Money mindset

1. Geld kan je maar 1x uitgeven!

Lekkere cliché maar zo is het wel.

Ik werk sinds 2018 met potjes. Meerdere bankrekeningen met een gelddoel.

Zo zal het mij niet gebeuren dat geld dat niet van mij is, de BTW en inkomstenbelasting, worden uitgegeven aan andere zaken dan de belastingdienst. Dit geld is namelijk niet van mij, dus daar hou ik bij iedere ontvangst rekening mee.

Met mijn potjes zet ik geld opzij voor mijn buffer/winst, salaris, de belastingdienst en de kosten. Ook spaar ik voor investeringen of opleidingen die ik wil doen of een team waar ik mee wil samenwerken. Je geld kan je maar 1x uitgeven, je kan het dus maar beter goed plannen!

Download nu hier de 3 stappen om meer te verdienen en minder te stressen.

2. Soms vliegt het er harder uit dan je zou willen!

 • Stond er gisteren nog een mooi bedrag op je rekening, heb je alle facturen weer betaalt, blijft er niks meer over. Hoe kan dat toch?
 • Of je moet de BTW betalen aan het einde van het kwartaal en vervolgens is er geen geld om jouw salaris uit te betalen. Sla jij jezelf dan over? Of neem je genoegen met minder?
 • Je hebt een flinke opdracht van een paar weken/maanden binnengehaald, de klant betaalt vooruit en jij besluit eens flink te investeren. Besef jij je dan dat je met dit geld een langere periode moet overbruggen?

Dat komt door Parkinsons Law. We benutten onze beschikbare ruimte, dat doen we met tijd, middelen en geld.

Doordat jouw geld op 1 of misschien hooguit 2 bankrekeningen staat reken je je al snel rijk, maar de praktijk is anders. Maak daarom potjes, maak inzichtelijk hoeveel geld er is met welk doel.

Doordat je bijvoorbeeld een x percentage opzij zet voor de kosten, zal je het hier mee moeten doen. Je dwingt je bedrijf dus om met minder hetzelfde te presteren. Onmogelijk? Zeker niet! Al mijn klanten houden meer geld over sinds ze met Profit First werken.

3. Het is tijd je tanden eens in die centen te zetten!

Want als je blijft doen wat je altijd al deed zal je krijgen wat je altijd al kreeg. Het is een nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden. Ook in deze tijd of misschien wel juist in deze tijd!

Wil jij:

 • winst bij iedere factuur die er betaald wordt?
 • een leuk, praktisch en toegankelijke manier om je financiën te managen?
 • voldoende reserveren voor de belastingen, de leveranciers én je eigen salaris?
 • geen ingewikkelde overzichten, termen of formules?
 • gewoon je financiën managen door naar je bankrekeningen te kijken?
 • de juiste beslissingen nemen en sturen op succes?
 • altijd grip op cijfers?

Volg dan een van mijn (online) trainingen. Kijk hier voor het overzicht.

4. Of wed jij liever op één paard?

Gehecht aan alles wat je hebt en doet, ook al weet je dat het je niet verder brengt? Blijf jij dan wedden op dat paard dat je niet verder brengt? Of heb je meer behoefte aan iemand die met je meedenkt, die vooruit kijkt en waar je mee kan sparren?

Als Profit First Professional en winstadviseur is het mijn missie om ambitieuze ondernemers te laten groeien naar een financieel gezond en winstgevend bedrijf.

Dit is wat een klant zegt over onze samenwerking:

“Ondanks het feit dat cijfers een belangrijk deel van mijn opleiding maar ook mijn werk uitmaken, heb ik toch angst voor MIJN cijfers. Facturen uitsturen ging wel, maar de betalingen en belastingen…

Inmiddels heb ik door Ilona een volledig digitale boekhouding, heb ik overzicht, heeft ze me een administratie ritme aangeleerd en dankzij Profit First is er rust gekomen. Mijn salaris voor volgende maand staat al gereed en ik heb genoeg geld voor belastingen, kosten en spaar ik zelfs voor mijn pensioen. Dat had ik een paar maanden geleden niet gedacht!”

Gaan we samen op een nieuw paard wedden?

5. Of heb je er geen kaas van gegeten?

Je hoeft je er echt niet voor de schamen dat administratie/boekhouden je ding niet is. Daarnaast vind het gros er ook geen reet aan! Logisch want jij doet weer iets heel anders dan dat ik doe. Ik zeg dan ook altijd: “Je moet doen waar je goed in bent en de rest moet je uitbesteden” 😉

Toch is jouw administratie en het managen van je geldstromen een belangrijk onderdeel van je bedrijf. Als je er geen grip op hebt kan je daar onrustig van worden, stress van krijgen en privé last van hebben.

