Kom jij als zelfstandige in de problemen?

Kom jij als ondernemer in de problemen als jouw inkomsten wegvallen? 

Vandaag is er een artikel verschenen op Nu.nl met de titel: “Een op de vijf zzp-ers komt na 3 maanden zonder inkomen in problemen”

Binnen 3 maanden in de financiële problemen als jouw zzp-inkomen wegvalt! Dit probleem was er natuurlijk altijd al, maar is door Corona actueler dan ooit te voren. Ik kan me moeilijk voorstellen dat je als ondernemer, jong of oud, starter of doorgewinterder ondernemer dit vooruitzicht wil hebben.

Ik ben zelf ook ondernemer en als ondernemer loop je risico. Voor dat risico moet je maatregelingen treffen. Natuurlijk is niet alles in te dekken, maar ik wil niet binnen 3 maanden in de financiële problemen belanden (en ook niet binnen 12 maanden), ik wil niet op het inkomen van mijn partner leunen, ik wil mijn handje niet op hoeven houden. Ik wil zekerheid, zelfstandigheid, en financiële vrijheid!

Ik onderneem met passie, plezier en zelfstandigheid. Die zelfstandigheid is me dierbaar en daarom leg ik een buffer aan. Dit doe ik nu al ruim 2 jaar. In die 2 jaar heb ik een buffer opgebouwd om minimaal 6 maanden mijn salaris en de kosten van mijn bedrijf te kunnen betalen. Deze buffer geeft me rust en zekerheid.

Hoe heb ik dit nu aangepakt?

Ik heb een extra spaarrekening geopend. Deze spaarrekening zie ik niet omdat hij is verborgen (slim trucje van de KNAB), en wat je niet ziet, vergeet je. Ik boek 2x per maand een X% over naar deze rekening. Dit geld zet ik dus bewust én met een doel opzij: financiële vrijheid. Doordat ik het geld niet beschikbaar heb om uit te geven aan andere zaken (zoals mijn vaste en variabele kosten, investeringen of nog erger: onnodige/ overbodige uitgaven) gaat deze spaarpot voor me werken. De saldo loopt op en ik blijf er af. Als mijn spaarpot vol genoeg is dan investeer ik in mezelf en in mijn bedrijf en zo gaat dit gespaarde geld 2x voor me werken.

Wil jij ook starten met het aanleggen van een buffer? Open dan vandaag nog die extra spaarrekening en zet 2x per maand 1% van je ontvangsten opzij op deze spaarrekening. Wil je meer bufferen? Wil je sparen met een doel dat is afgestemd op jouw wensen, dromen en bedrijf? Boek dan een gratis Winstgesprek met mij, ik help je graag jouw mogelijkheden in kaart te brengen.

Lees hier het hele artikel op nu.nl