Vertrouwd door meer dan 75 gedreven ondernemers

Op het moment dat klanten hun gevoelens over jouw dienstverlening met je willen delen is dat een magisch moment. Ik wil voor iedere klant het beste en maximaal resultaat. Samen kunnen we dit bereiken, samen werken we aan een stevig fundament. Lees hier hoe mijn klanten onze samenwerking ervaren.

Wil je zelf een review schrijven? Dat kan!

Schrijf een review

Voor het eerst, ik heb 2 jaar een winstplan gemaakt, denk ik “Ja ik snap het, het voelt als te doen, haalbaar, het staat niet per se vast en ik focus me op 1 ding waardoor het super simpel is.”

Dit plan is niet zoals al mijn andere plannen. Die waren (te) groots en voerde ik uiteindelijk helemaal niet uit. De stappen uit mijn Droomplan zijn gewoon heel simpel en ik heb echt het gevoel dat dit fijn kan werken. Ik had diezelfde middag nog zoiets van “Ik ga er zelf nog eens naar kijken, ik ga mijn partner laten zien waar ik mee bezig ben, gewoon omdat ik het nu echt snap!”

Wauw, wat een mooie, uitgebreide tool heeft Ilona beschikbaar met deze online training! In een handomdraai krijg je inzicht in de financiële kant van je bedrijf. Wat mij betreft is het meer dan een salariscalculator alleen. Het helpt mij ook om alle kosten in beeld te brengen zonder iets over het hoofd te zien, maar ook om te bedenken hoeveel dagen ik (na aftrek van vakantie, studiedagen, etc.) echt beschikbaar ben om te werken. De tool ziet er duidelijk uit en Ilona heeft zelfs een video en apart document met uitleg toegevoegd. Dankjewel Ilona!

Ondanks het feit dat cijfers een belangrijk deel van mijn opleiding maar ook mijn werk uitmaken, heb ik toch angst voor MIJN cijfers. Facturen uitsturen ging wel, maar de betalingen en belastingen…

Inmiddels heb ik door Ilona een volledig digitale boekhouding, heb ik overzicht, heeft ze me een administratie ritme aangeleerd en dankzij Profit First is er rust gekomen. Mijn salaris voor volgende maand staat al gereed en ik heb genoeg geld voor Belastingen, kosten en spaar ik zelfs voor mijn pensioen. Dat had ik een paar maanden geleden niet gedacht!”

Super interessante workshop! Ik ben het nog aan het laten bezinken, maar het zet de radartjes nogal aan in m’n hoofd. Ik ga er zeker mee aan de slag.

Mede dankzij Ilona is mijn boekhouding / administratie en vooral ook mijn Profit First systeem heel overzichtelijk. Ik heb een redelijk vast ritme gevonden voor mijn administratie en door Profit First wordt het zelfs leuk 🙂.

Ilona is absoluut geen stoffige boekhouder, maar juist enorm van deze tijd. Ze is betrokken bij mij, bij mijn bedrijf en is altijd bereikbaar als ik vragen heb. Niets is raar, alles mag ik haar vragen! Geweldig!

Ilona is niet alleen mijn winstadviseur, maar ik zie haar ook als dierbare collega ondernemer. Ik gun iedereen ‘een Ilona’ op het gebied van administratie, boekhouding EN winstverdeling!

Ik heb bij Ilona de Online ZZP calculator met quick scan ingevuld. Ik had een plan en een strategie bedacht. De calculator heeft mij daarbij een overduidelijk financieel overzicht gegeven. Ik weet nu hoe ik een continue inkomen kan krijgen. Na het invullen had ik nog wat vragen en daar heeft Ilona mij heel persoonlijk bij geholpen. Een aanrader.

We doorlopen nu sinds een half jaar een Profit First traject met Ilona. En we zijn super blij met haar kennis en expertise, wat een verademing! We halen er nu al meer uit dan gehoopt. Ze geeft ons rust, vertrouwen en overzicht in onze financiën. Ook geeft ze ons af en toe een schop onder de kont, die we nodig hebben om de beoogde groei in ons bedrijf te realiseren. Ze is super gestructureerd, en we zijn vooral ook blij met haar persoonlijke aanpak waarbij ze met ons meedenkt.

De investering in deze samenwerking met Ilona is het absoluut waard, en bovenal: we zien dat dit zichzelf nu al terug verdient.