Heb je geen inzicht en geen grip. Zorg dan dat je iemand zoekt die je hiermee helpt!

Heb je wel inzicht en grip, maar groeit het boven je pet? Zoek dan iemand die je kan adviseren.

Wil je groeien? Wil je doorgroeien? Wil jij een financieel gezond en winstgevend bedrijf dat voor jou zorgt?

Wil jij in 2022 direct een vliegende start maken? Inzicht creëren?

Plan dan hier een Winstgesprek met mij in.

6. Laten we dit varkentje dan eens samen wassen!

 • Waarom zou je onnodig door blijven worstelen?
 • Waarom zou je onnodig stressen?
 • Waarom zou je geen actie ondernemen?

Ik zie ondernemers onnodig lang worstelen met hun bedrijf en geld. Ze weten niet wat ze doen, ze weten niet hoe ze het moeten doen, ze werken op gevoel en de feiten die ze te laat onder ogen krijgen zeggen iets heel anders.

Of ondernemers die zo ontzettend hard groeien, investeren in hun bedrijf, een team en uiteindelijk minder verdienen dan hun eigen personeel.

Je hoeft dit niet alleen te doen!

“Mede dankzij Ilona is mijn boekhouding / administratie en vooral ook mijn Profit First systeem heel overzichtelijk. Ik heb een redelijk vast ritme gevonden voor mijn administratie en door Profit First wordt het zelfs leuk.

Ilona is absoluut geen stoffige boekhouder, maar juist enorm van deze tijd. Ze is betrokken bij mij, bij mijn bedrijf en is altijd bereikbaar als ik vragen heb. Niets is raar, alles mag ik haar vragen! Geweldig!

Ilona is niet alleen mijn winstadviseur, maar ik zie haar ook als dierbare collega ondernemer. Ik gun iedereen ‘een Ilona’ op het gebied van administratie, boekhouding EN winstverdeling!”

Wil jij ook een “Ilona”?

7. Zodat jij in 2022 weer een gat in de lucht kan springen

Als jij het niet meer alleen hoeft te doen, iemand hebt gevonden die naast jou aan het roer van je bedrijf staat dan kan jij weer relaxen, focussen en vooruit kijken. Plannen maken voor de toekomst, doelen bepalen en hier een actieplan voor schrijven.

Door iemand naast je te hebben die meedenkt, vooruitkijkt, de puntjes op i zet en je sparringpartner kan zijn daar groei je van.

“Met Ilona heb ik mijn bedrijf in een extra versnelling gezet en geleerd en hoe je realistische plannen en meer winst maakt.

Ik heb geleerd dat ik mijn talent, inzet en investeringen voor het oplossen van problemen van de klant, nog hoger mag beoordelen. Dit mag terug te zien in de prijzen. Plannen en prijzen bepalen gebaseerd op inzicht en vertrouwen en niet op angst. Ook fijn om inzicht te krijgen in de stappen die je in elke maand zet. Ik heb nu al zin in 2022!”

Heb jij ook zin in 2022 als je dit leest?

8. Ik maak van jou een ondernemers held!

Een held die:

 • een goed en vast salaris ontvangt.
 • voldoende geld reserveert voor de Belastingdienst.
 • fluitend facturen betaalt.
 • grip heeft op cijfers.
 • stuurt op maximaal resultaat.

Wanneer besluit jij de held van je onderneming te worden?

9. Dus waarom zou je wachten!

 • Van uitstel komt afstel.
 • Alleen actie zorg voor resultaat.
 • Een goed plan is de eerste stap naar een geweldig resultaat.
 • Take your Profit First.
 • Flex Your Profit.

10. Laten we kennismaken zodat jij in 2022 weer door een roze bril kan kijken!

Ondernemen moet leuk zijn, daar moet je plezier uit halen.

Voor jouw inzet, lef en doorzettingsvermogen moet je beloond worden.

Van jouw bedrijf mag je gezin mee profiteren.

Van jouw bedrijf moet je kunnen leven, genieten en op kunnen bouwen in tijden dat het even wat minder gaat.

Wil jij dat ook allemaal?

Waar wacht je nog op?

Zie je obstakels, beren op de weg, ben je nog onzeker of twijfel je?

Vraag je dan af waar je nu staat en wat je wil bereiken. Misschien is het allemaal niet zo spannend als je denkt. En plan hier een Winstgesprek met mij in, ik denk graag met je mee.