Als je geen idee hebt waar je aan begint…

Hoe bereid je je dan voor?

Ik zit op dit moment in een Mastery Coaching bij Profit First. Femke Hogema coacht me al sinds 2018 in het certificeringstraject en sinds 2019 in de Mastery. Het helpt mij om zakelijk en privé te kunnen groeien, me te ontwikkelen en ervaringen op te doen en te delen met gelijkgestemde.

Begin van het jaar krijgen we te horen wanneer de live dagen zijn en voor deze twee dagen werden we weer behoorlijk nieuwsgierig gemaakt. “Het gaat zo gaaf worden, maar we kunnen er nog niks over zeggen!”

Een paar weken terug volgde een app met “We gaan jullie niet langer in spanning houden, we hebben een video boodschap voor jullie van de persoon die jullie een volle dag persoonlijk gaat begeleiden.” Sander Aarts van de Unbreakable academy sprak ons toe. Wauw! Vet! Dacht ik meteen. Een training van de hoogst opgeleide militair van Nederland. Iemand die ons volgens een Special Forces insteek gaat trainingen op mentale (en fysieke) weerbaarheid.

Hoe en wat exact dat kregen we niet te horen. Alleen dat we moeten zorgen voor sportieve kleding.

Ik besloot het boek “Niet te breken” te lezen, Kamp van Koningsbrugge kijken. Respect voor alle mensen die wél door deze selecties komen en ons land dienen!

Maar ja… Wat kun je verder doen aan voorbereiding als je niet weet wat je kan verwachten. Niks dus… het gewoon over je heen laten komen. Meegaan met het moment en jezelf 100% committeren aan die dag.

Het is net ondernemen.

Toen ik startte wist ik ook niet wat ik kon verwachten, maar ik ging gewoon. Ik had niks, een paar klanten en een laptop. Ik committeerde me aan mijn doel: een winstgevend bedrijf opbouwen. Ik wilde namelijk mijn tijdelijk baan in loondienst zo snel mogelijk afbouwen en een volledig salaris uit mijn bedrijf halen. Dat lukte al binnen 6 maanden. Ik bleef constant zoeken naar mogelijkheden, ik bleef mezelf ontwikkelen en vooral bleef ik werken met duidelijke doelen, plannen en acties.

In mijn ervaringsjaren als ambitieuze ondernemer heb ik geleerd wat groeipijn doet met mij als ondernemer en mijn bedrijf. Door de juiste mensen om me heen te verzamelen krijg ik inzicht, rust en vertrouwen in mijn persoonlijke en zakelijke groei waardoor mijn bedrijf op een financieel gezonde manier blijft groeien zonder zelf (financiële) concessies te moeten doen.

Afgelopen jaren heb ik tientallen vrouwen mogen begeleiden in mijn groeitrajecten en impulsdagen. Ruim 80 ondernemers heb ik actief mogen vertellen over of geholpen met het implementeren van Profit First in hun bedrijf. Hierdoor legden deze ondernemers een stevig fundament onder hun bedrijf, konden ze betere keuzes maken en sturen ze nu op maximaal resultaat. Een fundament dat ze rust en inzicht geeft en keuzes waar ze écht blij van worden.

Ik heb nu onwijs veel zin in de live training of eerlijk gezegd… Ik kan niet wachten!

Ga jij je vanaf vandaag ook voor 100% committeren? Ook als je niet weet waar je aan begint? Laat het mij weten in de comments, leuk!