Vertrouwd door meer dan 80 gedreven ondernemers

Op het moment dat klanten hun gevoelens over jouw dienstverlening met je willen delen is dat een magisch moment. Ik wil voor iedere klant het beste en maximaal resultaat. Samen kunnen we dit bereiken, samen werken we aan een stevig fundament. Lees hier hoe mijn klanten onze samenwerking ervaren.

Wil je zelf een review schrijven? Dat kan!

Schrijf een review

Voor het eerst, ik heb 2 jaar een winstplan gemaakt, denk ik “Ja ik snap het, het voelt als te doen, haalbaar, het staat niet per se vast en ik focus me op 1 ding waardoor het super simpel is.”

Dit plan is niet zoals al mijn andere plannen. Die waren (te) groots en voerde ik uiteindelijk helemaal niet uit. De stappen uit mijn Droomplan zijn gewoon heel simpel en ik heb echt het gevoel dat dit fijn kan werken. Ik had diezelfde middag nog zoiets van “Ik ga er zelf nog eens naar kijken, ik ga mijn partner laten zien waar ik mee bezig ben, gewoon omdat ik het nu echt snap!”

Wauw, wat een mooie, uitgebreide tool heeft Ilona beschikbaar met deze online training! In een handomdraai krijg je inzicht in de financiële kant van je bedrijf. Wat mij betreft is het meer dan een salariscalculator alleen. Het helpt mij ook om alle kosten in beeld te brengen zonder iets over het hoofd te zien, maar ook om te bedenken hoeveel dagen ik (na aftrek van vakantie, studiedagen, etc.) echt beschikbaar ben om te werken. De tool ziet er duidelijk uit en Ilona heeft zelfs een video en apart document met uitleg toegevoegd. Dankjewel Ilona!

Ondanks het feit dat cijfers een belangrijk deel van mijn opleiding maar ook mijn werk uitmaken, heb ik toch angst voor MIJN cijfers. Facturen uitsturen ging wel, maar de betalingen en belastingen…

Inmiddels heb ik door Ilona een volledig digitale boekhouding, heb ik overzicht, heeft ze me een administratie ritme aangeleerd en dankzij Profit First is er rust gekomen. Mijn salaris voor volgende maand staat al gereed en ik heb genoeg geld voor Belastingen, kosten en spaar ik zelfs voor mijn pensioen. Dat had ik een paar maanden geleden niet gedacht!”

Super interessante workshop! Ik ben het nog aan het laten bezinken, maar het zet de radartjes nogal aan in m’n hoofd. Ik ga er zeker mee aan de slag.

Mede dankzij Ilona is mijn boekhouding / administratie en vooral ook mijn Profit First systeem heel overzichtelijk. Ik heb een redelijk vast ritme gevonden voor mijn administratie en door Profit First wordt het zelfs leuk 🙂.

Ilona is absoluut geen stoffige boekhouder, maar juist enorm van deze tijd. Ze is betrokken bij mij, bij mijn bedrijf en is altijd bereikbaar als ik vragen heb. Niets is raar, alles mag ik haar vragen! Geweldig!

Ilona is niet alleen mijn winstadviseur, maar ik zie haar ook als dierbare collega ondernemer. Ik gun iedereen ‘een Ilona’ op het gebied van administratie, boekhouding EN winstverdeling!

Ik heb bij Ilona de Online ZZP calculator met quick scan ingevuld. Ik had een plan en een strategie bedacht. De calculator heeft mij daarbij een overduidelijk financieel overzicht gegeven. Ik weet nu hoe ik een continue inkomen kan krijgen. Na het invullen had ik nog wat vragen en daar heeft Ilona mij heel persoonlijk bij geholpen. Een aanrader.

We doorlopen nu sinds een half jaar een Profit First traject met Ilona. En we zijn super blij met haar kennis en expertise, wat een verademing! We halen er nu al meer uit dan gehoopt. Ze geeft ons rust, vertrouwen en overzicht in onze financiën. Ook geeft ze ons af en toe een schop onder de kont, die we nodig hebben om de beoogde groei in ons bedrijf te realiseren. Ze is super gestructureerd, en we zijn vooral ook blij met haar persoonlijke aanpak waarbij ze met ons meedenkt.

De investering in deze samenwerking met Ilona is het absoluut waard, en bovenal: we zien dat dit zichzelf nu al terug verdient.

De training gaf helder en duidelijk inzicht in het idee achter Profit First. En meteen een aantal hele concrete handvatten om zelf mee aan de slag te kunnen! Ik was al ‘om’, maar deze training inspireert om hier nu ook echt stappen in te gaan zetten. Het voelt als een speelse manier om met je eigen geldhuishouding om te gaan. Dank voor je heldere uitleg!

Ik werk pas 3 maanden samen met Ilona, maar zoveel rust en vertrouwen als ik nu al heb in m’n financiën heb ik in de afgelopen 5 jaar niet gehad. Ilona werkt echt met je toe naar een plan dat voor jou werkt. Je krijgt voorbereidende opdrachten eerst zelf inzicht krijgt in wat je aanbiedt, wat je waard bent, wat je minimaal wilt omzetten om dit vervolgens om te dopen in een winstplan. Ilona heeft vervolgens een plan voor me gemaakt, kijkt en denkt met me mee en neemt mijn volledige boekhouding uit handen. Ik heb altijd gestrest om geld, en dat is nu al volledig verdwenen. Ik gun iedereen een Ilona want vanuit stress ga je dingen vanuit angst doen, en nu doe ik dingen vanuit vertrouwen.

