Digitale administratie

Een digitale administratie biedt veel voordelen. Twee hiervan zijn snelheid en gemak. Jij kunt makkelijker facturen versturen naar je klanten en sneller je geld innen, maar je kunt ook veel sneller en efficiënter uitwisselen met je adviseur.

Uit onderzoek van PriceWaterhouseCoopers blijkt dat een onderneming gemiddeld:

  • 19 kopieën maakt van ieder papieren document
  • 20 euro uitgeeft om ieder papieren document op te slaan
  • 120 euro uitgeeft aan het zoeken naar ieder fout opgeslagen document
  • 25 uur bezig is met het herstellen van ieder zoekgeraakt document
  • 10 procent van de omzet opgaat aan het verwerken van informatie
  • 7 minuten bezig is met het opzoeken en terugzetten van een document

Door je bedrijfsprocessen te digitaliseren kun je eenvoudig besparen. Daarnaast maakt digitaliseren het eenvoudiger om te zaken te controleren. Databestanden worden aan elkaar gekoppeld (bijvoorbeeld Basecone en Twinfield), je hebt overal toegang tot je bestanden, je hebt je kantoor altijd binnen handbereik.

Dan moet je administratie ook wel altijd 100% op orde zijn. In januari heb ik eigenlijk alle administraties voorbij zien komen, helaas bleek 90% niet compleet. Soms miste er 1 factuur, soms veel meer, maar eigenlijk ontbrak er bij iedereen wel iets. Ik was hier redelijk van ontdaan. Hoe is dit mogelijk? Waar gaat het mis?

Ik wil jullie daarom het advies geven om jezelf echt een goed administratie ritme aan te leren. Dit zorgt ervoor dat je zelf meer grip hebt op je bedrijf, en administratietijd bespaard. Tijd die je liever besteed aan je klanten. Daarnaast scheelt het mij ook veel tijd. Denk er maar over na hoeveel tijd het kost als ik een boeking heb zonder factuur, ik stuur jou een mail, jij moet de factuur zoeken, ik moet hem alsnog verwerken, de bankmutatie erbij zoeken en alsnog koppelen aan de betreffende factuur. Zonde van mijn en van jouw tijd. Tijd die ik liever besteed om jou te adviseren.

Gaan we de uitdaging met elkaar aan?