die allemaal maar 1 doel hebben: voor iedere ondernemer een winstgevend bedrijf.

Moet ik samenwerken met een Profit First Professional?

Je moet uiteraard helemaal niks 😉 maar werken met een opgeleide en gecertificeerde professional kan je veel opleveren.

Uiteraard kan je het boek (aff.) lezen en zelfstandig starten met Profit First. Het boek bevat veel basis theorie en uitleg zodat je kan starten. In het boek worden ook de standaard percentages gedeeld. Toch lopen veel ondernemers vast, passen ze de methode niet goed toe of zijn er veel vragen of ze het wel goed doen.

Door te werken met een Profit First Professional haal je een expert in huis die is gespecialiseerd in de methode. Werken met een professional is een slimme keuze zeker als het om je financiën gaat.

 1. Maximale winst: Een Profit First Professional helpt je om je winst te vergroten door middel van een goede cashflow planning. Ze analyseren je inkomsten en uitgaven, schatten kansen in om kosten te besparen en stellen een winstplan of Profit Assessment op dat past bij jouw bedrijf.
 2. Persoonlijk advies en begeleiding: Een Profit First Professional biedt persoonlijk advies en begeleiding op maat. Ze begrijpen dat elk bedrijf uniek is en zullen je helpen om specifieke doelen te stellen en ze te bereiken. Ze zijn er om je te ondersteunen en je te helpen met het bouwen van een stevig financieel fundament waar je op verder kan bouwen.
 3. Verbeterde cashflow: Cashflow is belangrijk voor het succes van je bedrijf. Een Profit First Professional helpt je om je cashflow te verbeteren door middel van maatwerk verdeelpercentages en een plan om te groeien van je huidige naar je gewenste situatie. Ze zorgen ervoor dat je voldoende geld hebt om aan je verplichtingen (belastingdienst, leveranciers) te voldoen en een goed en vast salaris kan uitbetalen aan jezelf.
 4. Expertise in Profit First: Een Profit First Professional heeft uitgebreide kennis en ervaring in het implementeren van het Profit First systeem. Ze zijn getraind en gecertificeerd in deze methode en weten precies hoe ze het kunnen aanpassen in jouw specifieke bedrijfssituatie.
 5. Focus op financieel fundament: Door samen te werken met een Profit First Professional richten jullie je samen op een goed financieel fundament. Met dit fundament kun je financiële tegenvallers of periodes van vakantie of ziekte overbruggen. Als het fundament eenmaal staat kan je focussen op een groei,- of stabiliteit strategie, het is maar net wat jouw ambities of wensen zijn. Ze nemen de financiële zorgen uit handen door constant te monitoren en aan te sturen, waardoor jij je kunt concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf en nieuwe kansen kunt benutten.

Samenwerken met een Profit First Professional kan je bedrijf naar een hoger niveau tillen en je helpen om financiële stabiliteit en groei te bereiken.

Wat levert de samenwerking met een Profit First Professional op?

 1. Het verminderen van financiële stress. De bankrekeningen geven je direct inzicht en terugkoppeling over de actuele stand van zaken.
 2. Het creëren van financiële discipline. Minimaal twee keer per maand maak je de verdelingen waardoor er een constante stroom van geld ontstaat in je bedrijf.
 3. Het herkennen van je uitgaven patronen. Is er altijd geld genoeg, dan geef je het ook makkelijker uit. Door het beschikbare geld te beperken zal je ook minder uitgeven.
 4. Het stellen van realistische financiële doelen. Pas als een plan op papier haalbaar is, is het in de praktijk ook haalbaar.
 5. Optimaliseren van je kostenstructuur en marges. Opzeggen van onnodige abonnementen, zoeken naar goedkopere alternatieven en marges in de gaten houden.
 6. Het aanboren van mogelijke nieuwe inkomstenstromen. Je had er misschien niet aan gedacht, maar het blijkt dat je nog zoveel kan aanbieden en verkopen.
 7. Het verbeteren van je financiële besluitvorming. Door het actuele inzicht vanaf je bankrekeningen, het winstplan en de strategische gesprekken met je professional maak je betere keuzes.