Ik heb met behulp van de zzp-calculator mijn situatie 2 maal berekend. Eén maal vanuit mijn huidige situatie (omzet afgelopen jaar) en één maal met mijn doel omzet voor het komende jaar. Ik moet zeggen dat het op een confronterende manier heel veel inzicht geeft. Ilona laat je gestructureerd en stap voor stap de administratie doorlopen. Waardoor ik mij realiseerde dat ook zaken die voor mij klein of onbelangrijk leken er wel degelijk toe blijken te doen. Hierdoor heb ik een veel beter inzicht in mijn verbeterpunten en ook inzicht waar ik hulp bij moet inroepen. En het helpt mij zakelijke keuzes beter onderbouwd te maken.

Vanavond een cursus gehad, wat een beetje anders dan anders verliep, ivm veiligheid, dus koptelefoon op ruzie met webcam (was voor mij eerste x, onder mom van “alles moet geleerd worden”), en thuis een stilte verzoek gevraagd. Tot ik m’n potjes moest verdelen wat eigenlijk met muntstukken hoort, maar met gebrek aan dat een zak borrelnootjes werd, vonden onze kids het wel nodig om uit m’n inkomsten, winst, salaris, belasting en kosten potjes te eten begint dat nu al? En ik moest nog maar beginnen.

Gelukkig keerde de stilte terug en heb ik heldere, duidelijke handvaten en veel meer inzichten gekregen, om dit verder te gaan toepassen van Flex Your Profit. Hartelijk dank hiervoor.

Nog steeds zijn we niet uitgeleerd, ik hoop hierin steeds meer inzicht in te krijgen, zodat boekhouding steeds leuker en makkelijker ook wordt.

Ik wilde dit jaar doelgericht aan het werk gaan met mijn plannen. Fijn dus dat de workshop ‘Jouw Winstplan’ inbegrepen zit in mijn jaarpakket bij Flex Your Profit 😉

Ik vond je begeleiding prettig! Net even de verduidelijking of het zetje in de rug om met bepaalde plannen aan de slag te gaan. Het inzicht met de bekertjes was ook fijn.

Ik heb het meest gehad aan het 12-wekenplan, ik ben er thuis nog mee aan de slag gegaan. Dankzij het jaaroverzicht dat we tijdens de workshop hebben gemaakt kan ik nu heel concreet aan de slag (ook al blijken sommige plannen toch niet zo snel haalbaar te zijn als gehoopt).

Deze dag heeft mij vooral inzicht in mijn ‘waarom’ opgeleverd en ook in de haalbaarheid van mijn plannen. En een duidelijk 12-weken actieplan. Voor dit jaar is misschien nog niet alles te realiseren, maar volgend jaar zeker wel.

Ik raad deze workshop zeker aan aan andere ondernemers, zeker wanneer ze niet goed weten waar ze naartoe kunnen groeien en hoe ze dat moeten aanpakken. Dit zorgt voor een fijne basis om met die ideeën en mogelijkheden aan de slag te gaan.

Ondanks dat de workshop online gegeven werd, slaagde Ilona er in om mij de volledige twee uur te boeien en mij te motiveren om zelf met Profit First aan de slag te gaan. Het was heel simpel en herkenbaar uitgelegd zodat het echt voor iedereen te volgen is. Ze heeft aandacht voor iedereen en denkt met je mee. Als je er aan denkt om ook met Profit First aan de slag te gaan, of er meer over wil leren, raad ik je deze workshop zeker aan!’

En wat leuk dat ik het boek gewonnen heb, dankjewel! Ik ga er meteen mee aan de slag!

Ik heb onlangs de workshop Profit First bij Ilona gevolgd, voornamelijk uit nieuwsgierigheid (en een sceptische houding als accountant). En ik moet bekennen dat de enthousiaste manier waarop Ilona de principes uit weet te leggen enorm motiverend zijn om met Profit First aan de slag te gaan. Het is vooral de heldere (en relatief eenvoudige) methodiek die voor ondernemers, met de nodige discipline, zorgt voor inzicht in en grip op de financiën. Ik denk dat vooral startende ondernemers hier hun voordeel mee kunnen doen. Nu moet ik alleen zelf nog starten 😊.

Toen ik net startte met mijn ondernemerschap zat ik een situatie waarin ik mezelf financieel niet veel kon permitteren. Ik had een goede baan opgezegd, geen partner met een vangnet en toch maakte ik rigoureus de keuze om fulltime te gaan ondernemen. In het begin wilde ik klein beginnen en daarmee besparen op alles, dus ook boekhoudkosten. Daarbij had ik voor mijn gevoel dat ik het vooral zélf moest kunnen. Iedere belastingaangifte had ik er pijn in mijn buik van. Verkeerde kosten opvoeren, te laat aangifte doen, geen potje meer voor mijn btw, met alle gevolgen van dien. Ik schaamde me voor mijn chaos dat ik het geen boekhouder wilde aandoen om hier in te duiken. Toen ik besloot dat de maat echt vol was, kwam ik op aanraden van medeondernemers bij Ilona. Al vanaf dag 1 heeft ze me ontzorgt en gezorgd voor helderheid door prioriteit aan te brengen. Het geeft me zoveel rust en ruimte voor de dingen waar ik wél goed in ben. Ik ben onwijs blij dat ik stap eindelijk gezet heb en nu wel constructief bouw aan mijn bedrijf. Zowel spiritueel als aards. Een dikke aanrader voor creatieve en intuïtieve chaoten zoals ik 🙂

Vorige week hebben wij een hele waardevolle strategie sessie bij Ilona gehad. Ze heeft ons verder geholpen om alle losse eindjes aan elkaar vast te knopen wat betreft onze branding pakketten en alles weer even op scherp te zetten. Ilona is een kei in aanscherpen, overzicht scheppen en alle acties filteren.