De training gaf helder en duidelijk inzicht in het idee achter Profit First. En meteen een aantal hele concrete handvatten om zelf mee aan de slag te kunnen! Ik was al ‘om’, maar deze training inspireert om hier nu ook echt stappen in te gaan zetten. Het voelt als een speelse manier om met je eigen geldhuishouding om te gaan. Dank voor je heldere uitleg!

Ik werk pas 3 maanden samen met Ilona, maar zoveel rust en vertrouwen als ik nu al heb in m’n financiën heb ik in de afgelopen 5 jaar niet gehad. Ilona werkt echt met je toe naar een plan dat voor jou werkt. Je krijgt voorbereidende opdrachten eerst zelf inzicht krijgt in wat je aanbiedt, wat je waard bent, wat je minimaal wilt omzetten om dit vervolgens om te dopen in een winstplan. Ilona heeft vervolgens een plan voor me gemaakt, kijkt en denkt met me mee en neemt mijn volledige boekhouding uit handen. Ik heb altijd gestrest om geld, en dat is nu al volledig verdwenen. Ik gun iedereen een Ilona want vanuit stress ga je dingen vanuit angst doen, en nu doe ik dingen vanuit vertrouwen.

Ik heb met behulp van de zzp-calculator mijn situatie 2 maal berekend. Eén maal vanuit mijn huidige situatie (omzet afgelopen jaar) en één maal met mijn doel omzet voor het komende jaar. Ik moet zeggen dat het op een confronterende manier heel veel inzicht geeft. Ilona laat je gestructureerd en stap voor stap de administratie doorlopen. Waardoor ik mij realiseerde dat ook zaken die voor mij klein of onbelangrijk leken er wel degelijk toe blijken te doen. Hierdoor heb ik een veel beter inzicht in mijn verbeterpunten en ook inzicht waar ik hulp bij moet inroepen. En het helpt mij zakelijke keuzes beter onderbouwt te maken.

Vanavond een cursus gehad, wat een beetje anders dan anders verliep, ivm veiligheid, dus koptelefoon op ruzie met webcam (was voor mij eerste x, onder mom van “alles moet geleerd worden”), en thuis een stilte verzoek gevraagd. Tot ik m’n potjes moest verdelen wat eigenlijk met muntstukken hoort, maar met gebrek aan dat een zak borrelnootjes werd, vonden onze kids het wel nodig om uit m’n inkomsten, winst, salaris, belasting en kosten potjes te eten begint dat nu al? En ik moest nog maar beginnen.

Gelukkig keerde de stilte terug en heb ik heldere, duidelijke handvaten en veel meer inzichten gekregen, om dit verder te gaan toepassen van Flex Your Profit. Hartelijk dank hiervoor.

Nog steeds zijn we niet uitgeleerd, ik hoop hierin steeds meer inzicht in te krijgen, zodat boekhouding steeds leuker en makkelijker ook wordt.

Ondanks dat de workshop online gegeven werd, slaagde Ilona er in om mij de volledige twee uur te boeien en mij te motiveren om zelf met Profit First aan de slag te gaan. Het was heel simpel en herkenbaar uitgelegd zodat het echt voor iedereen te volgen is. Ze heeft aandacht voor iedereen en denkt met je mee. Als je er aan denkt om ook met Profit First aan de slag te gaan, of er meer over wil leren, raad ik je deze workshop zeker aan!’

En wat leuk dat ik het boek gewonnen heb, dankjewel! Ik ga er meteen mee aan de slag!

Ik heb onlangs de workshop Profit First bij Ilona gevolgd, voornamelijk uit nieuwsgierigheid (en een sceptische houding als accountant). En ik moet bekennen dat de enthousiaste manier waarop Ilona de principes uit weet te leggen enorm motiverend zijn om met Profit First aan de slag te gaan. Het is vooral de heldere (en relatief eenvoudige) methodiek die voor ondernemers, met de nodige discipline, zorgt voor inzicht in en grip op de financiën. Ik denk dat vooral startende ondernemers hier hun voordeel mee kunnen doen. Nu moet ik alleen zelf nog starten 😊.

