Passie voor ondernemen

Als ondernemer heb je een passie. Een passie voor wat je doet, passie voor je bedrijf en een passie voor je klanten. Deze passie wil je delen.

Op 7 oktober 2019 werd ik uitgenodigd door Jan Rubbens voor het RTV Scheldemond programma Scheldemondig. De aflevering gaat over passie voor ondernemen.

Toen ik de uitnodiging kreeg dat ik: “Ja! Leuk”. Eenmaal bevestigd dacht ik: “Help, waar begin ik aan”. Toch heb ik alle bezwaren om het niet te doen over boord gegooid, en deze kans aan gegrepen om op de regionale televisie te vertellen wat mijn passie is. Natuurlijk had ik zenuwen, natuurlijk was het ongemakkelijk. Dit is echt niet iets dat ik dagelijks doe. Beter nog: nog nooit eerder had gedaan!

Als ondernemer wil je groeien, niet alleen om omvang van cijfers. Meer klanten, meer omzet, meer uren en ga zo maar door. Daarom investeren wij in onszelf, ontwikkelen we onszelf, dagen we onszelf uit, gaan op onze bek om vervolgens weer sterker op te staan. We stappen uit onze comfortzone, gaan uitdagingen aan waarvan we zelf niet voor mogelijk hadden gehouden dat we er überhaupt aan zouden beginnen. Maar o wat is het dan ontzettend gaaf om te ervaren wat dit met jou als ondernemer doet.

Na de uitzending op televisie zei mijn dochter: “Mam, je hebt wel een heel rood hoofd hoor!”. In plaats van me er druk om te maken zei ik: “Ja, maar dat maakt me niks uit”. Ik ben trots dat ik deze kans heb aangegrepen, het is niet perfect, maar doet dat er iets toe? Ik ben weer een stukje gegroeid, en de volgende keer als zo’n kans zich voordoet, zeg ik weer ja!

Durf jij met me mee te groeien?

Wil je de aflevering terug kijken? Gebruik dan deze link: https://youtu.be/YtL2jEOlsns