Groeitrajecten met Profit First

Groeipijn, ken je dat?

Ik weet welk effect groeipijn had op mij als ambitieuze ondernemer. Door de juiste mensen om me heen te verzamelen heb ik nu inzicht, rust en vertrouwen in mijn persoonlijke en zakelijke groei. Hierdoor groeit mijn bedrijf op een gezonde manier zonder dat ik hiervoor financiële concessies moet doen.

Ik help jou graag aan meer rust, inzicht en grip op geld. Met als resultaat een winstgevend(er) bedrijf en een stevig financieel fundament.

Ik kies er bewust voor om als winstadviseur met ambitieuze vrouwelijke ondernemers te werken die meer uit hun bedrijf willen halen. We werken intensief en efficiënt samen aan groei. Mijn Profit First & administratie diensten heten daarom Groeitrajecten.

Wil jij groeien met Profit First? Lees dan snel verder…

ME. Personal branding & Ilona Dieleman Flex your Profit-202
Heel goed. Informeel, informatief, inspirerend en heel veel inzicht en focus gevend.

Ben jij dit?

 • Je hebt een omzet van minimaal € 50.000 – € 75.000 of je wilt dit doel binnen 2 jaar behalen.
 • Je bent zelfstandig en ambitieus, wilt verder groeien en bent bereid hierin te investeren
 • Je werkt teveel uren IN je bedrijf waardoor je geen tijd hebt om AAN je bedrijf te werken.
 • Je draait een goede omzet, maar ziet dit niet terug op je bankrekening.
 • Je bent niet langer de baas van je agenda, maar wordt geleefd door je agenda.
 • Je werk komt op de eerste plaats en jij volgt pas veel later in de rij.
 • Je wil meer grip, inzicht en vooral rust voor wat betreft je cijfers.
 • Je gaat als eens speer en wil verder opschalen.

En wil jij?

 • Rust in je hoofd en je agenda.
 • Je bedrijf opschalen zonder dat het ten koste gaat van je winst.
 • Werken met een concreet plan gebaseerd op jouw doelen en wensen.
 • Grip op je cijfers en sturen op de actualiteiten.
 • Samenwerken met een expert die je bedrijf financieel analyseert en de kansen met jou in kaart brengt.

Profit First met administratie

We gaan intensief samenwerken op 2 vlakken: Profit First en administratie. Ik zorg dat jouw boekhouding op orde is en blijft en jij een goed administratie ritme aanleert. De intensiteit van onze samenwerking is afhankelijk van jouw wensen en dus maatwerk. Wil je de boekhouding zelf doen of besteed je dit uit aan mij. Afhankelijk van onze afspraken plannen we maandelijks of per kwartaal strategiegesprekken in.

Na een enthousiaste “ja” van jouw kant gaan we direct aan de slag. Jij wil groeien of werken aan zekerheid met behulp van Profit First! We starten met een online koersgesprek. Met het resultaat van dit gesprek en jouw cijfers van de afgelopen 2 jaar maak ik een gezondheidscheck van jouw bedrijf, oftewel een Profit Assessment. Aan de hand van jouw cijfers kan ik zien waar de belangrijkste en meest winstgevende ontwikkelingen in jouw bedrijf mogelijk zijn, maar ook waar de knelpunten zitten. Ik werk het Profit Assessment uit in een concreet plan met jouw doelen voor het nieuwe jaar. Als onderdeel van dit Profit Assessment bereken ik ook jouw maatwerk Profit First percentages.

Dit is de start van onze samenwerking. Vervolgens plannen we maandelijks of per kwartaal strategiegesprekken om bovenop je cijfers te zitten, te sturen op de actualiteiten en te gaan voor maximaal resultaat.

Je btw-aangiftes en je aangifte inkomstenbelasting zijn ook onderdeel van deze samenwerking.

Wil je liever zelf je boekhouding bijhouden in een pakket dat wij kunnen integreren in onze werkwijze, dan is dit in overleg altijd mogelijk.

Profit First zonder administratie

Onze samenwerking ziet er hetzelfde uit als met administratie. Het grootste verschil is dat jij bij je huidige boekhouder blijft. Wij werken samen op het gebied van de actuele cijfers en de toekomst, terwijl je boekhouder zich bezig houdt met het verleden.

Ilona legt super goed uit, wat heel fijn is als cijfers zeg maar echt niet je ding zijn! 😉 Door haar snap ik nu hoe ik aan de slag kan met Profit first en heb ik eindelijk inzicht in mijn cijfers. En dat gaat alleen nog maar meer worden want we zijn net begonnen! Groeit je bedrijf? Weet je niet wat er in en uit gaat? Wil je graag winst maken en niet alleen omzet? Dan moet je bij Ilona zijn!