Heel mooi initiatief, je Profit Call; je deed het heel goed en het was leuk om live aanwezig te zijn! Vond het ook een mooi onderwerp.

Wat was deze Profit Call tof! Bedankt Ilona!

Dit was een super inspirerende Profit Call met mooie reminders om in actie te blijven als ondernemer, heel fijn!

Wat een goeie Profit Call! Superleuk om deze te zien, omdat wij natuurlijk ook een call gaan verzorgen.

Wat een fijne Profit Call!!!

Door mijn aanwezigheid weet ik nu exact welke stappen ik moet nemen.

Zowel Ilona als Anouk van Lets get Leads kwamen met zulke concrete voorbeelden. En het hele verhaal van Anouk was helder en duidelijk, het klopte gewoon!

Doen wat bij je past, zorgen dat je optimaal gebruik maakt van je tijd, zorgen dat niet alleen je sociale media op orde is, maar ook zeker je andere kanalen, zoals bijvoorbeeld je website.

Voor mij was alles een mega eye-opener!

Ik ben na de call direct in actie gekomen en heb een account aangemaakt op Social Bee. Na een uurtje stoeien wil ik niet meer anders!

Super, super dankjewel dames! Daar waar ik vast liep, kan ik nu weer door!

Ik woonde de Profit Call bij met Anouk van der Linden van Let’s get Leads. Al eerder werkte ik samen met Anouk en net als toen hamerde zij op wat bij jou als ondernemer én wat er bij jouw klanten, in mijn geval coachees, past.

In deze call van ongeveer een uur gaf ze mij stof tot nadenken. Heerlijk om zo geprikkeld te worden en om scherp te blijven. Het was heel waardevol.

Super bedankt Anouk, maar ook Ilona voor het organiseren!

Aan het begin van 2018 las ik “profit first” van Mike Michalowicz. Vol enthousiasme implementeerde ik het systeem in mijn bedrijf. Helaas liep ik al snel vast. Totdat Ilona mijn boekhouder werd en zij haar profit first assesement deed. Ilona schreef daarbij een prachtig rapport over mijn bedrijf toen, nu en in de toekomst en dat motiveert enorm om iedere week de verdeling te maken.  Het fijne aan samenwerken met Ilona is, is dat ze echt een cheerleader aan de zijlijn is.

Ik ben erg blij met Ilona als mijn adviseur. Ik heb rust gevonden in mijn administratie, het is up to date, overzichtelijk en duidelijk. Ilona zorgt ervoor dat je doet wat je moet doen om dit overzicht te behouden. Wat ook mega fijn is dat als ik ergens tegen aanloop, bijvoorbeeld een investering wil doen, ze altijd klaar staat om met me mee te denken en mij van advies te voorzien. De strategiegesprekken zijn ook heel waardevol om zo weer even de juiste focus te krijgen. Kortom, mega tevreden over deze samenwerking!

Ik wist niet goed wat accountability voor mij kon betekenen. Maar na 12 weken heb ik hele grote stappen gemaakt. Ik heb meer gedaan dan ik zelf ooit had kunnen bereiken. Zelf discipline is geen probleem, maar er zijn genoeg zaken die je af kunnen leiden van je plan. Met accountability voorkom je dat omdat je elkaar controleert. Daarnaast merk je meteen of je plan haalbaar is of dat je teveel hooi op je vork neemt. Dan moet je het bijstellen, maar dat wordt op deze manier snel duidelijk!

 

In april ben ik gestart met de accountability groep bij Ilona. Het heeft me enorm geholpen om een plan te maken. Ik wist voorheen wel ongeveer wat ik wilde doen, maar door het plan te maken, bleef ik veel meer gefocust.
Het plan maken, hielp me ook om helder te krijgen welke stappen ik moest zetten om mijn doelen te bereiken. Sommige doelen waren klein, sommige wat groter.
Doordat we elke week bij elkaar kwamen, kon ik mijn plan ook niet uit het oog verliezen. Het zette me elke week weer aan tot actie en het maakt het makkelijker om niet te verzanden in allerlei andere dingen die in mijn leven voorbijkomen.
Het plan heeft me rust gegeven, omdat ik wist wat ik wilde bereiken en wat ik ervoor moest doen. En juist een plan geeft de mogelijkheid om bij te sturen, want het maakt ook inzichtelijk wat niet haalbaar is, waardoor je doelen weer in kleinere stapjes kan hakken.
Ilona heeft ook elke week inspirerende vragen, waardoor je ook op een andere manier naar jezelf, je bedrijf en je plan kijkt. Het zorgt er voor dat je in een positieve flow blijft. Ook is het leuk om op deze manier andere ondernemers te leren kennen en van elkaar te leren.
Ik raad het iedereen aan om dit eens te doen, zodat je zelf kan ervaren dat het werken met een plan en wekelijks bij elkaar komen tot resultaat heeft dat je meer doet, dan dat je van tevoren had verwacht!

 

 

Ik heb met veel plezier meegedaan aan de accountability groep. 12 weken lang met een groepje werken aan een actieplan. Elkaar hiermee helpen, inspireren en motiveren. Ilona bracht dit zo ontzettend eerlijk en positief. Ze daagde mij uit om nog meer te bereiken en hielp me waar ik vast liep. Ontzettend fijn! Daarnaast ken ik Ilona als collega Profit First Professional en vind ik het geweldig hoe ze haar eigen stijl heeft, duidelijk kan uitleggen en echt uniek is.

