Missie mindset

Wat begon als een grap: “Zullen we dit jaar een nieuwsjaarduik doen”, groeide uit naar een 7 daagse challange!

 

Waarom ik 7 dagen in de zee ging zwemmen en wat dit te maken heeft met doelen bereiken.

Vrij spontaan ontstond met oud jaar het idee om nieuwjaarsdag een duik te nemen in de zee.
Op zich niks bijzonders als je je bedenkt dat veel mensen dit, al jaren, doen op 1 januari.

Wij gingen op 1 januari allemaal voor de 1e keer de zee in.
Koud water dippen had ik in mei voor het laatst gedaan, dus in je hoofd zijn er wel stemmetjes die de regie willen overnemen.
Maar met 13 graden buiten, nagenoeg windstil voelde het een beetje als “valsspelen”. Dus we besloten vrij direct: morgen weer!

De 2e dag was uitdagender. Hoge golven, wind, maar nog steeds leuk en we konden het allemaal goed volhouden.
Morgen weer? Ja hoor… ondertussen werd het buiten steeds kouder was de wind, op dag 5, snijdend koud, was het door het springtij 3.4m boven NAP, maar wij gingen weer de zee in. We bleven langer in de zee, we kletsten wat, en gillen als er een hoge golf kwam maar we hebben het weer gedaan!

Wat begon als een spontane actie was een missie mindset geworden. We spraken na het zwemmen direct af waar en wanneer we weer zouden gaan, dit is onze stok achter de deur.
Koud? Zeker! Of ik er altijd zin in had? Nee. Of ik de missie heb volbracht? Zeker weten!

Door uit te spreken wat je gaat doen, hier direct afspraken over te maken, te zorgen voor de juiste mensen om je heen kan je veel meer dan je vooraf voor mogelijk houdt.

Dit is exact zoals ik als ondernemer ook te werk ga. Ik hou van structuur, een goede planning, heldere doelen, de juiste acties en mensen om heen om de kans van slagen te vergroten. Bij klanten pas ik hetzelfde toe, soms is er weerstand, soms gaat het vanzelf, maar ondertussen zetten de meeste ook constant een stap vooruit.

Ik sprak begin 2021 het doel uit: ik wil graag in een magazine verschijnen. Waarom? Om mijn verhaal verder te kunnen delen met Nederland. In de zomer van 2021 ontmoette ik  Tess ter Horst van Zakenvrouwenclub. Ik voelde in iedere vezel van mijn lijf dat zij een ondernemer was die ik om me heen wil hebben. Tess verzamelde vervolgens 45 vrouwen om de 11e glossy van zakenvrouwen te lanceren.

Ik moest er het nodige voor doen, zo reed ik o.a 5u met de auto heen en weer naar Utrecht voor een fotoshoot van 30 minuten, maar dat was het waard. En zonder de juiste actie bereik je niet het gewenste eindresultaat. Ik ben er in ieder geval ontzettend blij mee!

Wil jij de glossy nog bestellen? Klik dan hier.

Wil jij werken met een winstadviseur die jou helpt met meer dan alleen je boekhouding? Plan dan gerust een winstgesprek met me in of stuur me een dm. Ik ben benieuwd naar jouw ondernemersreis en de doelen die jij jezelf stelt.