Geloven, volhouden en doorzetten

Begin november was ik met Ingrid van Westen op Winstgevende Plannen van Femke Hogema in Doorn. Naast dat het een heel leerzaam event was, ontstond op dat moment iets moois.

Ingrid, Aubert en ik besloten als Profit First Professionals in Zeeland onze krachten te bundelen en Femke naar Zeeland te halen voor een keynote. We zagen het helemaal voor ons: een grote zaal met 200 ondernemers die speciaal voor Femke zouden komen. Waarbij wij de noodzaak van de juiste mindset, het werken met een plan en het sturen op geldstromen kunnen overbrengen op deze ondernemers, zodat zij de eerste stappen naar een financieel succesvol bedrijf kunnen zetten.

Website in de lucht, locatie regelen en laat die aanmeldingen maar binnen stromen. Wij hadden de overtuiging dat dit direct zou werken. Niets was minder waar. De december maand was niet ideaal om een event te promoten. Begin januari hadden we nog geen 10 aanmeldingen. We hadden onderling overleg en tot onze schrik kwam de berichtgeving dat nog een andere organisatie ook op die dag een event zou organiseren en de scholen zouden gaan staken.

Ingrid belde met Femke en die zei: “Misschien moeten jullie de komende week de knoop doorhakken of je het event überhaupt wel door laat gaan op deze datum, of dat verzetten niet een betere optie is”.

Wij zijn er in blijven geloven! Wij waren overtuigd van het nut van dit event, en dat er echt genoeg ondernemers zijn die hier op zitten te wachten. Vanaf de eerste week in januari hebben wij er dan ook alles aan gedaan om de aanmeldingen binnen te krijgen. Op social media kon je niet meer om ons heen, we schreven ondernemersverenigingen, klanten en diverse facebook/ linkedin groepen aan.

Langzaam kwam de aanmeld stroom op gang. Wetende dat de week voor het event de meeste aanmeldingen binnen komen, bleven we geloven dat we het waar konden maken. Het zouden er dan geen 200 zijn, maar met 50 zouden we ook zeker tevreden zijn. Dinsdag voor het event zitten we op 40, en toch zijn we blijven geloven in 50 ondernemers. Onvoorstelbaar wat de mindset en een plan met je event doen!

Een aantal ondernemers melde zich op de dag zelf nog aan, en des te meer motivatie was er in de zaal. Er waren zeker 55 ondernemers in de zaal, ze kwamen uit heel Zeeland, Brabant en zelfs Gelderland.

De middag was ontzettend waardevol, er ontstonden mooie gesprekken en uitwisselingen tussen ondernemers onderling. Femke gaf een dijk van een keynote, en wij zijn een ervaring rijker door dit te mogen organisatie en te mogen spreken voor een grote groep.

De avond na afloop besef ik pas wat er allemaal is gebeurd. We hebben gewoon voor de eerste keer een succesvol event georganiseerd! We zijn er in blijven geloven. We hebben volgehouden en doorgezet, en daar zijn we verder mee gekomen dan wanneer we de handdoek in de ring hadden gegooid. Ik ben ongelofelijk trots!

Dit is ook ondernemen, hier wordt iedere ondernemer bijna dagelijks mee geconfronteerd. Vergeet niet dat je altijd een keuze hebt, en die keuze is aan jou. Er is geen goed of fout, maar als jij je eigen (financiële) succes wil creëren dan moet je er in geloven, volhouden en doorzetten! Dit bereik je alleen met de juiste mindset, het werken met een plan en het aansturen van je geldstromen.

Wil jij dat ook? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Ik help je graag aan een (financieel) succesvol 2020.