Welke Profit First Professional past bij mij?

Net als dat jij uniek bent zijn alle Profit First Professionals uniek. Iedere Professional is goed in zijn/haar vak en volgt jaarlijkse bijscholing en coaching om kennis up-to-date te houden. Kies een professional die bij je past, waar je een klik mee hebt en waarbij je het gevoel hebt dat ze je verder kunnen helpen. In deze blog lees je waar je een Profit First Professional kunt vinden.

Je kunt natuurlijk ook een Winstgesprek inplannen met mij, dan onderzoeken we of wij een klik hebben.

Reviews

Voor het eerst, ik heb 2 jaar een winstplan gemaakt, denk ik “Ja ik snap het, het voelt als te doen, haalbaar, het staat niet per se vast en ik focus me op 1 ding waardoor het super simpel is.” Dit plan is niet zoals al mijn andere plannen. Die waren (te) groots en voerde … Lees volledige review
Wauw, wat een mooie, uitgebreide tool heeft Ilona beschikbaar met deze online training! In een handomdraai krijg je inzicht in de financiële kant van je bedrijf. Wat mij betreft is het meer dan een salariscalculator alleen. Het helpt mij ook om alle kosten in beeld te brengen zonder iets over het hoofd te zien, maar … Lees volledige review
Ondanks het feit dat cijfers een belangrijk deel van mijn opleiding maar ook mijn werk uitmaken, heb ik toch angst voor MIJN cijfers. Facturen uitsturen ging wel, maar de betalingen en belastingen… Inmiddels heb ik door Ilona een volledig digitale boekhouding, heb ik overzicht, heeft ze me een administratie ritme aangeleerd en dankzij Profit First … Lees volledige review
Super interessante workshop! Ik ben het nog aan het laten bezinken, maar het zet de radartjes nogal aan in m’n hoofd. Ik ga er zeker mee aan de slag. … Lees volledige review
Mede dankzij Ilona is mijn boekhouding / administratie en vooral ook mijn Profit First systeem heel overzichtelijk. Ik heb een redelijk vast ritme gevonden voor mijn administratie en door Profit First wordt het zelfs leuk 🙂. Ilona is absoluut geen stoffige boekhouder, maar juist enorm van deze tijd. Ze is betrokken bij mij, bij mijn … Lees volledige review
Ik heb bij Ilona de Online ZZP calculator met quick scan ingevuld. Ik had een plan en een strategie bedacht. De calculator heeft mij daarbij een overduidelijk financieel overzicht gegeven. Ik weet nu hoe ik een continue inkomen kan krijgen. Na het invullen had ik nog wat vragen en daar heeft Ilona mij heel persoonlijk … Lees volledige review
We doorlopen nu sinds een half jaar een Profit First traject met Ilona. En we zijn super blij met haar kennis en expertise, wat een verademing! We halen er nu al meer uit dan gehoopt. Ze geeft ons rust, vertrouwen en overzicht in onze financiën. Ook geeft ze ons af en toe een schop onder … Lees volledige review
De training gaf helder en duidelijk inzicht in het idee achter Profit First. En meteen een aantal hele concrete handvatten om zelf mee aan de slag te kunnen! Ik was al ‘om’, maar deze training inspireert om hier nu ook echt stappen in te gaan zetten. Het voelt als een speelse manier om met je … Lees volledige review
Ik werk pas 3 maanden samen met Ilona, maar zoveel rust en vertrouwen als ik nu al heb in m’n financiën heb ik in de afgelopen 5 jaar niet gehad. Ilona werkt echt met je toe naar een plan dat voor jou werkt. Je krijgt voorbereidende opdrachten eerst zelf inzicht krijgt in wat je aanbiedt, … Lees volledige review
Ik heb met behulp van de zzp-calculator mijn situatie 2 maal berekend. Eén maal vanuit mijn huidige situatie (omzet afgelopen jaar) en één maal met mijn doel omzet voor het komende jaar. Ik moet zeggen dat het op een confronterende manier heel veel inzicht geeft. Ilona laat je gestructureerd en stap voor stap de administratie … Lees volledige review