 

 

Ilona is een hele fijne sparringpartner. We zitten samen in een wekelijkse accountability groep, waar we elkaar door dik en dun steunen in het ondernemerschap. Ze is vooral practise what you preach. Zij is een voorbeeld voor haar klanten als het gaat om rust en mindful ondernemen. En ze is de beste winstadviseur en Profit First professional voor de vrouwelijke ambitieuze ondernemer.

Dus vrouwelijke ambitieuze ondernemer: “Als je mindful wilt ondernemen en ook wilt groeien. Ga dan naar Ilona!”

De reden dat ik heb deelgenomen aan de workshop ‘Jouw winstplan’ is dat ik graag grip op mijn financiën wil en alvast vooruit wil kijken om te weten wat ik wel of niet kan investeren.

Ik vond de begeleiding van Ilona superleuk! Goede begeleiding, ze staat open voor alle vragen en brengt het op een leuke en  enthousiaste manier. Zelfs als je, net als ik, niet veel van cijfers weet legt Ilona alles begrijpelijk en makkelijk uit.

Ik heb het meest gehad aan het leren plannen en maken van een 12weken plan. Zo houd ik het voor mezelf overzichtelijk. Ik heb ook veel gehad aan mijn winstplan zelf, kijken wat ik aanbied en hoe ik dit kan uitbreiden of juist verkleinen, zodat ik meer tijd overhoud voor dingen die ik echt wil aanbieden.

Ik raad deze workshop zeker aan aan andere ondernemers. Het is echt een hele leuke dag waarin je volop AAN je bedrijf werkt. Met als resultaat 100% inzicht in je financiën en je aanbod.

Als ik aan Ilona denk dan denk ik direct aan woorden als:

  • Voorbeeld
  • Inspiratiebron
  • Ambitieuze onderneemster op haar eigen manier
  • Mensen-mens

Iemand die, naast mega deskundig, ook een genot is om mee samen te werken als persoon! Ze staat voor iedereen klaar maar weet ook zeker voor zichzelf de balans tussen werk en privé gescheiden te houden. Ze helpt ook haar klanten en mede Profit First Professionals hiermee door ze alert te maken.

Ook is Ilona een persoon die ontzettend veel deelt van onschatbare waarde. Met haar klanten en Profit First collega’s. Door haar ruime ervaring deelt ze haar lessen en laat ze ons ook geregeld met haar meekijken.

Nog altijd zo ontzettend blij dat onze wegen elkaar hebben gekruist! Ik heb al zoveel van jou mogen leren. Dankjewel daarvoor!

Ilona is ontzettend fijne en ambitieuze Profit First collega. We noemen elkaar collega’s en geen concurrenten. Samen kom je altijd verder. Ilona inspireert en ondersteunt waar nodig. Ik gun iedere ondernemer een adviseur zoals Ilona!

De reden dat ik heb deelgenomen aan de workshop ‘Jouw winstplan’ is dat ik totaal geen overzicht had in hoe cijfers werken.

Ik vond de begeleiding van Ilona motiverend en gelijkwaardig. En ik werd er super enthousiast van!

De hele dag is heel waardevol. Maar alle cijfers invullen en zien aan welke knoppen je kan draaien en dat je ook je baan eerst half op kan zeggen zijn echt mooie eyeopeners.

Als mensen stoeien met hun winstplan zou ik zeker jou aanbevelen. Alleen al omdat je zo’n fijn persoon bent. Nuchter, lief, doeltreffend, stoer en enthousiast. Ik voel me in ieder geval erg op mijn gemak bij je.

 

Ik ben echt blij met je maandelijkse Profit Call. Vooral die over de vakantie én pensioen; daar heb ik echt wat aan gehad:

* Mijn vakantie is ingepland. Ik communiceer nu al wanneer deze zal zijn.
* De dag voor mijn vakantie doe ik alleen nog de laatste dingetjes op kantoor.
* Mijn vakantie duurt voor de buitenwereld 2 dagen langer dan de werkelijkheid…. in alle rust opstarten dus.
* Ik wil met deeltijdpensioen; voor mijn 40e werk ik nog “maar” vier dagen per week.

Dinsdagochtend… geen gewone ochtend voor mij. Sinds ik eind vorig jaar het Accountability traject heb gevolgd bij Ilona werk ik op dinsdagochtend aan mijn 12 weken plan.
Nu lukt het mij gelukkig alleen. Ik ben er ook heel consequent in. 1x verschuiven of ‘er niet toe komen’ is een opstap naar verzanden. Mijn voordeel is dat ik Mindful & Mindset coach ben. Ik ken de valkuilen.
En als het niet lukt? Dan plak ik er gewoon nog een traject achteraan.
Gegarandeerd dat je dingen gedaan krijgt, die je normaal gesproken uit zou stellen!

De voornaamste reden voor mij om de workshop ‘Jouw Winstplan’ te volgen was dat ik meer inzicht wilde krijgen in mijn cijfers. De begeleiding van Ilona vond ik heel fijn, duidelijk en leerzaam. En het werken in een kleine groep werkte voor mij ook fijn.
Het berekenen van mijn eigen salaris gaf mij het meeste inzicht. Ik zou deze workshop zeker aanraden aan andere ondernemers omdat het je meer inzicht geeft in waar je mee bezig bent en waar je naar toe kunt werken. Ik weet welke stappen ik kan gaan zetten!

Erg tevreden over de financiële coaching sessie met Ilona. Ik had samen met mijn collega behoefte aan een duidelijke strategie voor het bepalen van onze tarieven voor de pakketten die wij aanbieden. Met een doordachte en verhelderende sessie zijn wij tot de juiste prijzen gekomen voor onze klanten. Ilona bedankt!