Toen ik net startte met mijn ondernemerschap zat ik een situatie waarin ik mezelf financieel niet veel kon permitteren. Ik had een goede baan opgezegd, geen partner met een vangnet en toch maakte ik rigoureus de keuze om fulltime te gaan ondernemen. In het begin wilde ik klein beginnen en daarmee besparen op alles, dus ook boekhoudkosten. Daarbij had ik voor mijn gevoel dat ik het vooral zélf moest kunnen. Iedere belastingaangifte had ik er pijn in mijn buik van. Verkeerde kosten opvoeren, te laat aangifte doen, geen potje meer voor mijn btw, met alle gevolgen van dien. Ik schaamde me voor mijn chaos dat ik het geen boekhouder wilde aandoen om hier in te duiken. Toen ik besloot dat de maat echt vol was, kwam ik op aanraden van medeondernemers bij Ilona. Al vanaf dag 1 heeft ze me ontzorgt en gezorgd voor helderheid door prioriteit aan te brengen. Het geeft me zoveel rust en ruimte voor de dingen waar ik wél goed in ben. Ik ben onwijs blij dat ik stap eindelijk gezet heb en nu wel constructief bouw aan mijn bedrijf. Zowel spiritueel als aards. Een dikke aanrader voor creatieve en intuïtieve chaoten zoals ik 🙂

Aan het begin van 2018 las ik “profit first” van Mike Michalowicz. Vol enthousiasme implementeerde ik het systeem in mijn bedrijf. Helaas liep ik al snel vast. Totdat Ilona mijn boekhouder werd en zij haar profit first assesement deed. Ilona schreef daarbij een prachtig rapport over mijn bedrijf toen, nu en in de toekomst en dat motiveert enorm om iedere week de verdeling te maken.  Het fijne aan samenwerken met Ilona is, is dat ze echt een cheerleader aan de zijlijn is.

Ik ben erg blij met Ilona als mijn adviseur. Ik heb rust gevonden in mijn administratie, het is up to date, overzichtelijk en duidelijk. Ilona zorgt ervoor dat je doet wat je moet doen om dit overzicht te behouden. Wat ook mega fijn is dat als ik ergens tegen aanloop, bijvoorbeeld een investering wil doen, ze altijd klaar staat om met me mee te denken en mij van advies te voorzien. De strategiegesprekken zijn ook heel waardevol om zo weer even de juiste focus te krijgen. Kortom, mega tevreden over deze samenwerking!

Ik wist niet goed wat accountability voor mij kon betekenen. Maar na 12 weken heb ik hele grote stappen gemaakt. Ik heb meer gedaan dan ik zelf ooit had kunnen bereiken. Zelf discipline is geen probleem, maar er zijn genoeg zaken die je af kunnen leiden van je plan. Met accountability voorkom je dat omdat je elkaar controleert. Daarnaast merk je meteen of je plan haalbaar is of dat je teveel hooi op je vork neemt. Dan moet je het bijstellen, maar dat wordt op deze manier snel duidelijk!

 

In april ben ik gestart met de accountability groep bij Ilona. Het heeft me enorm geholpen om een plan te maken. Ik wist voorheen wel ongeveer wat ik wilde doen, maar door het plan te maken, bleef ik veel meer gefocust.
Het plan maken, hielp me ook om helder te krijgen welke stappen ik moest zetten om mijn doelen te bereiken. Sommige doelen waren klein, sommige wat groter.
Doordat we elke week bij elkaar kwamen, kon ik mijn plan ook niet uit het oog verliezen. Het zette me elke week weer aan tot actie en het maakt het makkelijker om niet te verzanden in allerlei andere dingen die in mijn leven voorbijkomen.
Het plan heeft me rust gegeven, omdat ik wist wat ik wilde bereiken en wat ik ervoor moest doen. En juist een plan geeft de mogelijkheid om bij te sturen, want het maakt ook inzichtelijk wat niet haalbaar is, waardoor je doelen weer in kleinere stapjes kan hakken.
Ilona heeft ook elke week inspirerende vragen, waardoor je ook op een andere manier naar jezelf, je bedrijf en je plan kijkt. Het zorgt er voor dat je in een positieve flow blijft. Ook is het leuk om op deze manier andere ondernemers te leren kennen en van elkaar te leren.
Ik raad het iedereen aan om dit eens te doen, zodat je zelf kan ervaren dat het werken met een plan en wekelijks bij elkaar komen tot resultaat heeft dat je meer doet, dan dat je van tevoren had verwacht!