Ilona heeft ons tijdens een 1-op-1 dag geholpen bij het invullen van het winstplan. Hoewel het om serieuze zaken gaat is het net alsof je gedurende de koffieklets je plannen op papier zet.

Dit was een bijzonder prettige ervaring, omdat je op een rustige en toegankelijke manier wijzer wordt van de stand van zaken in het heden en met goede moed naar de toekomst kan kijken. Het plan geeft je echt inzicht in de mogelijkheden, maar ook in de pijnpunten.

Samen met Ilona hebben we een helder plan gemaakt voor de toekomst. Dit geeft ons nu richting, focus en houvast zodat we onze groei op een goede manier blijven monitoren.

Na deze dag blijven we nog een jaar intensief met Ilona samenwerken in een groeitraject in combinatie met administratieve diensten. Ik kijk uit naar de strategie gesprekken die we met Ilona gaan hebben. We vinden het een prettig idee als we op deze manier blijvend een vinger aan de pols hebben.

We doorlopen nu sinds een half jaar een Profit First traject met Ilona. En we zijn super blij met haar kennis en expertise, wat een verademing! We halen er nu al meer uit dan gehoopt. Ze geeft ons rust, vertrouwen en overzicht in onze financiën. Ook geeft ze ons af en toe een schop onder de kont, die we nodig hebben om de beoogde groei in ons bedrijf te realiseren. Ze is super gestructureerd, en we zijn vooral ook blij met haar persoonlijke aanpak waarbij ze met ons meedenkt.

De investering in deze samenwerking met Ilona is het absoluut waard, en bovenal: we zien dat dit zichzelf nu al terug verdient.

Aan het begin van 2018 las ik “profit first” van Mike Michalowicz. Vol enthousiasme implementeerde ik het systeem in mijn bedrijf. Helaas liep ik al snel vast. Totdat Ilona mijn boekhouder werd en zij haar profit first assesement deed. Ilona schreef daarbij een prachtig rapport over mijn bedrijf toen, nu en in de toekomst en dat motiveert enorm om iedere week de verdeling te maken.  Het fijne aan samenwerken met Ilona is, is dat ze echt een cheerleader aan de zijlijn is.

Ik werk pas 3 maanden samen met Ilona, maar zoveel rust en vertrouwen als ik nu al heb in m’n financiën heb ik in de afgelopen 5 jaar niet gehad. Ilona werkt echt met je toe naar een plan dat voor jou werkt. Je krijgt voorbereidende opdrachten eerst zelf inzicht krijgt in wat je aanbiedt, wat je waard bent, wat je minimaal wilt omzetten om dit vervolgens om te dopen in een winstplan. Ilona heeft vervolgens een plan voor me gemaakt, kijkt en denkt met me mee en neemt mijn volledige boekhouding uit handen. Ik heb altijd gestrest om geld, en dat is nu al volledig verdwenen. Ik gun iedereen een Ilona want vanuit stress ga je dingen vanuit angst doen, en nu doe ik dingen vanuit vertrouwen.

Ik werk nog maar een paar maanden met Ilona en nu al is het verschil enorm.

Ze geeft veel meer dan ze belooft, zowel in de persoonlijke contactmomenten als via haar content als via de accountability groep. Ze is altijd bereid om nog even te Zoomen of iets via app te beantwoorden, benadert financiën niet als boekhouder, maar als ondernemer en benadert ondernemen niet alleen als werk maar ook als iets wat in balans moet zijn met leven.

Ook de VIP dag, waarbij we een winstplan maakten voor het komende jaar, vond ik heel waardevol. Ik kan nu veel beter sturen op cijfers en weet elke dag waar ik het voor doe. Ik focus op waar ik naartoe wil en organiseer de dingen die ik niet meer wil of niet meer zelf wil. En tegelijk: er zijn nu al dingen veranderd ten opzichte van mijn Winstplan, omdat mijn leven verandert en mijn koers ook. Ilona kan dan moeiteloos meesturen, aanpassen en meedenken vanuit veranderende situaties. Een heel waardevolle samenwerking en een absolute aanrader.

Neem nu je eerste stap voor maximaal resultaat.

Wil jij groeien met Profit First en:

 • Een buffer opbouwen van 3-6 maanden voor je kosten en salaris.
 • Een duidelijk doel voor je winstpot, waarbij 50% winstuitkering tot de mogelijkheden behoort.
 • Een rekening openen waarin je direct geld opzij zet voor de belastingdienst en voorkomt dat je geld uitgeeft dat niet van jou is.
 • Een vast salaris, vakantiegeld en doorbetaling bij verlof; een salaris dat past bij jouw inzet voor jouw bedrijf.
 • Rust, balans en geen financiële stress.
 • Keuzes maken op basis van jouw financiële inzicht.
 • Financiële rust, waardoor jij eindelijk werkt aan een continue stroom van omzet en klanten.