Vanavond een cursus gehad, wat een beetje anders dan anders verliep, ivm veiligheid, dus koptelefoon op ruzie met webcam (was voor mij eerste x, onder mom van “alles moet geleerd worden”), en thuis een stilte verzoek gevraagd. Tot ik m’n potjes moest verdelen wat eigenlijk met muntstukken hoort, maar met gebrek aan dat een zak … Lees volledige review
Ik wilde dit jaar doelgericht aan het werk gaan met mijn plannen. Fijn dus dat de workshop ‘Jouw Winstplan’ inbegrepen zit in mijn jaarpakket bij Flex Your Profit 😉 Ik vond je begeleiding prettig! Net even de verduidelijking of het zetje in de rug om met bepaalde plannen aan de slag te gaan. Het inzicht … Lees volledige review
Ondanks dat de workshop online gegeven werd, slaagde Ilona er in om mij de volledige twee uur te boeien en mij te motiveren om zelf met Profit First aan de slag te gaan. Het was heel simpel en herkenbaar uitgelegd zodat het echt voor iedereen te volgen is. Ze heeft aandacht voor iedereen en denkt … Lees volledige review
Ik heb onlangs de workshop Profit First bij Ilona gevolgd, voornamelijk uit nieuwsgierigheid (en een sceptische houding als accountant). En ik moet bekennen dat de enthousiaste manier waarop Ilona de principes uit weet te leggen enorm motiverend zijn om met Profit First aan de slag te gaan. Het is vooral de heldere (en relatief eenvoudige) … Lees volledige review
Toen ik net startte met mijn ondernemerschap zat ik een situatie waarin ik mezelf financieel niet veel kon permitteren. Ik had een goede baan opgezegd, geen partner met een vangnet en toch maakte ik rigoureus de keuze om fulltime te gaan ondernemen. In het begin wilde ik klein beginnen en daarmee besparen op alles, dus … Lees volledige review
Heel mooi initiatief, je Profit Call; je deed het heel goed en het was leuk om live aanwezig te zijn! Vond het ook een mooi onderwerp. … Lees volledige review
Wat was deze Profit Call tof! Bedankt Ilona! … Lees volledige review
Dit was een super inspirerende Profit Call met mooie reminders om in actie te blijven als ondernemer, heel fijn! … Lees volledige review
Wat een goeie Profit Call! Superleuk om deze te zien, omdat wij natuurlijk ook een call gaan verzorgen. … Lees volledige review
Wat een fijne Profit Call!!! Door mijn aanwezigheid weet ik nu exact welke stappen ik moet nemen. Zowel Ilona als Anouk van Lets get Leads kwamen met zulke concrete voorbeelden. En het hele verhaal van Anouk was helder en duidelijk, het klopte gewoon! Doen wat bij je past, zorgen dat je optimaal gebruik maakt van … Lees volledige review
Ik woonde de Profit Call bij met Anouk van der Linden van Let’s get Leads. Al eerder werkte ik samen met Anouk en net als toen hamerde zij op wat bij jou als ondernemer én wat er bij jouw klanten, in mijn geval coachees, past. In deze call van ongeveer een uur gaf ze mij … Lees volledige review
Aan het begin van 2018 las ik “profit first” van Mike Michalowicz. Vol enthousiasme implementeerde ik het systeem in mijn bedrijf. Helaas liep ik al snel vast. Totdat Ilona mijn boekhouder werd en zij haar profit first assesement deed. Ilona schreef daarbij een prachtig rapport over mijn bedrijf toen, nu en in de toekomst en … Lees volledige review
Ik ben erg blij met Ilona als mijn adviseur. Ik heb rust gevonden in mijn administratie, het is up to date, overzichtelijk en duidelijk. Ilona zorgt ervoor dat je doet wat je moet doen om dit overzicht te behouden. Wat ook mega fijn is dat als ik ergens tegen aanloop, bijvoorbeeld een investering wil doen, … Lees volledige review
Ik wist niet goed wat accountability voor mij kon betekenen. Maar na 12 weken heb ik hele grote stappen gemaakt. Ik heb meer gedaan dan ik zelf ooit had kunnen bereiken. Zelf discipline is geen probleem, maar er zijn genoeg zaken die je af kunnen leiden van je plan. Met accountability voorkom je dat omdat … Lees volledige review
