Profit First Professional

In 2017 maakte ik kennis met Profit First. Eenmaal zelf gestart werd ik steeds enthousiaster, zo enthousiast dat ik vond dat ik meer ondernemers hiermee moest helpen. Sinds februari 2019 ben ik gecertificeerd Profit First Professional. Ik werk samen met een 80-tal exclusief opgeleide en gecertificeerde experts die allemaal maar 1 doel hebben: voor iedere ondernemer een winstgevend bedrijf.

Werken met een Profit First Professional is iets voor jou als:

 • Iedereen verdient aan je bedrijf, behalve jij.
 • Je bedrijf goed loopt, heel goed en toch blijft er niet méér over.
 • Je huidige adviseur niet meedenkt over de toekomst.
 • Je geen advies of sturing krijgt om je doelen te bereiken.
 • Je geen actueel inzicht hebt in je cijfers.
 • Je geen grip hebt op cijfers.

Als Profit First Professional kan ik dit voor jou betekenen:

 • Profit First implementeren of optimaliseren afgestemd op jouw bedrijf.
 • Jouw doelen, wensen en dromen vertalen in een winstplan.
 • Werken met een actieplan, want alleen actie zorgt voor resultaat.
 • Intensieve samenwerking met regelmatige strategiegesprekken.
 • Actueel inzicht in je cijfers, gepresenteerd in een visueel dashboard.
 • Sturen op de toekomst, samen gaan we voor maximaal resultaat.
profit first professional

Profit First Professional versus boekhouder

Een boekhouder is iemand die je administratie verwerkt voor de verplichtingen die jij als ondernemer hebt naar de Belastingdienst. Ze registreren het verleden, alles dat is geweest.

Een boekhouder spreekt niet dezelfde taal als jou, de ondernemer. Ze strooien met vakjargon waar jij nog nooit van hebt gehoord, laat staan dat je het begrijpt.

Boekhouders leveren prima werk, zeker de moderne die volledig digitaal werken, maar er mist een essentieel stuk in hun dienstverlening: aandacht voor jou én aandacht voor je bedrijf.

In mijn rol als winstadviseur draait het om jou. Ik wil weten wie jij bent, wat je drijfveren zijn, waar je van droomt en wat je wil bereiken. Hoe jij als mens bent zegt heel veel over de manier hoe je onderneemt en de keuzes die je maakt. Dit is weer bepalend voor de resultaten die je bereikt.

Door juist in die diepere laag te kruipen en tot jouw grootste waarom te komen zorgt ervoor dat we een haalbaar plan kunnen maken.

Een plan waar we naar teruggrijpen bij het maken van keuzes of om de focus en richting weer terug te brengen op het moment dat je die even kwijt bent.

Als winstadviseur werk ik intensief met jou samen. De insteek bij iedere samenwerking is een financieel gezond bedrijf met een stevig fundament. Soms ligt de focus op financieel gezond groeien, soms op financiële stabiliteit.

De Profit First methode in een notendop

In de video hiernaast leg ik je stap-voor-stap uit hoe de Profit First methode werkt. Wil je liever lezen? Lees dan hier eens mijn blog over de ladder naar financieel succes.

Lees hieronder wat werken met een Profit First Professional je kan opleveren:

Ik heb bij Ilona de VIP dag winstplan gevolgd om een concreet plan te hebben om mijn loondienstverband af te bouwen en weer 100% als ondernemer te gaan werken. Ilona luistert goed en vormt je een goed beeld van waar ik heen wil. Daarop reflecteert ze vervolgens met haar kennis en ervaring op. We hebben … Lees volledige review
Toen ik net startte met mijn ondernemerschap zat ik een situatie waarin ik mezelf financieel niet veel kon permitteren. Ik had een goede baan opgezegd, geen partner met een vangnet en toch maakte ik rigoureus de keuze om fulltime te gaan ondernemen. In het begin wilde ik klein beginnen en daarmee besparen op alles, dus … Lees volledige review
Ik heb de training “Jouw winstplan 2021” gevolgd bij Ilona en ik kijk terug op een hele inspirerende dag! De weken voorafgaand aan de training wordt je al ‘gedwongen’ (en dat bedoel ik 100% positief) na te denken over je overtuigingen over geld en welke keuzes je kunt maken op gebied van inkomsten en uitgaven. … Lees volledige review
Ik wilde dit jaar doelgericht aan het werk gaan met mijn plannen. Fijn dus dat de workshop ‘Jouw Winstplan’ inbegrepen zit in mijn jaarpakket bij Flex Your Profit 😉 Ik vond je begeleiding prettig! Net even de verduidelijking of het zetje in de rug om met bepaalde plannen aan de slag te gaan. Het inzicht … Lees volledige review

Neem nu je eerste stap naar meer winst

Wil jij weten hoe ik je kan helpen met:

 • Profit First implementeren of optimaliseren.
 • Het maken van een haalbaar winstplan.
 • Werken met een actieplan.
 • Slim groeien, juiste keuzes maken en meer geld overhouden.
 • Een stevig fundament.
 • Inzicht creëren zonder boekhoudkundige kennis en sturen op actuele cijfers.