Waarom samenwerken met een winstadviseur?

De afgelopen weken verzamelde ik een aantal mooie recensies. Niet omdat ik graag naar complimenten vis, maar om te zoeken naar de juiste woorden om uit te leggen waarom klanten juist graag samenwerken met een winstadviseur. Ik stelde ze de vragen: Wat is vrijheid voor jou? Wat doet Profit First voor jou? Welke rol speel ik hierbij?

En weet je niet precies wat een winstadviseur voor jou kan betekenen? Of wat het verschil is tussen een winstadviseur en een boekhouder? Je leest het in dit artikel.

Ik deel graag een aantal recensies met je én de video die Femke Hogema voor me maakte.

Mijn spiegel en mijn klankbord

Vrijheid: mijn tijd en energie indelen zoals ik dat zelf wil, werken wanneer ik wil, vrij zijn wanneer ik wil.

Profit First: zorgt dat ik meer zicht heb op financiën, meer grip heb omdat ik weet hoeveel geld ik voor wat heb.

Ilona:  jij bent mijn spiegel, mijn klankbord wat betreft mijn geldstromen.

Gwendolyn Pieters – Pieters Fotografie

De constante factor in mijn bedrijf

Vrijheid: lang dacht ik dat vrijheid was, dat ik ooit salaris kon verdienen uit mijn bedrijf. Ik dacht dat ik er nooit zou komen. Nu komt er tot en met volgend jaar iedere maand geld binnen.Dit is ongelofelijk, als ik mijn cashflowplanner heb ingevuld zie ik gewoon dat ik iedere maand geld heb. Dat is nu vrijheid voor mij. Vrijheid: weten dat er altijd voldoende geld is.

Daarnaast is het dat ik mijn dag kan indelen zoals ik dat wil. Dat ik flexibel ben in mijn onderneming. Als de kinderen ziek zijn en ik moet thuis blijven, dan kan dat ook gewoon.

Profit First: ik heb er best lang over gedaan voordat ik met gemak alle potjes kon vullen. Soms vind ik dat nog steeds lastig, vooral het salaris potje. Want het salaris potje voelde voor mij niet als urgent om mezelf uit te betalen. Maar ik heb het geluk dat het nu moet, ik moet mezelf salaris uitbetalen. Profit First zorgt ervoor dat ik mijn geld moet verdelen over de potjes. Profit First heeft er nu voor gezorgd dat ik een goed gevulde belastingpot heb en dat is echt heerlijk. Dit geld laat ik ook staan en dat geeft mij persoonlijk heel veel rust. Ik weet nu gewoon hoe ik mijn geld moet managen. Super fijn, niet ingewikkeld, makkelijk en het kost weinig tijd.

Ilona: je doet mijn administratie, maar dat is het niet. Dat is niet de rol die jij speelt in mijn bedrijf. Ik weet altijd wanneer ik verkeerde stappen maak, of juist goede stappen. Of ik juist iets anders moet doen, dan geef je dat altijd aan. Je bent een constante factor in mijn bedrijf. Fijn dat we ieder kwartaal samen zitten, dit is fijn en productief. Je bent er gewoon altijd voor mij en al je klanten. Fijn dat je de administratie doet, maar dit is pas stap H in onze samenwerking, jij bent mijn winstadviseur.

Marjolein Ouwehand – De plantendokter

Het leven leiden dat ik omarm

Vrijheid: zelf keuzes maken in tijd en persoonlijke ontwikkeling. Streven naar financiële onafhankelijkheid om daarmee een leven te kunnen leiden dat ik omarm.

Profit First: zorgt dat er meer structuur komt in mijn geldstromen en geeft me een zekerder gevoel.

Ilona:  is een heel fijn iemand om dichtbij te hebben, die vanuit financieel oogpunt met je meekijkt.

Sabine Gelok – School of Happiness

Financieel onafhankelijk zijn

Femke Hogema – Profit First Nederland

Lijkt jou dat ook wat, werken met een winstadviseur? Plan dan hier eens een vrijblijvend winstgesprek in, ik denk graag met je mee.