Ik ben fan van de Impuls Mail, elke maand staat er wel iets in waar ik meteen mee aan de slag kan. De mail is goed opgezet en het komt eigenlijk nooit voor dat en niet één thema van toepassing is op mijn situatie. De reminder voor de Profit First verdeling en de agenda zijn fijne toevoegingen.

Een dag boordevol tips hoe je je bedrijf in een extra versnelling kunt zetten en hoe je realistische plannen en meer winst maakt.
Na deze training heb ik geleerd dat ik mijn talent, inzet en investeringen voor het oplossen van problemen van de klant, nog hoger mag beoordelen. Dit mag terug te zien in de prijzen. Plannen en prijzen bepalen gebaseerd op inzicht en vertrouwen en niet op angst. Ook fijn om te sparren met andere ondernemers, inzicht te krijgen in de stappen die je in elke maand zet en natuurlijk extra verwennerijen in de vorm een goodiebag. Voor herhaling vatbaar!

Ik heb vanochtend je Profit call met Willemijn teruggekeken en ik vond het echt een eyeopener! Vooral om de tijd voor jezelf leeg te laten en pas op dat moment te voelen wat je wilt doen. Alle tijd volplannen is mijn grootste valkuil dus ik ga hier direct mee experimenteren. Echt supertof dat je dit hebt gedeeld, dank 🙏🏻!

Wat een fantastische ontdekking was het om Ilona van Flex Your Profit tegen te komen! Het begon allemaal met een simpele zoektocht op Google, nadat ik bij de KNAB Bank het idee kreeg om mijn BTW automatisch te gaan sparen en zo stuitte ik op het concept van Profit First. En daar was Ilona, als een stralende gids door de wereld van financiën.

Vanaf het allereerste kennismakingsgesprek was het duidelijk dat Ilona een expert is die haar vakgebied met passie en geduld uitlegt. Haar aanbod inclusief de ‘Profit First Implementeren’ training was echt een geschenk.

Na het tekenen van de offerte was het tijd om Ilona toegang te geven tot mijn boekhoudprogramma en enkele aanvullende gegevens te verstrekken. Dit was snel geregeld en al snel zaten we weer samen voor een online afspraak om de magic van Profit First te onthullen.

Het was een waar genoegen om samen met Ilona mijn financiën opnieuw te organiseren. Het verdelen van de geldstromen naar de verschillende rekeningen was een verhelderend proces en het ontvangen van het verdeelbestand was als het krijgen van een persoonlijke schatkaart voor financieel succes.

Ik kijk reikhalzend uit naar de volgende verdeelronde, wetende dat mijn financiën in goede handen zijn dankzij Ilona’s expertise en begeleiding. Ilona, enorm bedankt voor je tijd, je heldere uitleg en vooral voor wie je bent als persoon. Je hebt een ware verandering teweeggebracht in mijn financiële leven!

Ilona legt super goed uit, wat heel fijn is als cijfers zeg maar echt niet je ding zijn! 😉 Door haar snap ik nu hoe ik aan de slag kan met Profit first en heb ik eindelijk inzicht in mijn cijfers. En dat gaat alleen nog maar meer worden want we zijn net begonnen! Groeit je bedrijf? Weet je niet wat er in en uit gaat? Wil je graag winst maken en niet alleen omzet? Dan moet je bij Ilona zijn!

Ook financieel wil ik overzicht en rust. In de workshop van Profit First kreeg ik gelijk inzichtelijk hoe ik mijn geldstroom zo kan beheren dat ik mezelf altijd winst en salaris betaal, maar ook weet wat ik aan kosten kan uitgeven. Weten dat je altijd genoeg opzij zet voor de btw en inkomstenbelasting geeft rust. Je geld managen is voor mij stap 1 in succesvol ondernemerschap. Fijn dat er nu ook een systeem is waar ik heel blij van wordt. De duidelijke uitleg van Ilona zorgde ervoor dat ik er gelijk mee aan de slag kon en geïnspireerd raakte.

In maart heb ik de workshop Profit First van Ilona meegemaakt, dat is echt een aanrader! Ilona begint bij de ‘normale’ situatie waar elke ondernemer wel eens ingezeten heeft: er komt wel geld binnen maar waar gaat het heen en waarom is het steeds op? Wanneer ga ik nou zelf ook eens wat geld overhouden? Zij legt je uit hoe je ervoor kan zorgen dat je bedrijf voor jou werkt en jij ook eens vrij kan nemen en jezelf kunt belonen met echte winst! De eerste stap naar zorgeloos ondernemen: Profit First afnemen bij Ilona!

Wow. Ik heb meerdere readings gehad, maar deze geeft heel veel inzicht en herkenning. En ook verrassing, bijvoorbeeld: mijn EQ is feilloos bij anderen, maar mijn eigen emoties herken ik lastig of voelen complex. Heel tof ook met de coachingvragen. Die ga ik zeker binnenkort beantwoorden.
Ik ben heel benieuwd hoe je HD gaat integreren in je werk. Ik vind het een grote toegevoegde waarde. Daarom werkt het jaarplan niet voor mij. Daarom verdwaal ik altijd in virtuele rabbit holes op Google. Daarom blijf ik nieuwe dingen creëren. Daarom raakt het me relatief weinig wat mensen die niet in mijn ‘inner circle’ zitten van me vinden.

Tijdens een workshop vanuit het businesscoachingsprogramma wat ik volgde kwam ik in aanraking met Profit First en dus Ilona.

