Administratie Tijd!

Juli is de tijd van de BTW-aangifte over het 2e kwartaal of over de maand juni als je per maand aangifte doet. Wat moet je nou eigenlijk aanleveren, en als dan de BTW is aangegeven wat moet je dan doen?

Op 6 juli deelde ik het bericht in 5 stappen klaar voor je BTW aangifte.

Als de BTW is berekend, dan krijg je altijd een bericht van je adviseur. In mijn geval deel ik altijd een kopie van de aangifte met je. Het te betalen of te ontvangen bedrag vermeld ik al in de mail, maar dan volgen er nog een paar heel belangrijke stappen!

  1. Je moet de BTW altijd zelf over maken aan de belastingdienst, je wacht niet op een aanslag
  2. Je moet het te betalen bedrag altijd betaald hebben voor de laatste dag van de maand, of nog strikter genomen: het bedrag moet uiterlijk op de laatste dag van de maand zijn bijgeschreven op de rekening van de belastingdienst. Let op: als deze dag in een weekend valt dat de banken vaak een langere verwerkingstijd hebben.
  3. Gebruik bij de overboeking altijd het betalingskenmerk van de aangifte. Anders kan de belastingdienst jouw betaling niet verwerken.
  4. Krijg je geld terug? Dan duurt het doorgaans 6 tot 8 weken voordat het geld op je rekening is bijgeschreven. Zorg er altijd voor dat jouw zakelijke rekeningnummer bekend is bij de belastingdienst (dit moet je zelf doorgeven via het ondernemersportaal) om vertraging van de uitbetaling te voorkomen

Battle

Ondertussen is er een soort battle ontstaan onder mijn klanten. Jullie dagen elkaar uit om als eerste een volledig complete administratie bij me aan te leveren voor de BTW-aangifte.

Ik wil hier graag in mee gaan, want als jij dagelijks 2 minuten boekhoud, kun je mij ook echt heel snel een seintje geven dat je klaar bent voor de btw aangifte. Als jij je een dagelijks administratie ritme aanleert dan juich ik dit alleen maar toe.

Daarom de volgende uitdaging voor het 3e kwartaal. Wie als eerste een complete administratie weet aan te leveren, dat weten we pas na verwerking, krijgt van mij een doos Merci. Ik behandel de berichten van aanlevering op volgorde van binnenkomst. Ga jij de uitdaging met me aan?