Een lefwijf

Ik ben co-auteur van lefwijf 3! Samen met 50 andere vrouwen schrijven we onze lefwijf verhalen op papier.

 

 

“Lef kent vele momenten, dat illustreren steeds 50 dames de edities van LEFWIJF (aff.). Vastberaden en vaak door schade en schande wijs geworden, geven ze vorm aan hun leven. Altijd staand in hun vrouwelijke kracht. Ook nemen zij de wereld rondom hen mee omdat zij een bron van ervaring, kennis en inspiratie zijn. LEFWIJF is een ode aan de vrouw in 50 persoonlijke verhalen. LEFWIJF is een ode om het leven te leven. De verhalen in LEFWIJF zijn samengebracht door Lucinda Douglas.”

Ik weet eigenlijk niet een meer hoe het op m’n pad kwam.
Ergens halverwege 2021 liep ik tegen het boek Lefwijf aan. Ik werd getriggerd door de titel en zo nieuwsgierig als ik ben bestelde ik direct het boek.

Nu kan je vertellen dat ik van nature niet zo’n lezer ben, maar dit boek las zo lekker weg dat het in no time uit was.
50 inspirerende korte verhalen van stuk voor stuk lefwijven. Ik besloot mijn boek te gaan delen met andere Lefwijven. Dus met een kleine opmerking voorin het boek voor de volgende lezer, heb ik hem doorgegeven om zo de verhalen verder te verspreiden.

Ik vroeg me gaande weg wel af, hoe kom je nou in zo’n boek? En wanneer is je verhaal interessant genoeg?
Totdat ik Lucinda ging volgen en tot de conclusie kwam dat je je gewoon kan aanmelden als co-auteur!

Enkele belemmerende stemmetjes in mijn hoofd zorgde nog even voor twijfel. Ben ik wel een lefwijf? Is mijn verhaal lefwijf waardig?
Ik gooide ze overboord want in iedere vrouw schuilt een lefwijf! Als jij namelijk iets meemaakt kan je daar altijd een ander mee inspireren, hoe klein of groot de impact ook is.

Het gaat erom dat je je verhaal mag vertellen en dat je verhaal gehoord mag worden. Mijn verhaal verschijnt dit jaar in Lefwijf 3.

In mei 2022 nam ik in aanloop naar de publicatie van het boek een podcast op met Lucinda. “Bij ondernemen speelt doelen stellen, plannen maken en jezelf eraan houden een enorme rol als jij succesvol wilt zijn. Keuzes maken ook natuurlijk. Bij Ilona gaat het erom dat zij naast de ondernemer staat en daar meer is dan alleen maar kijken naar de cijfers… zij groeit met je mee zoals zij dat zo mooi zegt. Hartelijk, betrokken, warm en echt. Wat een pracht vrouw! Loved every second” zegt Lucinda na afloop van onze opname.

Nieuwsgierig naar mijn podcast avontuur?

Beluister de aflevering met Lucinda hier.

Ik verscheen al eerder in de podcast van Anjo de Bruijckere. Deze ging over “trouw beloven aan jezelf”. Deze beluister je hier.