In voor mij klip en klare heldere Jip & Janneke taal maakte zij mij en de andere deelneemsters duidelijk dat administratie/financiële zaken van je bedrijf, praktijk of organisatie niet saai hoef te zijn. Omdat ik aan het begin van mijn bedrijfsgroei sta was het direct duidelijk dat ik Profit First wilde integreren om hiermee rust en overzicht te creëren in mijn financiën. Ik heb niet getwijfeld en direct een afspraak met  Ilona gemaakt. We zijn gestart. Laat die groei maar komen want ik heb Ilona met Profit First achter me staan waarmee ik dit kan realiseren op een bij mij passende wijze.

Ik werk nog maar een paar maanden met Ilona en nu al is het verschil enorm.

Ze geeft veel meer dan ze belooft, zowel in de persoonlijke contactmomenten als via haar content als via de accountability groep. Ze is altijd bereid om nog even te Zoomen of iets via app te beantwoorden, benadert financiën niet als boekhouder, maar als ondernemer en benadert ondernemen niet alleen als werk maar ook als iets wat in balans moet zijn met leven.

Ook de VIP dag, waarbij we een winstplan maakten voor het komende jaar, vond ik heel waardevol. Ik kan nu veel beter sturen op cijfers en weet elke dag waar ik het voor doe. Ik focus op waar ik naartoe wil en organiseer de dingen die ik niet meer wil of niet meer zelf wil. En tegelijk: er zijn nu al dingen veranderd ten opzichte van mijn Winstplan, omdat mijn leven verandert en mijn koers ook. Ilona kan dan moeiteloos meesturen, aanpassen en meedenken vanuit veranderende situaties. Een heel waardevolle samenwerking en een absolute aanrader.

Ik heb het laatste kwartaal van 2021 mogen ervaren hoe het is om te werken met een accountability groep. Elke maandagochtend om stipt 9 uur een Zoom om elkaar scherp te houden bij de stappen die we wilden zetten.

Basis is het 12-weken plan die ik voorafgaand aan de start van dit traject had opgesteld. En echt, accountability werkt! Super fijn om te leren van de theorie en praktijk die Ilona je leert. Ze is zelf een echte BAAS in accountable zijn, geeft zelf 100% het goede voorbeeld. En ik leer graag van de beste. Wil je echt aan de slag met je doelen, ga je echt voor resultaat? Dan moet je bij Ilona zijn. Naast de praktische tips die ze je geeft, is ze aanmoedigend en haalt ze het beste in je naar boven. Een aanrader!

Op zoek naar een financieel adviseur die ook verstand heeft van Profit First, werd ik gekoppeld aan Ilona. Toen ik hoorde dat zij ‘helemaal’ in Zeeland is gevestigd, haakte ik in eerste instantie af. Hoe kan ik namelijk een adviesgesprek hebben op zo’n afstand. Echter Ilona liet me in een kennismakingsgesprek duidelijk merken dat ze veel verstand van zaken had en er graag een client uit Amsterdam bij wilde hebben.
In de maanden die erop volgenden leerde ik Ilona kennen als een toegewijd persoon, die graag het beste in je naar boven brengt. Je kunt haar elk moment een mail sturen als je vragen hebt, waarbij ze in haar reply duidelijk aangeeft wanneer zij tijd heeft om vragen te beantwoorden en wanneer er eventueel een zoom of telefoongesprek kan plaatsvinden om extra zaken toe te lichten.

Naast persoonlijk contact krijg ik ook veel info mee in de Winstbrieven en de Profit Calls. Extra info die ik gelijk kan toepassen in mijn onderneming.
Ik heb mijn boekhouding jaren zelf gedaan, dus het uit handen geven van mijn volledige boekhouding was wel even een ding, maar nu ik elke dag even mijn administratie doe volgens haar methode, ben ik veel minder tijd kwijt en kan ik tijd plannen voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld meedoen met een Accountability Traject dat Ilona heeft geïnitieerd. Als zelfstandig ondernemer doe je veel zelf en alleen en hoef je daarvoor geen verantwoordelijkheid af te geven aan iemand. Echter wanneer je wilt groeien, is het fijn om met een groep gelijk gestemde ondernemers samen te werken aan je eigen doelen. Je meldt wekelijks wat goed ging, waar je tegenaan loopt en waar je eventueel hulp bij nodig hebt. Ilona geeft je zelfs een stopcontact achter de deur om die vervelende klusjes die je zelf wilt doen, af te maken.. 🙂 Je bent zelf Accountable voor je eigen succes, en met Ilona kun je je stip op die horizon zetten en er in kleine stapjes naar toe werken.

Ik vind het samenwerken zeer prettig en voel me op mijn gemak met Ilona, al hebben we elkaar dus nog nooit live gezien. Met een lach en een traan zijn we nu bijna een jaar verder en ik kan iedere ondernemer haar aanbevelen!

In de korte tijd dat wij samenwerken heb ik al vaak ‘gebruik’ gemaakt van Ilona’s expertise. Onze contact momenten verlopen fijn. Het is een moment om vragen te stellen, maar ook om even het winstplan te checken, waarbij een getraind oog fijn is om het overzicht te behouden. Het is fijn om samen te werken aan zoiets belangrijks als mijn financiën. De Profit first methode gaf mij rust en controle, maar jij helpt mij om mijn doelen te behalen en ik kan bij jou terecht wanneer ik dat nodig heb. Daar ben ik heel blij mee. Dank je wel, Ilona!

