Contrasten en verschillen

Wat een verschil zeg

Vorige week stond ik nog op mijn schaatsen met een dikke jas en handschoenen aan.

Vandaag liep ik een grote ronde met een zonnebril op m’n gezicht en een dunne jas en een T-shirt. In sommige delen van Nederland is er zelfs een verschil van 35 graden!

Gelukkig kunnen we ons kleden en voorbereiden op het weer. “Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel” zei iemand me pas geleden nog.

Maar misschien heb je ook binnen je bedrijf last van grote contrasten of verschillen. Misschien komt jouw omzet ook in grote pieken en dalen? Misschien is je bedrijf afhankelijk van bepaalde seizoenen of lanceringen? Misschien verkoop je trajecten en ontvang je ineens heel veel omzet en dan een aantal maanden niks of weinig?

 

Hoe fijn zou het zijn als je inzicht kan creëren?

Inzicht in wat je minimale maandomzet moet zijn. Een minimale maandomzet om je vaste kosten maar ook zeker je salaris van te kunnen betalen. Dat jij je dus kan voorbereiden op de contrasten/ verschillen in je bedrijf.

Ik doe dit met klanten in een winstplan. Daarmee maken we een planning wat de jaaromzet kan zijn en hoe ze dat kunnen verdelen over het aantal maanden dat beschikbaar is. We maken dan inzichtelijk wat je gaat verkopen, wanneer en welke kosten hierbij komen kijken. Uiteindelijk wil jij als ondernemer toch een vast salaris? En dat iedere maand opnieuw? Je moet privé ook bijdragen aan de huishoudpot, de hypotheek of de huur betalen. Dit moet ook kunnen in de maanden dat je minder omzet hebt. Jouw bedrijf moet voor jou zorgen!

Ik help ondernemers dat inzichtelijk te krijgen, hier een plan voor te maken en hierop te sturen.

Hoe zou het voor jou zijn om goed voorbereid en financieel gezond te gaan ondernemen? Als je een stukje zekerheid kan inbouwen, inzicht kan krijgen hoe je ervoor staat en hoe je daar op kan sturen?

Wil jij ook een winstplan maken? Check dan deze pagina en plan een gratis winstgesprek in om te bekijken of we deze samen kunnen inplannen.

 

Liever digitaal kennismaken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.