Ik heb ze ook…

…, van die belemmerende overtuigingen. Als je alle socials mag geloven zijn er vooral alleskunners op de wereld bij wie niks of niemand in de weg staat. Met een knip bereiken ze hun doelen. En tegenslagen? Daar hebben ze nog nooit van gehoord.

Gelukkig ben ik gewoon een mens. Een mens van vlees en bloed en een mens met gevoel. Ik heb ook zo mijn struggles, tegenslagen en dieptepunten. Gelukkig heb ik die, zou ik bijna willen zeggen.

Begin februari hadden we onze Profit First memberdag. In de ochtend gingen we praktisch aan de slag met coaching technieken en in de middag gingen we aan het werk met Guus van Leeuwen. Met Guus heb ik al 2x een vuurloop gedaan tijdens het evenement winstgevende plannen van Femke Hogema. Deze keer gingen we niet over vuur lopen, maar kregen we een pijl.

Het ging die middag over belemmeringen en overtuigingen die ons in de weg staan. Iedereen heeft ze. Ik ook en het waren er meer dan ik me besefte. Wat houdt jou tegen? Wat staat nu tussen jou en je doelen in? Welke belemmeringen ken je? Welke overtuigingen heb je?

Die belemmeringen en overtuigingen mochten we op een pijl schrijven. Waar ik bescheiden begon ging ik na een gesprek met een collega de diepte in. Alles van de afgelopen 6 maanden vond een plekje op de pijl. Van oktober tot december had ik een intensieve periode en toen deze achter de rug was, kreeg ik de griep om vervolgens net voor de jaarwisseling een heftig auto ongeluk te krijgen.
Dit deed veel met mij. Veel meer dan ik had gedacht of had toegelaten. Ik was dingen gaan geloven, had dingen als de waarheid aangenomen. Maar het was geen waarheid, het waren mijn eigen belemmerende overtuigingen! De pijl was bijna te klein om alles op te kunnen schrijven.

Hierna mochten we opschrijven wat we wilden bereiken. Waar wil je naar toe, wat vind je belangrijk? Om vervolgens ons doel visueel te maken en met een tekening toe te vertrouwen aan het papier. Ik tekende het fundament met een opkomende zon voor het FUN element. Hieronder tekende ik een muur: mijn financiële fundament. Ik tekende daaronder mijn achterban, de mensen die me steunen, waar ik op terug kan vallen, waar ik mee samenwerk. Ik tekende een schommel voor het spelen en plezier maken, met mijn gezin waar ik het voor doe. En ik tekende sterren voor de mensen die er niet meer zijn, maar waar ik wel mooie herinneringen aan heb.

Toen iedereen een tekening klaar had en een pijl vol belemmeringen had geschreven, was het tijd voor de volgende stap. Het doorbreken van de belemmeringen die tussen mij en mijn doelen en dromen staan. Door de punt van de pijl te plaatsen op het zwakste punt van mijn keel (in dat holletje) en de achterkant tegen de muur tegen mijn tekening, stonden op dat moment mijn belemmeringen letterlijk tussen mij en mijn doelen/dromen in. Focus, als een puma. De groep was mijn support en bleef herhalen: “Puma, Puma, Puma”. Ik ademde 3x in en bij de 3e keer uit zette ik een krachtige stap vooruit. KRAK mijn pijl brak in 3 stukken.

Yes! Ik heb het gedaan, ik kan het.

Natuurlijk is ook dit geen quick fix en verdwijnt niet alles direct als sneeuw voor de zon. Maar weer even beseffen dat ik degene ben die de sleutel in handen heeft, dat had ik weer even nodig. Voor deze dag had ik al een paar keer vragen gehad over wat ik wilde of ging doen in 2023.

𝑀𝑖𝑗𝑛 𝑚𝑖𝑛𝑑𝑓𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑎𝑐ℎ 𝑣𝑟𝑜𝑒𝑔: “𝑊𝑎𝑡 𝑤𝑜𝑟𝑑𝑡 𝑗𝑜𝑢𝑤 𝑤𝑜𝑜𝑟𝑑 𝑣𝑎𝑛 𝟤𝟢𝟤𝟥?”
𝑀𝑖𝑗𝑛 𝑃𝑟𝑜𝑓𝑖𝑡 𝐹𝑖𝑟𝑠𝑡 𝑐𝑜𝑎𝑐ℎ 𝑣𝑟𝑜𝑒𝑔: “𝑊𝑎𝑡 𝑤𝑜𝑟𝑑𝑡 𝑗𝑜𝑢𝑤 𝑑𝑜𝑒𝑙 ℎ𝑒𝑡 𝑒𝑒𝑟𝑠𝑡 𝑘𝑤𝑎𝑟𝑡𝑎𝑎𝑙 𝑣𝑎𝑛 𝟤𝟢𝟤𝟥?”
𝑀𝑖𝑗𝑛 𝑔𝑒𝑧𝑜𝑛𝑑ℎ𝑒𝑖𝑑𝑠𝑐𝑜𝑎𝑐ℎ 𝑣𝑟𝑜𝑒𝑔: “𝑊𝑎𝑡 ℎ𝑒𝑒𝑓𝑡 ℎ𝑒𝑡 𝑜𝑛𝑔𝑒𝑙𝑢𝑘 𝑗𝑒 𝑔𝑒𝑏𝑟𝑎𝑐ℎ𝑡?”