 

 

Nog voordat ik mijn onderneming zou starten wist ik al dat administratie een dingetje zou worden. Echt niet mijn hobby!
En vanaf dat moment wist ik, hierin heb ik hulp nodig. De start van een onderneming is niet niks, vooraf kon ik me er geen voorstelling bij maken, maar wat komt er veel op je af. Super blij dat ik daarom heb gekozen om met Ilona samen te werken. Voor mij is ze een stok achter de deur, en ook al weet ik hoe belangrijk een goede planning, overzicht en structuur zijn. Het lukt mij met regelmaat niet om me hier aan te houden, het is een patroon en dat keert steeds terug. Het is super fijn dat Ilona er dan is om me weer op weg te helpen. Na onze laatste sessie besefte ik me dat ze zoveel meer is dan een winstadviseur. Want je helpt me in bewustwording en het doorbreken van mijn patronen. Ik leer mijn valkuilen steeds makkelijker (her)kennen en kan daar dus steeds beter naar handelen.

Het was nu de derde keer dat ik meedeed aan de Accountability van Ilona. Ik maak elke keer enorme stappen in de doelen die ik vooraf stel. De motivatie die zo’n groep mee brengt is fantastisch, je wil niet iedere week bekennen dat je weer niks gedaan hebt 😉
Daarnaast is Ilona super goed in het motiveren en je toch “kleine” stappen laten zetten op momenten dat het niet zo lekker gaat.

Door het accountability-programma van Ilona werd ik gedwongen om eens goed te kijken naar mijn belangrijke, maar niet urgente doelen. Ilona hielp me met het scherpen van deze doelen, waardoor ik voor 12 weken een plan had om concreet aan die doelen te werken.

Eigenlijk was dit voor het eerst sinds jaren dat ik eens niet van klant-naar-klant en mail-naar-mail rende. Dit gaf me tijd om goed na te denken over mijn bedrijf, hoe ik dat communiceer en hoe ik dat beter kan managen.

Ilona gaf hier ook veel tips in die ik gelijk kon toepassen. Mijn hoogtepunt was dat ik veel meer het gevoel heb dat ik elke dag ergens naar toe werk en dat ik na een dag werken voldoende gedaan heb voor die dag.

Daarnaast waren de verhalen van andere leden van de groep inspirerend. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, lopen tegen dezelfde problemen aan en kunnen elkaar daarin helpen.

Ik had dit veel eerder moeten doen!

Ik heb bij Ilona de VIP dag winstplan gevolgd om een concreet plan te hebben om mijn loondienstverband af te bouwen en weer 100% als ondernemer te gaan werken. Ilona luistert goed en vormt je een goed beeld van waar ik heen wil. Daarop reflecteert ze vervolgens met haar kennis en ervaring op. We hebben erg goed samengewerkt.

Helemaal uit Twente naar Zeeland? Geen probleem. Het traject was inclusief overnachting bij B&B In de Morelleput. Dat heb ik als prettig ervaren. Even helemaal los van alles, de focus helemaal op mijn plannen. Volledig verzorgd met lekkere lunch. Tijdens de terugreis kon ik alles rustig laten bezinken.

Het winstplan op zich was erg nuttig en het uiteindelijke doel van deze dag, maar het strategisch meedenken van Ilona daar heb ik het meeste aan gehad tijdens deze dag. Ze slaagt erin om ideeën concreet te maken en dat geeft mij houvast en richting.

Aan het einde van deze intensieve dag had ik een financieel haalbaar plan, heldere strategische focus, een bak energie. Ilona heeft mij een aanbod gedaan voor een vervolgtraject, waarbij we ieder kwartaal een online strategiegesprek hebben over de cijfers (Profit First) en de voortgang van het plan. Een mooie aanvulling om mijn plannen kracht bij te zetten.

Ilona heeft een groot vermogen om strategische plannen concreet te vertalen. Deze goede review heb je dubbel en dwars hebt verdiend!

Ilona heeft ons tijdens een 1-op-1 dag geholpen bij het invullen van het winstplan. Hoewel het om serieuze zaken gaat is het net alsof je gedurende de koffieklets je plannen op papier zet.

Dit was een bijzonder prettige ervaring, omdat je op een rustige en toegankelijke manier wijzer wordt van de stand van zaken in het heden en met goede moed naar de toekomst kan kijken. Het plan geeft je echt inzicht in de mogelijkheden, maar ook in de pijnpunten.

Samen met Ilona hebben we een helder plan gemaakt voor de toekomst. Dit geeft ons nu richting, focus en houvast zodat we onze groei op een goede manier blijven monitoren.

Na deze dag blijven we nog een jaar intensief met Ilona samenwerken in een groeitraject in combinatie met administratieve diensten. Ik kijk uit naar de strategie gesprekken die we met Ilona gaan hebben. We vinden het een prettig idee als we op deze manier blijvend een vinger aan de pols hebben.

Ik heb de training “Jouw winstplan 2021” gevolgd bij Ilona en ik kijk terug op een hele inspirerende dag! De weken voorafgaand aan de training wordt je al ‘gedwongen’ (en dat bedoel ik 100% positief) na te denken over je overtuigingen over geld en welke keuzes je kunt maken op gebied van inkomsten en uitgaven. Heel eenvoudig met korte en duidelijke opdrachten en handige tools die je al goed aan het denken zetten. Wat vervolgens op de trainingsdag onder begeleiding van Ilona allemaal perfect samen komt in een overzichtelijk winstplan. Ik ben heel blij met de gemaakte stappen, na deze training heb ik nu een krachtig, haalbaar en realistisch plan voor het komende jaar. Ilona geeft vertrouwen en helpt je ontdekken hoe je jouw plannen kunt omzetten naar echte winst!

