Human Design en ondernemen

Human Design: wat was dat ook alweer? Human Design is een systeem dat je helpt om jezelf beter te begrijpen, een soort handleiding voor jezelf.

Ook als ondernemer is Human Design enorm waardevol.

Human Design is een systeem dat de genetische unieke eigenschappen van een persoon combineert met kosmologische en astrologische principes om diepgaande inzichten op te doen van onze eigen identiteit. Human Design leert je hoe je je unieke energie, talenten en kwaliteiten kunt gebruiken om een vrijheid te creëren waarmee je echt je leven kunt leiden zoals het voor je bedoeld is. En dit is dus juist een mooie richtlijn voor jou als ondernemer!

Ik ken Human Design al een tijdje en heb er zelfs een opleiding ingevolgd. Ik heb niet de ambitie om Human Design coach te worden, maar ben vooral super enthousiast over de manier waarop je Human Design kunt toepassen in het ondernemen.

Ondernemers die hun Human Design gebruiken als richtlijn ervaren veel voordelen. Ten eerste kan Human Design helpen je passies en doelstellingen op heldere wijze te definiëren door de verschillende elementen van je persoonlijkheid te herkennen. Door meer over je Human Design te leren krijg je ook meer inzicht in de manier die voor jou werkt om meer succesvol te kunnen zijn met je bedrijf.

Daarnaast helpt Human Design ondernemers om meer te focussen op hun sterkte punten, in plaats van geld uit te geven aan het verbeteren van hun zwakke punten. De redenering hierachter is dat het Human Design-model erop gericht is om mensen naar hun ware pad te brengen door ze juist te laten focussen op de elementaire dingen die de basis vormen van wie je in de basis bent en waar je toe in staat bent wanneer je echt volgens je volledige potentieel leeft. Zodra je je Human Design gaat toepassen in je bedrijf, zal ondernemen je makkelijker afgaan.

Met Human Design kun je een beter begrip krijgen van hoe je als ondernemer denkt, voelt en handelt. Het systeem gebruikt verschillende aspecten van je persoonlijkheid, zoals je leeftijd, locatie en astrologische tekens, om je sterke kanten zichtbaar te maken. Door je Human Design goed toe te passen, maak je makkelijker beslissingen over bijvoorbeeld de juiste investeringen, zakelijke strategieën en andere zakelijke aangelegenheden.

Het Human Design-systeem helpt je ook bij het bepalen waar je kracht ligt. Door Human Design te gebruiken, is het makkelijk eigenschappen in jezelf te herkennen die werken voor je bedrijf en welke juist niet. Human Design kan ook helpen bij het bepalen of NU juist wel of niet de juiste timing is om actief aan de slag te gaan met bepaalde projecten. En je leert bijvoorbeeld ook wat de beste manier is om behalve hard werken ook tijd vrij te maken voor jezelf en anderen, zodat je een mooi leven vol balans creëert.

Human Design is een wetenschap die je leert hoe je je kunt afstemmen op je ware zelf, waardoor je in staat bent om authentieke beslissingen te nemen die het beste bij jou passen. Door je Human Design te gebruiken, krijg je een dieper begrip van jezelf en jouw mogelijkheden. Het kan ook helpen om meer focus te creëren als ondernemer, door de verschillende rollen die op jouw pad verschijnen te accepteren en ze consequent uit te voeren.

Conclusie: door Human Design in te zetten in het ondernemen krijg je meer begrip over jezelf en de manier waarop je denkt, voelt en handelt. Je leert hoe je om kunt gaan met uitdagingen die horen bij het ondernemen. Het Human Design systeem is een effectieve tool die jou als ondernemer kan helpen je doelen te bereiken op een manier die echt bij jou past.

Ik gebruik mijn kennis over Human Design ook bij mijn klanten. Afgelopen week liep een klant helemaal vast met haar aanbod. Ze stelde mij de vraag: “Ilona, wat zou jij doen?” Mooie is, dat het niet om mij draait, maar om de klant. Het is haar aanbod, voor haar klanten en het moet daarom goed voelen voor haar. Dus vroeg ik haar naar haar HD type en profiel. Ik kon direct de conclusie trekken dat ze in haar eigen valkuil was gestapt, volledig uit haar kracht stond en dus energie lekte. Ik keek verder naar haar strategie en autoriteit en stelde haar een paar vragen. Haar reactie: “Je zegt niks nieuws, dit weet ik natuurlijk allemaal al! Het begint direct weer te borrelen en te stromen. Dank je wel!”

Nog een voorbeeld: Afgelopen week bleek een klant in het Accountability traject enorm te worstelen met zichzelf. Ze zei letterlijk: “Het frustreert me zo dat ik niet toekom aan mijn taken”. Ik dook in haar HD chart en zag dat ze van haar “pad” af was. Ze was uit haar kracht, lekte energie op alles dat niet lukte, verloor zichzelf in haar perfectionisme en voelde zich (kenmerkend voor haar chart): gefrustreerd. Ik stelde haar een aantal coachvragen en deelde met haar wat ze al wist, maar waar ik haar aan wilde herinneren. Hoe zij het beste aan het werk kan gaan en hierop mag vertrouwen zonder “in haar hoofd te zitten”. Ze reageerde: “Je hebt gelijk, het denken zit me in de weg. Jouw reactie raakt me. Dank je wel”

Nieuwsgierig en wil jij jouw Human Design Basis rapportage ook graag ontvangen? Met een Human Design Basis van Flex Your Profit krijg je een verkorte rapportage van jouw Human Design chart met handvaten om jouw energie zo in te zetten dat je het meeste en beste uit jezelf haalt. Als mens en als ondernemer. Bij de rapportage krijg je een video met uitleg en toelichting op je rapportage. Je schaft hem hier aan. Geef bij je bestelling je naam, geboorte datum/tijd en geboorte plaats door en ik zorg dat jij binnen 7 werkdagen je rapportage in de mail hebt.

Liever een uitgebreide rapportage ontvangen? Die kan je hier aanschaffen bij Rianne van Kies Vanuit Je Kracht. Ik heb bij Rianne mijn opleiding gevolgd.