 

 

Ik heb met veel plezier meegedaan aan de accountability groep. 12 weken lang met een groepje werken aan een actieplan. Elkaar hiermee helpen, inspireren en motiveren. Ilona bracht dit zo ontzettend eerlijk en positief. Ze daagde mij uit om nog meer te bereiken en hielp me waar ik vast liep. Ontzettend fijn! Daarnaast ken ik Ilona als collega Profit First Professional en vind ik het geweldig hoe ze haar eigen stijl heeft, duidelijk kan uitleggen en echt uniek is.

 

 

De reden dat ik heb deelgenomen aan de workshop ‘Jouw winstplan’ is dat ik graag grip op mijn financiën wil en alvast vooruit wil kijken om te weten wat ik wel of niet kan investeren.

Ik vond de begeleiding van Ilona superleuk! Goede begeleiding, ze staat open voor alle vragen en brengt het op een leuke en  enthousiaste manier. Zelfs als je, net als ik, niet veel van cijfers weet legt Ilona alles begrijpelijk en makkelijk uit.

Ik heb het meest gehad aan het leren plannen en maken van een 12weken plan. Zo houd ik het voor mezelf overzichtelijk. Ik heb ook veel gehad aan mijn winstplan zelf, kijken wat ik aanbied en hoe ik dit kan uitbreiden of juist verkleinen, zodat ik meer tijd overhoud voor dingen die ik echt wil aanbieden.

Ik raad deze workshop zeker aan aan andere ondernemers. Het is echt een hele leuke dag waarin je volop AAN je bedrijf werkt. Met als resultaat 100% inzicht in je financiën en je aanbod.

De reden dat ik heb deelgenomen aan de workshop ‘Jouw winstplan’ is dat ik totaal geen overzicht had in hoe cijfers werken.

Ik vond de begeleiding van Ilona motiverend en gelijkwaardig. En ik werd er super enthousiast van!

De hele dag is heel waardevol. Maar alle cijfers invullen en zien aan welke knoppen je kan draaien en dat je ook je baan eerst half op kan zeggen zijn echt mooie eyeopeners.

Als mensen stoeien met hun winstplan zou ik zeker jou aanbevelen. Alleen al omdat je zo’n fijn persoon bent. Nuchter, lief, doeltreffend, stoer en enthousiast. Ik voel me in ieder geval erg op mijn gemak bij je.

 

Een dag boordevol tips hoe je je bedrijf in een extra versnelling kunt zetten en hoe je realistische plannen en meer winst maakt.
Na deze training heb ik geleerd dat ik mijn talent, inzet en investeringen voor het oplossen van problemen van de klant, nog hoger mag beoordelen. Dit mag terug te zien in de prijzen. Plannen en prijzen bepalen gebaseerd op inzicht en vertrouwen en niet op angst. Ook fijn om te sparren met andere ondernemers, inzicht te krijgen in de stappen die je in elke maand zet en natuurlijk extra verwennerijen in de vorm een goodiebag. Voor herhaling vatbaar!

Ilona legt super goed uit, wat heel fijn is als cijfers zeg maar echt niet je ding zijn! 😉 Door haar snap ik nu hoe ik aan de slag kan met Profit first en heb ik eindelijk inzicht in mijn cijfers. En dat gaat alleen nog maar meer worden want we zijn net begonnen! Groeit je bedrijf? Weet je niet wat er in en uit gaat? Wil je graag winst maken en niet alleen omzet? Dan moet je bij Ilona zijn!

Ook financieel wil ik overzicht en rust. In de workshop van Profit First kreeg ik gelijk inzichtelijk hoe ik mijn geldstroom zo kan beheren dat ik mezelf altijd winst en salaris betaal, maar ook weet wat ik aan kosten kan uitgeven. Weten dat je altijd genoeg opzij zet voor de btw en inkomstenbelasting geeft rust. Je geld managen is voor mij stap 1 in succesvol ondernemerschap. Fijn dat er nu ook een systeem is waar ik heel blij van wordt. De duidelijke uitleg van Ilona zorgde ervoor dat ik er gelijk mee aan de slag kon en geïnspireerd raakte.

In maart heb ik de workshop Profit First van Ilona meegemaakt, dat is echt een aanrader! Ilona begint bij de ‘normale’ situatie waar elke ondernemer wel eens ingezeten heeft: er komt wel geld binnen maar waar gaat het heen en waarom is het steeds op? Wanneer ga ik nou zelf ook eens wat geld overhouden? Zij legt je uit hoe je ervoor kan zorgen dat je bedrijf voor jou werkt en jij ook eens vrij kan nemen en jezelf kunt belonen met echte winst! De eerste stap naar zorgeloos ondernemen: Profit First afnemen bij Ilona!