In april ben ik gestart met de accountability groep bij Ilona. Het heeft me enorm geholpen om een plan te maken. Ik wist voorheen wel ongeveer wat ik wilde doen, maar door het plan te maken, bleef ik veel meer gefocust. Het plan maken, hielp me ook om helder te krijgen welke stappen ik moest … Lees volledige review
Ik heb met veel plezier meegedaan aan de accountability groep. 12 weken lang met een groepje werken aan een actieplan. Elkaar hiermee helpen, inspireren en motiveren. Ilona bracht dit zo ontzettend eerlijk en positief. Ze daagde mij uit om nog meer te bereiken en hielp me waar ik vast liep. Ontzettend fijn! Daarnaast ken ik … Lees volledige review
Ilona is een hele fijne sparringpartner. We zitten samen in een wekelijkse accountability groep, waar we elkaar door dik en dun steunen in het ondernemerschap. Ze is vooral practise what you preach. Zij is een voorbeeld voor haar klanten als het gaat om rust en mindful ondernemen. En ze is de beste winstadviseur en Profit … Lees volledige review
De reden dat ik heb deelgenomen aan de workshop ‘Jouw winstplan’ is dat ik graag grip op mijn financiën wil en alvast vooruit wil kijken om te weten wat ik wel of niet kan investeren. Ik vond de begeleiding van Ilona superleuk! Goede begeleiding, ze staat open voor alle vragen en brengt het op een … Lees volledige review
Als ik aan Ilona denk dan denk ik direct aan woorden als: Voorbeeld Inspiratiebron Ambitieuze onderneemster op haar eigen manier Mensen-mens Iemand die, naast mega deskundig, ook een genot is om mee samen te werken als persoon! Ze staat voor iedereen klaar maar weet ook zeker voor zichzelf de balans tussen werk en privé gescheiden … Lees volledige review
Ilona is ontzettend fijne en ambitieuze Profit First collega. We noemen elkaar collega’s en geen concurrenten. Samen kom je altijd verder. Ilona inspireert en ondersteunt waar nodig. Ik gun iedere ondernemer een adviseur zoals Ilona! … Lees volledige review
De reden dat ik heb deelgenomen aan de workshop ‘Jouw winstplan’ is dat ik totaal geen overzicht had in hoe cijfers werken. Ik vond de begeleiding van Ilona motiverend en gelijkwaardig. En ik werd er super enthousiast van! De hele dag is heel waardevol. Maar alle cijfers invullen en zien aan welke knoppen je kan … Lees volledige review
Ik ben echt blij met je maandelijkse Profit Call. Vooral die over de vakantie én pensioen; daar heb ik echt wat aan gehad: * Mijn vakantie is ingepland. Ik communiceer nu al wanneer deze zal zijn. * De dag voor mijn vakantie doe ik alleen nog de laatste dingetjes op kantoor. * Mijn vakantie duurt … Lees volledige review
Dinsdagochtend… geen gewone ochtend voor mij. Sinds ik eind vorig jaar het Accountability traject heb gevolgd bij Ilona werk ik op dinsdagochtend aan mijn 12 weken plan. Nu lukt het mij gelukkig alleen. Ik ben er ook heel consequent in. 1x verschuiven of ‘er niet toe komen’ is een opstap naar verzanden. Mijn voordeel is … Lees volledige review
De voornaamste reden voor mij om de workshop ‘Jouw Winstplan’ te volgen was dat ik meer inzicht wilde krijgen in mijn cijfers. De begeleiding van Ilona vond ik heel fijn, duidelijk en leerzaam. En het werken in een kleine groep werkte voor mij ook fijn. Het berekenen van mijn eigen salaris gaf mij het meeste … Lees volledige review
Ik ben fan van de Impuls Mail, elke maand staat er wel iets in waar ik meteen mee aan de slag kan. De mail is goed opgezet en het komt eigenlijk nooit voor dat en niet één thema van toepassing is op mijn situatie. De reminder voor de Profit First verdeling en de agenda zijn … Lees volledige review