Op de eerste vraag had ik snel mijn antwoord klaar: nou gewoon, net als vorig jaar FUNdament. Werken aan plezierig ondernemen. Ik maakte het mezelf makkelijk, niet over nadenken, copy – paste.
Toen ik eind januari op de cupping tafel lag van mijn gezondsheidscoach en zij me vooraf die vraag had gesteld, kwam er ook niets boven. Ik had een standaard antwoord klaar. Totdat ik later in de week de vraag kreeg van mijn Profit First coach: “Wat is jouw doel voor het eerste kwartaal?”.

Doel? Ja, want werken met een doel werkt fantastisch. Het geeft je richting en focus. Maar wat was eigenlijk mijn doel?
Een collega had me maandag al gebeld en zei: “Ilona, wat is er, ik zie iets aan je, je bent niet zoals ik van je gewend ben.” Oei! Kwam die even binnen.

Ze had gelijk en na deze vragen voelde ik hem ineens.
Mijn gezondheidscoach zei: “Je mag hem voelen, herkennen, erkennen en omarmen. Ik voelde hem van de week.”
Mijn mindfulcoach coach zei: “Het is niet het kwartje dat is gevallen, maar het is je intuïtie. Daar mag je nog meer op gaan vertrouwen. Dan gaan dingen zonder moeite.”

Na jaren van groei, tot het extreme aan toe, mezelf soms voorbij lopen ga ik nu op zoek naar balans. Ik ga vertragen. Geen groei, maar stabiliteit, nee zeggen en kiezen voor de dingen waar ik energie van krijg. Dat betekent voor mij: Bewust nee zeggen, herinrichten, afstoten, focussen op wat er is en niet wat er volgens het perfecte plaatje zou moeten zijn. Een goede indeling van mijn werkdag met afwisselende houdingen en tussendoor bewegen. Werken aan de innerlijke Ilona, een combinatie van mijn lijf en mijn hoofd.
En door te gaan voor stabiliteit en nee zeggen, groei ik en groeit al het andere ook. Alleen groei ik dan vanuit mijn hart, vanuit zachtheid, vanuit liefde en warmte voor mezelf. Businesswize groei ik dan juist nog intenser met de juiste mensen om me heen.

De Profit First dag, gecombineerd met de vragen die me eerder werden gesteld, had ik even nodig. Nu kan ik weer vooruit.

En dat gun ik jou ook!

Ik gun het iedere ondernemer om aan de slag te gaan met belemmeringen en overtuigingen die tussen hem/haar en zijn/haar en doelen staan. Daarom heb ik voor de Profit Call van 14 maart Linda Graanoogst uitgenodigd als kennisexpert op het gebied van Your Inner Game.

Linda Graanoogst is voormalig journalist, mediatrainer en ondernemershypnotherapeut. Sinds 2011 begeleidt zij betekenisvolle ondernemers om met gemak in het nieuws te komen, zodat klanten naar hen toestromen. Ze is moeder van Rosalie (een 16-jarige puber) en getrouwd met Etien, haar ‘gudu’ die zij meer dan 25 jaar kent.

Linda gaat in deze Profit Call in op alle belemmerende overtuigingen die zij regelmatig hoort van ondernemers, wanneer ze aan hun zichtbaarheid werken. Hun ‘inner game’ speelt hen soms zo parten, bewust of onbewust, dat ze net niet hun doelen bereiken.
Sinds Linda hypnotherapie en conversationele hypnose bij haar klanten is gaan inzetten, bereiken zij magische resultaten. Veel sneller dan voorheen breken zij door hun belemmerende overtuigingen heen en weten zij hun gedroomde doelen daadwerkelijk te bereiken. Sommigen van hen al na 1 trance-formerende sessie, anderen binnen een paar dagen en weer een ander binnen een paar weken.

Let op: wil jij deze call terugkijken? Je koopt hier deze losse call, voor slechts € 25,- excl BTW. 

Bevrijd jezelf en breek door die kritische mind heen.
Ga aan de slag met jezelf, laat jouw onbewuste je helpen om jouw doelen te bereiken.
Let’s Play Your Inner Game!