Na het lezen van het Profit First boek heb ik de online training ‘In 10 stappen Profit First implementeren’ van Ilona gevolgd. Ondanks dat ik het boek al had gelezen ben ik door de training van Ilona toch weer tot nieuwe inzichten gekomen en werd het allemaal nog nét wat duidelijker. Ilona weet je door haar heldere en fijne manier van uitleggen aan te zetten tot actie. Daarnaast staat ze ook altijd voor je klaar als je een vraag hebt. Kortom, ik raad het iedereen aan om met Ilona in zee te gaan als je meer inzicht grip wil krijgen over de financiële kant van je bedrijf!

Eigenlijk is het accountabilitytraject van Flex Your Profit een paar dingen tegelijk: een stok achter de deur, een professionaliseringslag van je bedrijf en in sommige opzichten ook wel een soort ondernemersschool.

Door de thematische weekindeling van het traject, krijg je iedere week advies op een ander vlak van je bedrijf. Van fundamenteel ondernemersadvies, zoals het stellen van prioriteiten of experimenteren met je werkweek, tot nuttige tips & tricks op praktisch gebied, zoals agendabeheer of het werken met een digitale takenlijst.

Het zijn zoveel tips dat je ze je nooit in een keer eigen kunt maken. Maar je kunt wel uitkiezen wat voor jou op dat moment relevant is of wat jij echt nodig hebt voor een gezondere bedrijfsvoering. En daar dan in kleine stapjes naartoe werken of beetje bij beetje je gedrag veranderen. En dan helpen de appjes, mailtjes en calls met Ilona en je accountabilitygroep met fijne mede-ondernemers als stok achter de deur om deze doelen ook te realiseren.

Maar het gaat niet alleen om de thema’s die in het accountabilitytraject centraal staan, het gaat er ook om wat jij op dat moment met je bedrijf wilt bereiken en welke acties je daarvoor wilt nemen. Dat je de afspraken die je daarover met jezelf maakt – en die je als ondernemer vaak niet na komt, omdat je dikwijls een klant vooropstelt – ook daadwerkelijk nakomt.

Het accountabilitytraject is juist ook een stok achter de deur om de afspraken met jezelf na te komen en juist daar word je heel blij van.

Ik heb het Accountability Traject nu voor de 2e keer gedaan en ik merk dat het me veel steun geeft. Als ZZP’er ben je gewend om alles alleen te doen, echter er is dan ook niet echt een stok achter de deur, wanneer je je doelen wilt behalen. Laat staan dat je doelen stelt.
Ik heb in het volgen van beide trajecten geleerd dat ik mijn doelen uitdagend en haalbaar mag formuleren. Zowel werk als privé. Daarnaast geeft interactie met andere accountability-leden het gevoel dat je je eigen doel toch samen aan het halen bent. Je ‘juicht’ ook voor de ander als zij haar doel heeft gehaald of moedigt aan als ze dat nodig heeft. En omgekeerd is dat voor jou ook zo.

Een Female Tribe is gewoon heel fijn om te hebben, ook al heb je niet hetzelfde werk. Toch kun je elkaar versterken. En in de Accountability groep van Ilona voelt dat ook echt zo.

Verrassend en pakkend, het liet mij niet meer los nadat ik een ochtend met Ilona doorbracht. Aanrader om ‘anders’ na te gaan denken over het ondernemerschap.

Het winsttraject van Ilona Dieleman is een groot cadeau om jezelf te geven als ondernemer. Als je bijvoorbeeld een verbeterslag in je verdienmodellen wilt maken. Of misschien meer wilt verdienen of minder kosten wilt maken, je administratie of financiële stromen op orde wilt brengen. Het kan allemaal, want het winsttraject van Ilona is veelzijdig en laat je over veel verschillende aspecten van je bedrijf nadenken.

Het huiswerk voor de Winstdag vond ik al een goede wake-up call. Ilona stelt een aantal mooie vragen, die je weer even terugbrengen naar je oorspronkelijke drijfveren. Wat drijft je? Bij welke activiteit verlies je jezelf volkomen? Hoe wil je herinnerd worden als je er niet meer bent?

Verder laat Ilona je goed naar je geldstromen kijken. Hoeveel geld komt erin per maand en hoeveel bedrijfskosten gaan eruit? Hoe groot zou je bedrijfsbuffer moeten zijn? Daarnaast ga je aan de slag met de Profit First-methode om je bankzaken helder in te richten. Op de Winstdag kijk je met behulp van Ilona met frisse ogen naar je bedrijf. Niet alleen maar vanuit: wat zou je willen? En wat zou je kunnen qua vaardigheden? Maar ook: wat zou je kunnen qua financiën? Welke financiële mogelijkheden heb je of kun je creëren om je bedrijf te voeren zoals jij dat wilt?

Een ander onderdeel van het winsttraject is het accountabilitytraject, een mooie stok achter de deur om de veranderingen die je besluit door te voeren naar aanleiding van de Winstdag, ook daadwerkelijk te realiseren.

Maar wat ik een extra bonus vond van het Winsttraject met Ilona is het advies op maat, nog buiten de Winstdag om. Op een gegeven moment liet ik in een accountability-gesprek vallen dat er iets was in mijn bedrijfsvoering waar ik me zorgen over maakte. Toen stelde Ilona voor dat we daar even voor konden gaan zitten en eens konden bekijken of ik me er echt zorgen over hoefde te maken of dat het wel meeviel. Zo’n persoonlijke begeleiding, nog bovenop alle andere ingrediënten van het winsttraject, vond ik een echte luxe en en heel waardevol.

Ik heb best even getwijfeld of ik het winsttraject met Ilona wilde doen, want ik vond het aanvankelijk een grote uitgave, maar het is het dubbel en dwars waard.