Een slang, puma en condor

Wat een slang, een puma en een condor met elkaar te maken hebben.

4 en 5 november ging ik voor de 3e keer naar het live event Winstgevende plannen van Femke Hogema. Voor de 2e keer liep ik over vuur. Ik schreef een blog over mijn ervaringen van deze 2 dagen.

Afgelopen week ging ik voor de 3e keer naar het event winstgevende plannen van Femke Hogema. Je kan zeggen na 1x weet je toch wel hoe het moet, klopt. Maar ik ga niet omdat ik niet weet hoe het moet, of het niet alleen kan.

Ik ga omdat ik bewust tijd maak om over mijn plannen na te denken, die uit te werken en te beoordelen of ze haalbaar zijn. Door uit je vertrouwde omgeving te stappen krijg je meer inspiratie, zeker als je dit in een groep doet. Je leert nieuwe mensen kennen, wisselt kennis en ervaring uit maar inspireert elkaar dus ook.

Nadat we de hele dag hard hadden gewerkt aan ons winstplan, wat ga je verkopen, hoeveel, wanneer, welke kosten moet en mag je maken, welk salaris betaal je je zelf, hoeveel belasting moet je betalen en hoeveel winst blijft er dan écht over. Stond die avond een vuurloop op het programma.

Ik liep hem al eens eerder, maar het blijft toch iets magisch.

Guus van Leeuwen nam ons mee, liet ons afscheid nemen van het verleden. Zoals een slang dat ook doet, die groeit, vervelt en laat dat achter zich.

Nam ons mee in de juiste focus, zoals een puma dat doet als hij zijn prooi ziet.

Zodra we in het juiste moment zaten was het tijd om net als een condor onze vleugels uit te slaan en naar ons doel te vliegen.

Juist het proces van loslaten, focus en gaan is iets dat je als ondernemer constant mag blijven herhalen om verder te groeien. Zowel zakelijk als persoonlijk.

Ik kan je vertellen dat ik sinds een tijd anders waarneem. Dat komt denk ik ook omdat ik er voor opensta, maar ik voelde hem weer. En dan heb ik het niet over die hete kolen, maar ik liet los, focuste en spreidde mijn vleugels klaar om mijn nieuwe jaar te gaan manifesteren.

Ik heb er ontzettend veel zin in. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Als jij er onderdeel van bent, dank je wel, want uiteindelijk doe ik dit niet alleen voor mezelf maar ook voor jou omdat ik wil dat we samen groeien.

Wil je mij beter leren kennen? Ben je op zoek naar groei en inspiratie? Schrijf je dan in voor mijn maandelijkse impuls mail.