Een dag boordevol tips hoe je je bedrijf in een extra versnelling kunt zetten en hoe je realistische plannen en meer winst maakt. Na deze training heb ik geleerd dat ik mijn talent, inzet en investeringen voor het oplossen van problemen van de klant, nog hoger mag beoordelen. Dit mag terug te zien in de prijzen. Plannen en prijzen … Lees volledige review
Ik heb vanochtend je Profit call met Willemijn teruggekeken en ik vond het echt een eyeopener! Vooral om de tijd voor jezelf leeg te laten en pas op dat moment te voelen wat je wilt doen. Alle tijd volplannen is mijn grootste valkuil dus ik ga hier direct mee experimenteren. Echt supertof dat je dit … Lees volledige review
Ilona legt super goed uit, wat heel fijn is als cijfers zeg maar echt niet je ding zijn! 😉 Door haar snap ik nu hoe ik aan de slag kan met Profit first en heb ik eindelijk inzicht in mijn cijfers. En dat gaat alleen nog maar meer worden want we zijn net begonnen! Groeit … Lees volledige review
Ook financieel wil ik overzicht en rust. In de workshop van Profit First kreeg ik gelijk inzichtelijk hoe ik mijn geldstroom zo kan beheren dat ik mezelf altijd winst en salaris betaal, maar ook weet wat ik aan kosten kan uitgeven. Weten dat je altijd genoeg opzij zet voor de btw en inkomstenbelasting geeft rust. … Lees volledige review
In maart heb ik de workshop Profit First van Ilona meegemaakt, dat is echt een aanrader! Ilona begint bij de ‘normale’ situatie waar elke ondernemer wel eens ingezeten heeft: er komt wel geld binnen maar waar gaat het heen en waarom is het steeds op? Wanneer ga ik nou zelf ook eens wat geld overhouden? … Lees volledige review
Wow. Ik heb meerdere readings gehad, maar deze geeft heel veel inzicht en herkenning. En ook verrassing, bijvoorbeeld: mijn EQ is feilloos bij anderen, maar mijn eigen emoties herken ik lastig of voelen complex. Heel tof ook met de coachingvragen. Die ga ik zeker binnenkort beantwoorden. Ik ben heel benieuwd hoe je HD gaat integreren … Lees volledige review
Tijdens een workshop vanuit het businesscoachingsprogramma wat ik volgde kwam ik in aanraking met Profit First en dus Ilona. In voor mij klip en klare heldere Jip & Janneke taal maakte zij mij en de andere deelneemsters duidelijk dat administratie/financiële zaken van je bedrijf, praktijk of organisatie niet saai hoef te zijn. Omdat ik aan … Lees volledige review
Ik werk nog maar een paar maanden met Ilona en nu al is het verschil enorm. Ze geeft veel meer dan ze belooft, zowel in de persoonlijke contactmomenten als via haar content als via de accountability groep. Ze is altijd bereid om nog even te Zoomen of iets via app te beantwoorden, benadert financiën niet … Lees volledige review
Ik heb het laatste kwartaal van 2021 mogen ervaren hoe het is om te werken met een accountability groep. Elke maandagochtend om stipt 9 uur een Zoom om elkaar scherp te houden bij de stappen die we wilden zetten. Basis is het 12-weken plan die ik voorafgaand aan de start van dit traject had opgesteld. … Lees volledige review
Op zoek naar een financieel adviseur die ook verstand heeft van Profit First, werd ik gekoppeld aan Ilona. Toen ik hoorde dat zij ‘helemaal’ in Zeeland is gevestigd, haakte ik in eerste instantie af. Hoe kan ik namelijk een adviesgesprek hebben op zo’n afstand. Echter Ilona liet me in een kennismakingsgesprek duidelijk merken dat ze … Lees volledige review
In de korte tijd dat wij samenwerken heb ik al vaak ‘gebruik’ gemaakt van Ilona’s expertise. Onze contact momenten verlopen fijn. Het is een moment om vragen te stellen, maar ook om even het winstplan te checken, waarbij een getraind oog fijn is om het overzicht te behouden. Het is fijn om samen te werken … Lees volledige review