Tijdens een workshop vanuit het businesscoachingsprogramma wat ik volgde kwam ik in aanraking met Profit First en dus Ilona.

In voor mij klip en klare heldere Jip & Janneke taal maakte zij mij en de andere deelneemsters duidelijk dat administratie/financiële zaken van je bedrijf, praktijk of organisatie niet saai hoef te zijn. Omdat ik aan het begin van mijn bedrijfsgroei sta was het direct duidelijk dat ik Profit First wilde integreren om hiermee rust en overzicht te creëren in mijn financiën. Ik heb niet getwijfeld en direct een afspraak met  Ilona gemaakt. We zijn gestart. Laat die groei maar komen want ik heb Ilona met Profit First achter me staan waarmee ik dit kan realiseren op een bij mij passende wijze.

Ik heb bij Ilona de VIP dag winstplan gevolgd om een concreet plan te hebben om mijn loondienstverband af te bouwen en weer 100% als ondernemer te gaan werken. Ilona luistert goed en vormt je een goed beeld van waar ik heen wil. Daarop reflecteert ze vervolgens met haar kennis en ervaring op. We hebben erg goed samengewerkt.

Helemaal uit Twente naar Zeeland? Geen probleem. Het traject was inclusief overnachting bij B&B In de Morelleput. Dat heb ik als prettig ervaren. Even helemaal los van alles, de focus helemaal op mijn plannen. Volledig verzorgd met lekkere lunch. Tijdens de terugreis kon ik alles rustig laten bezinken.

Het winstplan op zich was erg nuttig en het uiteindelijke doel van deze dag, maar het strategisch meedenken van Ilona daar heb ik het meeste aan gehad tijdens deze dag. Ze slaagt erin om ideeën concreet te maken en dat geeft mij houvast en richting.

Aan het einde van deze intensieve dag had ik een financieel haalbaar plan, heldere strategische focus, een bak energie. Ilona heeft mij een aanbod gedaan voor een vervolgtraject, waarbij we ieder kwartaal een online strategiegesprek hebben over de cijfers (Profit First) en de voortgang van het plan. Een mooie aanvulling om mijn plannen kracht bij te zetten.

Ilona heeft een groot vermogen om strategische plannen concreet te vertalen. Deze goede review heb je dubbel en dwars hebt verdiend!

Ilona heeft ons tijdens een 1-op-1 dag geholpen bij het invullen van het winstplan. Hoewel het om serieuze zaken gaat is het net alsof je gedurende de koffieklets je plannen op papier zet.

Dit was een bijzonder prettige ervaring, omdat je op een rustige en toegankelijke manier wijzer wordt van de stand van zaken in het heden en met goede moed naar de toekomst kan kijken. Het plan geeft je echt inzicht in de mogelijkheden, maar ook in de pijnpunten.

Samen met Ilona hebben we een helder plan gemaakt voor de toekomst. Dit geeft ons nu richting, focus en houvast zodat we onze groei op een goede manier blijven monitoren.

Na deze dag blijven we nog een jaar intensief met Ilona samenwerken in een groeitraject in combinatie met administratieve diensten. Ik kijk uit naar de strategie gesprekken die we met Ilona gaan hebben. We vinden het een prettig idee als we op deze manier blijvend een vinger aan de pols hebben.

Ik heb de training “Jouw winstplan 2021” gevolgd bij Ilona en ik kijk terug op een hele inspirerende dag! De weken voorafgaand aan de training wordt je al ‘gedwongen’ (en dat bedoel ik 100% positief) na te denken over je overtuigingen over geld en welke keuzes je kunt maken op gebied van inkomsten en uitgaven. Heel eenvoudig met korte en duidelijke opdrachten en handige tools die je al goed aan het denken zetten. Wat vervolgens op de trainingsdag onder begeleiding van Ilona allemaal perfect samen komt in een overzichtelijk winstplan. Ik ben heel blij met de gemaakte stappen, na deze training heb ik nu een krachtig, haalbaar en realistisch plan voor het komende jaar. Ilona geeft vertrouwen en helpt je ontdekken hoe je jouw plannen kunt omzetten naar echte winst!