Nog voordat ik mijn onderneming zou starten wist ik al dat administratie een dingetje zou worden. Echt niet mijn hobby! En vanaf dat moment wist ik, hierin heb ik hulp nodig. De start van een onderneming is niet niks, vooraf kon ik me er geen voorstelling bij maken, maar wat komt er veel op je … Lees volledige review
Het was nu de derde keer dat ik meedeed aan de Accountability van Ilona. Ik maak elke keer enorme stappen in de doelen die ik vooraf stel. De motivatie die zo’n groep mee brengt is fantastisch, je wil niet iedere week bekennen dat je weer niks gedaan hebt 😉 Daarnaast is Ilona super goed in … Lees volledige review
Door het accountability-programma van Ilona werd ik gedwongen om eens goed te kijken naar mijn belangrijke, maar niet urgente doelen. Ilona hielp me met het scherpen van deze doelen, waardoor ik voor 12 weken een plan had om concreet aan die doelen te werken. Eigenlijk was dit voor het eerst sinds jaren dat ik eens … Lees volledige review
Ik heb bij Ilona de VIP dag winstplan gevolgd om een concreet plan te hebben om mijn loondienstverband af te bouwen en weer 100% als ondernemer te gaan werken. Ilona luistert goed en vormt je een goed beeld van waar ik heen wil. Daarop reflecteert ze vervolgens met haar kennis en ervaring op. We hebben … Lees volledige review
Ilona heeft ons tijdens een 1-op-1 dag geholpen bij het invullen van het winstplan. Hoewel het om serieuze zaken gaat is het net alsof je gedurende de koffieklets je plannen op papier zet. Dit was een bijzonder prettige ervaring, omdat je op een rustige en toegankelijke manier wijzer wordt van de stand van zaken in … Lees volledige review
Ik heb de training “Jouw winstplan 2021” gevolgd bij Ilona en ik kijk terug op een hele inspirerende dag! De weken voorafgaand aan de training wordt je al ‘gedwongen’ (en dat bedoel ik 100% positief) na te denken over je overtuigingen over geld en welke keuzes je kunt maken op gebied van inkomsten en uitgaven. … Lees volledige review
Na het lezen van het Profit First boek heb ik de online training ‘In 10 stappen Profit First implementeren’ van Ilona gevolgd. Ondanks dat ik het boek al had gelezen ben ik door de training van Ilona toch weer tot nieuwe inzichten gekomen en werd het allemaal nog nét wat duidelijker. Ilona weet je door … Lees volledige review
Eigenlijk is het accountabilitytraject van Flex Your Profit een paar dingen tegelijk: een stok achter de deur, een professionaliseringslag van je bedrijf en in sommige opzichten ook wel een soort ondernemersschool. Door de thematische weekindeling van het traject, krijg je iedere week advies op een ander vlak van je bedrijf. Van fundamenteel ondernemersadvies, zoals het stellen … Lees volledige review
Ik heb het Accountability Traject nu voor de 2e keer gedaan en ik merk dat het me veel steun geeft. Als ZZP’er ben je gewend om alles alleen te doen, echter er is dan ook niet echt een stok achter de deur, wanneer je je doelen wilt behalen. Laat staan dat je doelen stelt. Ik … Lees volledige review
Het winsttraject van Ilona Dieleman is een groot cadeau om jezelf te geven als ondernemer. Als je bijvoorbeeld een verbeterslag in je verdienmodellen wilt maken. Of misschien meer wilt verdienen of minder kosten wilt maken, je administratie of financiële stromen op orde wilt brengen. Het kan allemaal, want het winsttraject van Ilona is veelzijdig en … Lees volledige review

Neem nu je eerste stap naar meer winst

Wil jij weten hoe ik je kan helpen met:

 • Winst maken bij iedere betaling die je ontvangt.
 • Een goed of beter salaris voor jou.
 • Altijd voldoende geld gereserveerd voor de belastingdienst en jouw leveranciers.
 • Slim groeien, juiste keuzes maken en meer geld overhouden.
 • Een stevig fundament.
 • Inzicht creëren zonder boekhoudkundige kennis en sturen op actuele cijfers.